Een speelhoek inrichten: waar let je op?

door Linda

Kinderen spelen graag in de woonkamer en laten er het liefst al hun speelgoed rondslingeren. Wij hebben er daarom voor gekozen om in onze net verbouwde woonkamer, een speelhoek te maken. Echt een plekje voor de kinderen om zelf te spelen en ook om hun speelgoed te bewaren. Als je ook een speelhoek wil inrichten voor je kinderen, waar let je dan op? In dit blog geef ik je graag wat tips. Lees je mee?

Een ingerichte speelhoek

1. Welke meubels heb je voor de speelhoek nodig?

Bekijk hoe groot de speelhoek mag worden. De ene heeft een kamer in huis over waar de kinderen kunnen spelen, de ander heeft een wat kleiner hoekje om een speelhoek van te maken. In beide gevallen kun je er natuurlijk wat moois, wat leuks en leerzaams van maken! Het ene kind is het andere niet dus aan de hand van wat jouw kind(eren) leuk of interessant vinden om te doen, kun je bedenken hoe de speelhoek eruit moet komen te zien. Het ene kind houd van knutselen, dan zou je een bureautje neer kunnen zetten in de speelhoek. Verzint jouw kind de meest fantasievolle avonturen, dan kun je zo’n leuk tipitentje neerzetten of een verkleedkist! Ook super leuk! Veel kinderen spelen het liefste op de grond, je kunt daarom ook een vrolijk vloerkleed of speelkleed neerleggen in de speelhoek.

Speelhoek inrichten met boekjes

2. Het juiste speelgoed uitzoeken

Hoe groot is de ruimte waar de speelhoek komt? Heb je ruimte voor een mooie speeltafel voor je kinderen, of ga je voor ander speelgoed dat goed in de ruimte past en bij jouw kinderen past? Voor spelmaterialen die speciaal zijn ontwikkeld voor dreumesen, peuters, kleuters en kinderen op de basisschool kun je ook eens kijken bij Kinderspel. Zij hebben veel (educatief) speelgoed en mooie meubels die je in je speelhoek kunt zetten. Maar denk ook aan prentenboekjes die je neer kunt zetten in de speelhoek. Daar kan elk kind lang zoet mee zijn.

Speelgoed opbergen in de speelhoek

3. Opbergen

Houd je van een opgeruimd huis, of tenminste aan het einde van de dag? Koop dan een paar handige manden, leuke kisten of grote opbergboxen waar je kinderen(!) het speelgoed en de knutselspullen in kunnen stoppen. Zo leren je kinderen hun speelgoed ook weer op te ruimen in hun speelhoek en heb jij je eigen opgeruimde huis weer terug.

Heb je ook zin om een speelgoed te gaan creëren voor je kinderen of heb je er al één en heb je nog meer handige tips? Laat het me weten in een reactie onder dit blog!

Heb je zin om nog meer te lezen over huis en tuin, kijk dan nog even hier.

Liefs,
Linda

Dit blog is een samenwerking

Verder lezen?

Laat een reactie achter