Uitwisbaar notitieboek van de Action: een duurzame keuze!

door Linda

Ik was al een tijdje op zoek naar een nieuw notitieboek om mijn krabbels en ideeën voor het blog in te schrijven. Maar ik wilde dan wel een duurzaam notitieboek en deze kunnen hergebruiken in plaats van vellen papier vol te krabbelen. Tijdens deze zoektocht was ik de notitieboeken van Correctbook al tegen gekomen, maar die vond ik best prijzig. Dus toen ik in de Action een uitwisbaar notitieboek tegen kwam, moest ik die meenemen en testen. Zou dit het herbruikbare notitieboek zijn waar ik naar op zoek was? Je leest het in dit blog!

Een duurzaam alternatief

In het herbruikbare notitieboek van de Action zitten geen ‘normale’ papieren pagina’s, maar pagina’s met een plastic laagje. Hierdoor kun je er met een speciale stift, zoals een whiteboard stift, op schrijven en het vervolgens weer wegvegen. Zo kun je notities blijven schrijven en het notitieboek makkelijk hergebruiken. Handig en duurzaam! Het notitieboek heeft 60 pagina’s die je kunt beschrijven met de meegeleverde marker. De marker kun je na het schrijven in het elastieken bandje hangen die aan het notitieboek zit. Ook handig, want zo raak je hem niet zo makkelijk kwijt als je hem bijvoorbeeld in je tas stopt of opbergt.

Afmetingen van het notitieboek: 21 x 14,8 x 1,5 cm

Notitieboek met correctiepen van Action

Op de website van Action word het notitieboek als volgt omschreven: Met dit handige notitieboek heb je jouw belangrijkste afspraken en aantekeningen altijd bij de hand. De bijgeleverde pen kan je aan de ringband klemmen zodat je hem nooit zal verliezen. Heb je tijdens het schrijven per ongeluk een foutje gemaakt? Bovenop de pen zit een gum waarmee je de fout kunt wissen.

Wat vond ik van dit notitieboek?

Er lagen maar een paar notitieboek setjes met markers in het vak bij de Action, wel verschillende uitvoeringen. Ik koos voor de roze met de letters ‘Fresh start’. Hij ziet er uit als een normaal notitieboek met heel veel pagina’s (heel fijn!). De ene kant van de pagina heeft lijntjes waar je op kunt schrijven, de andere kant is blanco, waar je wat zou kunnen tekenen of toch schrijven. Vol enthousiasme begon ik met het opschrijven van mijn ideeën voor LindaSchrijft tijdens de zwemles van mijn dochter. Mijn telefoon was toch bijna op dus ik kon mooi met dit nieuwe notitieboek, dat ik snel in mijn tas had gestopt, aan de slag. De stift die erbij deze set zit, heeft een dikke punt. Dat was een tegenvaller want daardoor moet je groot schrijven om je letters leesbaar te houden. Het liefst zou ik er een andere marker dus bij kopen met een dunnere punt. Ook merkte ik dat je wel echt even moet wachten of even blazen om de inkt te laten drogen, anders vlekt deze op de andere bladzijde wanneer je het omslaat.

Verder is het een stevig notitieboek, er zitten veel blaadjes in (60 pagina’s!) die makkelijk te beschrijven zijn. Ook is het handig dat je de stift bij je notitieboek kunt houden door het elastiek dat er aan zit. Nadelen van het boekje zijn dat je de inkt goed moet laten drogen, de punt van de marker is dik zodat je groot moet schrijven, het elastiek om het notitieboek voelt niet heel stevig en het gummetje bovenop de marker waarmee je de inkt weer kunt verwijderen is niet heel stevig.

Kortom het is een fijn notitieboek die je nog vaak kunt hergebruiken. Wel ga ik er een andere marker bij kopen met een ander gummetje.

Wil je dit herbruikbare notitieboek van de Action ook kopen, dan kun je hem in de Action vinden bij de kantoorspullen. Je rekent er slechts € 1,79 voor af bij de kassa.

Liefs,
Linda

Lees ook:

Misschien vind je deze blogs ook leuk:

2 comments

Anouk Sonnemans 12 juni 2023 - 16:26

Hey Linda, Wat fijn om te lezen, jouw tip van het notitieboek. Ik heb het boekje ook aangeschaft en vind de marker inderdaad niet fijn, omdat ‘ie zo dik schrijft. Welke marker heb jij erbij gekocht? En hoe wis je het makkelijkste hele bladzijdes? (Dat is met zo’n klein gummetje niet te doen)

Reply
Linda 12 juni 2023 - 16:59

Hi Anouk, wat leuk dat je het notitieboekje ook gekocht hebt! Ik gebruik nu de fijne Edding whiteboard stiften. Deze kun je bij de kantoorartikelen van Action vinden 🙂 alleen voor het uitwissen heb ik verder nog niets gevonden. Laat je het me weten als je een alternatief hebt gevonden?

Reply

Laat een reactie achter