Slapeloze nachten? Met deze tips slaap je als een roos!

door Linda

Iedere moeder heeft er wel mee te maken: slapeloze nachten. Heb je ook wallen tot op je knieën, een humeur die niet meer om over naar huis te schrijven is, ben je de wanhoop nabij en kun je wel een paar slaaptips gebruiken? Dan geef ik je in dit blog graag wat handige tips waar ik zelf veel aan heb gehad toen mijn kinderen nog niet konden doorslapen. Lees je mee?

Als moeder wil je slapen!

1. Slaap wanneer je baby slaapt

Deze tip heb ik zelf heel lang volgehouden. Vooral na de bevalling van Guido moest ik lang herstellen en was ik snel moe. Tel daar het borstvoeden bij op en de energie was nergens meer te bekennen. Dus pakte ik elke kans om te slapen en sliep ik dus ook overdag zijn slaapjes mee. Zo lang het kon en zolang zijn grotere zus niet in de buurt was. Ik liep dan ook vaak gewoon in mijn pyjama of huispak rond in huis. Kon me niets schelen. De dag dat ik er weer helemaal netjes bij zou lopen zou vanzelf wel weer komen. En tegenwoordig zijn er hele nette en leuke huispakken én handige pyjama’s waar menig mama er top in uit ziet, zoals die van LASCANA. Al denk je op dat moment natuurlijk meer aan de praktische kant van deze kleding.

2. Wissel de nachten af

Spreek met je partner af dat je de nachten afwisselt. Zo kan de één een nacht doorslapen terwijl de ander voor de baby zorgt. Geef je borstvoeding? Dan kun je extra kolven zodat je kindje alsnog jouw voeding krijgt wanneer jij een nachtje door slaapt. Kun je alsnog niet slapen wanneer je partner voor jullie baby zorgt? Kijk dan of er een ander plekje in huis is waar je lekker kunt slapen. Na een hele nacht slapen kun je er weer tegenaan!

3. Luister naar jezelf!

Maak het jezelf gemakkelijk. Zeker de eerste weken zijn zwaar wanneer je om de 2 uur een baby hebt die wakker is. Luister dus naar jezelf en probeer zoveel mogelijk te relaxen wanneer dat kan. Trek wat fijns aan wat je zo weer uit kunt trekken, zoals een fijn huispak. Zeker als je ook borstvoeding geeft is dit heel praktisch en je duikt er zo mee op de bank of je bed weer in!

Fijn huispak
Musthave voor iedere moeder: dit lekkere huispak van LASCANA!

4. Houd je baby in de buurt

Zorg dat je ’s nachts zo min mogelijk hoeft te wandelen naar je baby toe. Het fijnst is het natuurlijk als je baby in een co-sleeper ligt. Deze schuif je makkelijk aan je eigen bed vast. Je kunt dan lekker in je warme bed blijven liggen, je hoeft je bed niet uit. Plus dat je je baby binnen handbereik hebt voor als hij of zij weer wakker wordt en het hele riedeltje weer opnieuw begint.

5. Zorg voor een frisse neus

Wandelen in de buitenlucht is niet alleen fijn om er even uit te zijn, maar het is ook fijn om even een frisse neus te halen. Zowel voor jou als voor je baby. Wanneer je buiten bent geweest kun je ook lekkerder slapen. Tenminste, dat merk ik bij mezelf én bij mijn kinderen.

Ik hoop dat als je slapeloze nachten hebt, je met deze tips als een roos kunt slapen! Heb je nog een tip die hier niet bij staat, maar wel elke moeder moet weten? Laat het me dan vooral weten in een reactie onder dit blog!

Kun je nog wel wat meer tips over de verzorging van baby’s en kinderen gebruiken? Lees dan hier nog even verder.

Liefs,
Linda

Verder lezen?

Laat een reactie achter