4 tips om een originele fotocollage te maken

door Linda

Heb jij ook van die mooie foto’s liggen die wel een plaatsje in je huis verdienen, maar ben je op zoek naar een leuke manier om deze in je interieur te verwerken? Ik ging op zoek naar inspiratie om van deze foto’s een originele fotocollage op de muur te maken. In dit blog kun je 4 tips vinden.

Foto's voor fotocollage

1. Maak voldoende ruimte

Om jouw fotocollage tot een waar kunstwerk aan je muur te maken, moet je zorgen dat een groot deel om je collage heen, vrij is. Zo valt jouw fotocollage meteen op in je interieur! Maar zo heb je ook alle ruimte om je fotocollage te kunnen aanvullen met een nieuwe mooie foto.

2. Ga voor een bijzondere vormen

In welke vorm zou je je foto’s terug willen zien? Ga je voor een originele manier, kies dan voor hexagon foto tegels. De hexagon (zeshoekige tegel) is op dit moment een echte trend die je in vele interieurs terug ziet. Je ziet ze ook terug in behang en tegels. En heb je deze vorm al in je huis, dan kun je deze door trekken in je fotocollage. Super leuk!

3. Kies passende kleuren

Kies voor je fotocollage foto’s uit die bij elkaar passen in kleur zodat je collage als geheel ook prettig oogt. Beperk het aantal kleuren die je in de collage laat terugkomen en kies kleuren die mooi bij elkaar passen. Zo voorkom je dat het rommelig wordt. Het is ook leuk om een bepaald patroon aan kleuren in de collage terug laten komen.

4. Gebruik heldere en scherpe foto’s

Let bij het kiezen van de foto’s voor je fotocollage op dat de foto’s scherp en helder zijn. Zo moeten gezichten goed zichtbaar zijn en zijn foto’s met tegenlicht of schaduwen zijn niet zo geschikt voor een collage. De details van de foto vallen dan namelijk al snel weg. Neem dus geen risico en gebruik foto’s met voldoende licht.

Heb je ook zin om aan de slag te gaan met je fotocollage?

Liefs,
Linda

Verder lezen?

Laat een reactie achter