Een peuterbed uitzoeken: waar let je op?

door Linda

Nu Guido (2 jaar) het liefste in Julia haar peuterbed gaat slapen en hij er groot en oud genoeg voor is, werd het tijd om me te gaan verdiepen in een nieuw bed voor hem. Want wat vond ik het een zoektocht zeg, toen ik het peuterbed voor Julia uit zocht! Er is zoveel keus, zoveel verschillende maten en soorten beddengoed. Maar nu ben ik er dus wat bekender mee en deel ik graag mijn ervaringen met jullie. Want waar let je nu op wanneer je een peuterbed gaat uitzoeken?

Peuterbed

Eenpersoonsbed of een peuterbed?

Je kunt voor je peuter een eenpersoonsbed (200x90cm) kiezen of, als je dat net als ik nog een tikje te groot vind, voor een peuterbed gaan. Het ligt er natuurlijk ook aan hoeveel ruimte je op de kinderkamer hebt. Wanneer je kind toe is aan een ander bed, kun je ook naar de verdere inrichting van de kinderkamer. Je zou op de plek van de commode een bureautje kunnen zetten waar je peuter lekker aan kan tekenen. Heb je een hele babykamer, dan heb je vast ook een speciale baby kledingkast. Deze is echt ingericht op kleine kleertjes. Wanneer je toch de inrichting op de schop neemt, kun je ook een handige schuifdeurkast nemen. Dan passen de steeds groter wordende kleren van je kind er zo in.

Lees ook: 5 tips voor het inrichten van een kinderkamer

Wist je dat er ook ledikanten bestaan waarvan je een kant open kunt maken zodat je meer het idee van een bed krijgt? Zo kan je peuter aan een ‘open’ bed wennen, maar die hebben wij helaas niet. Daarom hebben we zelf gekozen voor een peuterbed van 160×70. Het voordeel van zo’n bed is dat deze een stukje kleiner is dan een eenpersoonsbed. Daarnaast heeft een peuterbed vaak nog een verhoging aan de zijkant zodat je kindje er niet uit kan vallen én nog een geborgen gevoel geeft, zoals ze in hun ledikant hadden. Ga je voor een eenpersoonsbed, dan ben je natuurlijk gelijk voor een hele poos klaar want hier zal je kindje niet meer uit groeien.

Peuterbed van Guido
Dit peuterbed hebben we voor Guido uitgekozen

Bij bovenstaand bedje kun je de zijkanten er vanaf halen als je kindje daaraan toe is. Je houd dan ook nog een leuk bedje over:

Peuterbed in de vorm van een huisje
Een meer open peuterbedje

Beddengoed voor het peuterbed

Mijn dochter Julia heeft ook een peuterbed met dezelfde maten. Guido krijgt dus dezelfde beddengoed voor zijn peuterbed zodat ze het kunnen gaan delen. Uiteraard heb ik er wel nog een extra hoeslaken bij gekocht, om achter de hand te hebben.

Qua dekbed heb ik gekozen voor een 4 seizoenen dekbed van 140 x 200. Zo hoef ik wanneer de kinderen over gaan naar een eenpersoonsdekbed, geen nieuwe dekbedden meer te kopen. En ja, de deken is dan wel wat lang, maar deze vouw ik gewoon onder het bed. Ik heb voor Guido heb ik nog wel een paar echte stoere jongens dekbedovertrekken gekocht.

Julia en Guido vonden het geweldig om mee te helpen om het peuterbed voor Guido in elkaar te zetten.

Klussen

En hier dan het eindresultaat!

Ook een leuk slaapkamer is deze stoere LEGO slaapkamer! Deze collegablogger koos voor haar zoon Scott ook voor een peuterbed en in haar blog kun je hier alles over lezen.

Wat voor bed hebben jullie voor je kind(eren) gekozen, een eenpersoonsbed of ook een peuterbed? Laat het me vooral weten in een reactie onder dit blog!

Liefs,
Linda

Misschien vind je deze blogs ook leuk:

Laat een reactie achter