Pretpark Het Land van Jan Klaassen in Braamt

door Linda

Zoals je in mijn vorige weekoverzicht hebben kunnen lezen, waren wij laatst met de familie een weekendje weg naar Braamt, Gelderland. Nu hebben wij zelf 2 kinderen van 4 en 5 jaar en mijn zussen hebben ook kinderen tussen de 2 en 11 jaar. Dus toen we op zoek gingen naar een leuk dagje uit in de buurt van Braamt, kwamen we uit bij het pretpark Het Land van Jan Klaassen. In dit blog kun je lezen wat wij en de kinderen er van vonden. Lees je mee?

Binnen- en buitenspeeltuin

Het Land van Jan Klaassen is een grote speeltuin waar kunnen kinderen vrijuit spelen en ontdekken. Hierdoor wordt de fantasie van het kind geprikkeld, creativiteit gestimuleerd en de motoriek verder ontwikkelt. In het pretpark kunnen kinderen volop klimmen, glijden en springen in zowel een buiten- als binnenspeeltuin. Er zijn maar liefst meer dan 60 speeltoestellen, van skelters en schommels tot trampolines, een doolhof, treintjes en glijbanen. Ook wanneer het regent kun je in dit pretpark terecht, want in de indoorspeeltuin is ook een luchtkussen, trein en nog veel meer. In het midden van de indoorspeeltuin zit een bar en zitjes voor de ouders / begeleiders. Zo kun je onder het genot van een kopje koffie of thee goed je kind in de gaten houden. Ook buiten is er een groot plein in het midden waar je als ouder of begeleider kunt zitten en het vrijwel overal in de gaten kunt houden.

Poppenkast met Jan Klaassen en Katrijn

Naast de binnen- en buitenspeeltuin is er ook een groot poppentheater waar gekeken en geluisterd kan worden naar de avonturen van Jan Klaassen en Katrijn. Je kunt het poppentheater vinden naast de binnenspeeltuin. Er is bij de poppenkast ruimte genoeg voor vele kinderen en voor de ouders of begeleiders staan er stoelen in de zaal. Twee keer op een dag kunnen kinderen naar een nieuw verhaal van Jan Klaassen luisteren. En deze is zelfs leuk voor de begeleiders die mee zijn!

Maurice de hond bij Jan Klaassen

Onze ervaring met Het Land van Jan Klaassen

Toen we op zoek waren naar een leuk uitje en hierop vanuit ons vakantiehuisje naar zochten, vonden we al snel Het Land van Jan Klaassen. Op de foto’s zag het er inderdaad uit als een speeltuin, maar we vonden de toegangsprijzen nogal hoog voor een speeltuin. Toch wilden we wat leuks voor de kinderen gaan doen, dus we gingen er heen, zonder al te hoge verwachtingen dus. Toen we aan kwamen, werden we op de parkeerplaats al netjes begeleid naar een parkeerplek. We liepen langs de entree en wandelden het park in. Al snel kwamen we bij een luchtkussen en trokken onze kinderen hun schoenen al uit. Het had alleen die nacht geregeld en het luchtkussen was dus nog nat. De kinderen trokken daarop hun schoenen weer aan en we liepen verder. We zagen het doolhof en al snel de skelters waar ons neefje (11 jaar) al lekker aan het spelen was.

Daarna werd de grote glijbaan gespot en gingen alle kinderen daar naartoe. Van deze mooie glijbaan kon je met een kleedje vanaf glijden. Dit was een van de grootste hits bij onze kinderen. Maar ook was het treintje die een rondje rijd een hit. Wanneer kinderen instappen, krijgen ze van de conducteur een mooie stempel, dit is elke rit een andere stempel. Onze kinderen spaarden zoveel mogelijk van deze stempels, zo leuk om te zien! Naast de glijbaan en de treintjes, was ook de poppenkast met Jan Klaassen een groot succes. Nu een aantal dagen sinds we terug zijn, weten ze nog stukjes op te noemen uit de verhalen. En heel fijn dat de verhalen niet al te lang zijn, tussen de 15 en 20 minuten.

Het pretpark Land van Jan Klaassen in Braamt heeft ons positief verrast. We hadden toen we het uitzochten niet gedacht de hele dag te zullen blijven, maar we zijn tot sluitingstijd gebleven. De kinderen hadden het heel erg naar hun zin en wij hebben daarvan genoten. En er was voldoende plek voor ouders of begeleiders om te zitten of om wat te eten of te drinken. Ondanks de voor ons gevoel wat hoge toegangsprijs, is deze het zeker waard. Je kunt hier met je kinderen de hele dag zoet zijn, er is zoveel te spelen!

Praktische informatie

De openingstijden: het park is doorgaans open van 10 tot 17 uur. Hier kun je een kijkje nemen in de agenda.
Een kaartje kost: voor kinderen tot en met 1 jaar gratis. Ook een jarige is gratis. Van 2 tm 64 jaar is een kaartje € 12,50. Mensen die 65 jaar en ouder zijn, betalen € 11,-. Parkeren kost € 5,-.

Handig:

  • Er is een magnetron voor het opwarmen van babyvoeding.
  • Er is een kinderslaapkamer aanwezig voor een middagdutje, neem hiervoor wel je eigen beddengoed mee.
  • Er zijn geen bolderkarren, kluisjes of rolstoelen te huur, maar er is wel een invalidetoilet aanwezig.
  • Honden zijn helaas niet toegestaan.

Ben jij al eens naar dit pretpark geweest of zou je er graag nog heen willen? Laat het me weten in een reactie onder dit blog. Vind ik leuk! En mocht je nu nog meer inspiratie voor leuke uitjes voor een gezin met kinderen willen, dan kun je hier een fijn lijstje met musea voor peuters en kleuters vinden en een blog met de top 5 leukste kabouterpaden.

Liefs,
Linda

Misschien vind je deze blogs ook leuk:

1 comments

Mandy 30 mei 2022 - 20:08

Echt een leuke speeltuin/pretpark om naar toe te gaan! En stiekem is die grote glijbaan met kleedjes ook heel leuk als je geen kind meer bent! 😅

Reply

Laat een reactie achter