Een vrolijke sleutelhanger knutselen voor Vaderdag

door Linda

Nadat ik zelf een mooi geknutseld cadeau van de kinderen voor Moederdag heb gekregen, kan ik natuurlijk niet achterblijven zonder knutselwerkje voor papa voor Vaderdag! Samen met de kinderen ging ik daarom aan de slag met het maken van een handige sleutelhanger voor vaderdag. Om het niet een al te zware sleutelhanger te maken, kozen we voor strijkkralen. In dit blog lees je hoe je deze vrolijke sleutelhanger van strijkkralen kunt knutselen.

Sleutelhanger knutselen van strijkkralen

Yes! Daar gaan we dan! Alles wat we nodig hebben zijn: strijkkralen, een grondplaat, een sleutelring met een karabijnhaak en een strijkijzer (maar daar kom ik later nog op terug). Laat je kind een aantal mooi gekleurde strijkkralen uitkiezen (ik heb zo’n enorme pot vol van de Action in huis, met daarin ook kleine grondplaatjes) en volg hetzelfde idee als wij hebben gedaan, of laat de fantasie van je kind lekker de vrije loop.

In het midden hebben we de letters ‘Pa’ gemaakt. Als je een groter grondplaatje hebt, kun je ook ‘papa’ spellen. Om de letters heen kan je kleuter dan zelf wat moois maken. Wanneer je kind klaar is, leg je het speciale papiertje er overheen en dan kun je de strijkijzer erop zetten zodat de strijkkralen aan elkaar smelten. Heb je geen strijkijzer (net als ik..) dan zou je het ook met de stijltang kunnen proberen. Het duurt wat langer, maar het werkt wel 😉 Let bij de kralen aan de zijkant op dat je deze niet te dicht maakt, want dan kun je de sleutelring er niet goed meer doorheen halen.

Fijne motoriek

Deze sleutelhanger kun je trouwens heel goed door je kleuter laten maken. Niet alleen heel erg leuk om te doen, de kleuren te benoemen en alvast bekend te raken met letters, maar ook voor de fijne motoriek. Het is namelijk een heel precies klusje om de kleine strijkkralen op de juiste manier op de grondplaatjes te krijgen.

Ik hoop dat als jouw man, papa, vader of opa wel eens zijn sleutels kwijt is, je deze leuke sleutelhanger gaat maken met je kind! En mocht je hiermee aan de slag gaan, laat het me vooral weten door me op de socials te taggen of door onder dit blog een reactie achter te laten. Dat vind ik super leuk!

Alvast veel plezier met het geven van de Vaderdag cadeautjes!

Liefs,
Linda

Lees ook:

Misschien vind je deze blogs ook leuk:

Laat een reactie achter