Doe het zelf: een buitenkeukentje maken

door Linda

Daisy plaatste laatst een heel gaaf buitenkeukentje die ze zelf had gemaakt voor haar nichtjes. Ik vroeg haar hoe ze dit had gedaan en of ze er een blog over wilde schrijven. En dat wilde ze! In dit blog kun je lezen hoe ze het buitenkeukentje heeft gemaakt. Lees je mee?

buitenkeukentje

Omdat mijn nichtjes 2 werden wilde ik graag een buitenkeukentje voor ze maken! Dit is helemaal niet duur en als je een beetje handig bent ook goed te doen!

Wat hebben we nodig?

  • Hout (wij hebben voor de achterkant en onderkant lange pallets gebruikt)
  • RVS schroeven
  • Buitenbeits 
  • Decoupeerzaag 
  • Accuschroefmachine
  • Schuurpapier 
  • 1 of 2 waskommen/afwasteil 
  • Leuke accessoires zoals bijvoorbeeld een kapstokje om leuke spulletjes aan op te hangen, plastic of houten kookgerei, oude potten en pannen, vormpjes en leuke aankleding. De Action en de kringloopwinkel heb ik hier voornamelijk voor gebruikt.

Aan de slag!

We begonnen met de onderkant op maat te zagen van het buitenkeukentje. Hiervoor hebben we geen vaste maten aangehouden. We zaagden de pallet voor de helft door de midden. Hier bovenop hebben we 6 palen (5×7) bevestigd waar het blad op bevestigd kon worden. De andere helft van de pallet hebben we op de achterkant van het blad bevestigd met daarachter een paar latten voor extra stevigheid.

Buitenkeukentje maken

Je kunt er voor kiezen om schapjes te bevestigen, op Pinterest staan de leukste ideeën. Daarna hebben we de kommen afgetekend en eerst met een gatenboor een gat gemaakt om vervolgens met de decoupeerzaag een gat eruit te zagen. Wij hadden lange pallets over toevallig dus hebben gekozen voor 2 kommen. Daarna heb ik alles geschuurd en 2x gebeitst. Omdat ons aanrechtblad toch een beetje splinterde heb ik bij Action een tafelkleedje gekocht wat we er overheen geniet hebben. De achterkant heb ik roze geverfd met krijtverf. En dan begint het leukste: alles aankleden! Ik heb een lichtjesslinger opgehangen voor de sfeer. Bakken met spulletjes erbij gezet. Het blauwe bloempotje waar de pollepels in staan komt van de Intratuin. De lichtjesslinger, waskommen en ook de gekleurde mengkommen komen van de Action. Zwarte kapstokje en keukengerei zijn van de Ikea en de rest van de kringloop. Helaas hadden ze bij mij geen oude potten en pannen meer. Je kunt ook nog 4 rondes zagen en als kookpitten gebruiken. Leef je vooral uit. En haal een keer bij de boer een zak mais. Uren speelplezier!

Wil je nog meer huis en tuin inspiratie? Kijk dan nog even hier en tag me vooral op Instagram als je dit buitenkeukentje ook hebt gemaakt! Voor nog meer houten keukentjes kun je ook hier nog even verder lezen.

Liefs,
Linda

Misschien vind je deze blogs ook leuk:

1 comments

M 17 juni 2021 - 12:04

Wat creatief! Heel leuk gedaan

Reply

Laat een reactie achter