Vaderdag: knutsel een mooie kaart!

door Linda

Zondag 19 juni is het weer Vaderdag! Daarom knutselde ik samen met de kinderen een paar mooie Vaderdag kaarten. Deze zijn niet alleen leuk voor papa, maar natuurlijk ook voor opa. De kaarten in dit blog kun je makkelijk maken met peuters en kleuters. Schrijf een leuk gedichtje of persoonlijke tekst in de kaart en je hebt een leuk cadeautje. Knutsel je mee?

Vaderdag knutsel met handje

Voor deze kaart heb je voornamelijk knutselpapier nodig, maar ook lijm, een schaar en een pen of stift. Kies eerst een kleur knutselpapier waar de hand van gemaakt kan worden. Leg de hand van je zoon of dochter met gespreide vingers op het knutselpapier en teken de omtrek. Knip de hand uit en plak de hand palm en de duim op een lichter papier (wit, of een lichte kleur). De vingers vouw je naar de handpalm toe en plak ze daar vast zodat het een ‘duim omhoog’ wordt. Je kunt er nog een lijstje omheen maken met een ander kleur papier. Nu nog een lief tekstje erop (ik heb deze gestempeld) en deze Vaderdag kaart is klaar!

Mijn papa is een spetter

bron: Pinterest

Heb je verf in huis? Maak dan dan samen met je peuter of kleuter deze leuke kaart! Pak een stuk wit of licht gekleurd papier en schrijf hierop de tekst: ‘Mijn papa is een spetter’. Maak nu verschillende kleuren verf ‘spetters’ op een stuk papier. Door met een rietje op de natte spetters verf te blazen, krijg je een leuk effect van echte spetters. Hier zal papa echt blij mee zijn!

Kaart met strikjes

Heb je toevallig blanco kaartjes in huis? Of een stukje karton waar je een kaart van kunt maken? Pak deze er dan bij. De strikjes van pasta kunnen geverfd worden door de kinderen. Als de strikjes droog zijn, kunnen ze op de kaart geplakt worden. Schrijf of stempel nog een leuke tekst op de voorkant en je kunt deze kaart zondag aan de vader geven.

Stropdas kaart

Deze stropdas kaart is makkelijk om te maken. Je neemt een stuk gekleurd knutselpapier en hier teken je een stropdas op. Knip deze uit (een kleuter kan dit prima allemaal zelf doen) en zorg dat je bovenaan de stropdas nog een stukje extra papier laat zitten. Pak nu zo’n leuk gekleurd chenilledraadje en mak hier een rondje van. De uiteinden draai je om elkaar heen. Dit rondje leg je nu aan de bovenkant van de stropdas en het extra stukje papier doe je nu om het chenilledraad heen en plak het vast. De voorkant van de stropdas kan nu gekleurd, geverfd of beplakt worden. Aan de achterkant kan nog een leuke tekst of de naam opgeschreven worden.

Je zou een van deze kaarten natuurlijk ook kunnen geven wanneer papa jarig is. Super leuk om te krijgen, zo’n mooi geknutselde kaart! Wil je voor Vaderdag liever wat anders knutselen, dan kun je ook een mooi bosje bloemen maken en geven. Of koop een origineel Vaderdag cadeautje kant en klaar.

Weet je al wat je met jouw kinderen gaat knutselen voor Vaderdag? Laat het me vooral weten in een reactie onder dit blog. Vind ik leuk!

Liefs,
Linda

Verder lezen?

Laat een reactie achter