Weekoverzicht: ons weekend weg, schoolreis en nieuwe stoelen!

door Linda

Het afgelopen weekend waren we met de familie een weekend weg! We vertrokken op vrijdagmiddag naar het dorpje Braamt, in het mooie Gelderland. Daar hebben we in een mooie boerderij geslapen en veel leuke dingen gedaan. Dit en meer lees je in een nieuw weekoverzicht!

Zaterdag

We startten allemaal langzaam op vandaag. Gisteravond hebben we gezellig met z’n allen geborreld en daarna ben ik gaan slapen. De kinderen waren onrustig, wat natuurlijk niet zo gek is in een vreemd huis en in een vreemd bed. We hadden een lekker ontbijtje en besloten daarna naar Het land van Jan Klaassen te gaan. Een leuke speeltuin met heel veel speeltoestellen voor jonge kinderen tot ongeveer 12 jaar. Ook was Jan Klaassen zelf in de poppenkast te vinden. Er werden 2 verhalen verteld en deze waren super leuk en niet te lang. Ik zal later een blog over dit leuke pretpark met je delen.

We zijn de hele dag hier gebleven. De kinderen hebben zich voornamelijk vermaakt op de hoge glijbaan, op de springkussens, met de poppenkast en in de twee treintjes.

Wij hebben heerlijk in het zonnetje gezeten en meegespeeld met de kinderen. Op de terugweg hebben we ook nog een lekker ijsje met z’n allen gehaald.

Zondag

De kinderen hadden gelukkig beter geslapen dan gisteren. Vandaag wilden we naar Kasteel Huis Bergh in ‘s-Heerenberg, een van de grootste waterburchten van Nederland. Dit kasteel was bij ons om de hoek, dus we hoefden niet ver te rijden. Het kasteel was prachtig!

Er was ook een mooi landgoed er omheen waar we lekker gewandeld hebben. De Rododendron stond ook in bloei en daar moesten we natuurlijk ook wat foto’s van maken. Langs het kasteel weer terug en terug naar de auto. Bij de boerderij aten we met z’n allen een broodje en speelden de kinderen lekker op het grote grasveld, op de schommel en in de zandbak. Omdat Julia en Guido morgen hun schoolreisje hebben, zijn wij ’s middags weer naar huis gegaan. Het was een heerlijk weekend met prachtig weer!

Maandag

Het schoolreisje was vandaag! Julia en Guido hadden er heel veel zin in! Ze gingen naar het Linnaeushof, waar ik verder helaas geen foto’s van kan delen. Toen ik ze ’s middags bij school ophaalde zeiden ze dat ze het heel erg leuk hadden gehad. Ze hadden thuis zelfs nog wat energie over om te spelen. Guido had zijn klei uit zijn kast gepakt en Julia zat lekker te kleuren. ’s Avonds ging ik met Bas op zoek naar een leuke camping voor tijdens de zomervakantie. Ik had er nog niet echt tijd voor gehad en gemaakt, maar ik merkte al snel dat heel veel campings al vol zaten. Uiteindelijk vonden we een camping die nog een plekje vrij had. We gaan naar de camping van de Beekse Bergen. Ben heel benieuwd en heb er nu al zin in!

Dinsdag

Guido had vanmorgen wat moeite met naar school gaan. Ik ben met hem mee naar binnen gelopen en heb hem wat geholpen. Daarna liep ik nog even langs Julia haar klas om haar nog even een kus te geven en een leuke dag te wensen. Thuis pakte ik mijn fiets en ging naar mijn werk. Bas was ook naar zijn werk en zou ’s middags de kinderen weer van de bso ophalen. ’s Avonds ging ik aan de slag met een hele leuke blog opdracht. Het werd alleen een beetje laat voordat ik in mijn bed lag, maar goed, het blog was bijna af!

Woensdag

Guido was heel onrustig vannacht, geen idee wat er aan de hand was. Julia was ook nog een keer uit haar bed gevallen, dus ik had minder energie bij het opstaan, dan ik had gehoopt. Ik bracht na het ontbijt de kinderen naar school voor hun laatste ochtendje school voor deze week. Morgen is het natuurlijk Hemelvaart en vrijdag zijn ze ook vrij. Deze ochtend had ik weer een aardige to do lijst voor mezelf gemaakt. Ik moest de blog opdracht inleveren waar ik gisteravond hard aan gewerkt had, er lag een berg was te wachten en er moest het een en ander schoongemaakt worden. Ook de nieuwe eetkamerstoelen zouden vanmorgen geleverd worden. En wat waren ze mooi toen ze gebracht werden! Heel blij mee.

Donderdag

Vandaag was niet mijn beste dag. Guido was weer heel onrustig geweest afgelopen nacht. Gelukkig hielp Bas me dus hoefde ik niet alle keren zelf uit bed. Het was Hemelvaart vandaag dus we waren allemaal vrij. Ik mocht nog even blijven liggen omdat ik nu 2 slechte nachten had gehad. Ondertussen was Bas in de tuin aan de slag gegaan en speelden de kinderen met de buurjongen in de tuin. Bas was aan het einde van de middag een heel eind gekomen met het ophogen van de poort en het ingraven van de regenpijp van de buurman (samen met de buurman). Ik was verder gegaan met de was en het plaatsen van de planken in mijn nieuwe kast op mijn werkkamer. Verder lukte er niet zoveel vandaag, de nachten hadden een slechte invloed op mijn humeur vandaag..

Vrijdag

Eindelijk kon ik weer een hele nacht slapen, wat was dat heerlijk! Bas was vrij vandaag, maar ik ging naar mijn werk. Bijna weekend! Onder de middag gingen we nog even plantjes kijken bij een bedrijf om de hoek. Ik kocht 2 appelbomen, wat vijverplantjes en 2 calla’s. Het werd alleen wat lastig om ze mee te nemen op mijn fiets, dus Bas kwam met de kinderen en de auto om ze op te halen.

Wat ga jij dit weekend doen? Laat het me vooral weten in een reactie onder dit blog, vind ik leuk!

Liefs,
Linda

Verder lezen?

1 comments

Handige Tips 30 mei 2022 - 11:58

Prachtig kasteel, ben daar sowieso dol op! Ook de brug er naar toe is altijd mooi om te zien over het water heen.

Reply

Laat een reactie achter