Handige lijstjes,  Lifestyle

Leuke uitjes tijdens de herfstvakantie

De herfstvakantie komt er aan! Heerlijk! Gelukkig kunnen we, met wat aanpassingen, er nog op uit. Heb jij al ideeën wat je wil gaan doen? In dit blog deel ik een aantal uitjes die je tijdens de herfstvakantie (met kinderen) kunt doen. Er worden op diverse plekken speurtochten, kermissen en andere leuke activiteiten georganiseerd. Heb je al zin om te gaan?

1. Zuiderzeemuseum

Zuiderzeemuseum

In het Zuiderzeemuseum kunnen kinderen als vanouds heerlijk zweven in de zwanenzweefmolen of vrolijk rondjes draaien in de carrousel. Dit jaar staan de attracties verspreid over het gehele buitenmuseum, zodat je voldoende afstand kunt bewaren tot andere bezoekers.
De kermisattracties zijn voor de bezoekers van het museum gratis toegankelijk.

2. Festival De Betovering

De Betovering

Festival De Betovering is een internationale kunstfestival voor kinderen tot en met 12 jaar, in Den Haag. Kinderen van 2 jaar en ouder kunnen er onder andere een slapstickvoorstelling bekijken over een kleine mol die wil weten wie er op zijn kop gepoept heeft.
Op de site kun je het hele programma vinden.

3. Archeon

Archeon

In het Archeon kun je meedoen aan vele spelletjes uit de prehistorie, Romeinse tijd en middeleeuwen. Spelletjes worden namelijk al heel lang gespeeld en iedere periode kent weer andere spelletjes. Doordeweeks in de herfstvakantie op 14, 15, 16, 20, 21, 22 en 23 oktober van 10.00 tot 17.00 uur.

4. Kasteel de Haar

Kasteel De Haar

Bij Kasteel de Haar heb je deze herfstvakantie het idee dat je even echt helemaal weg bent. Van 10 t/m 25 oktober krijg je een gratis speurtocht bij je kasteel of parkbezoek.
Kinderen tot en met 7 jaar kunnen in en rond Kasteel de Haar ontelbaar veel dieren ontdekken. Vind jij ze allemaal? Aan de hand van een eigen opdrachtenboekje kom je al speurend van alles te weten over alle dieren in het kasteel en in de kasteeltuin.

5. De natuur in!

Duinen

Een uitje dat natuurlijk altijd goed en fijn is voor iedereen: de natuur in! Lekker naar het bos, het strand of naar een park. Een frisse neus halen, genieten van de laatste zonnestralen.. wij gaan het zeker doen!

Nog meer leuke tips lezen? Op de site van Opwegmetmama staan er nog meer!

Wat staat er bij jou op de planning? Ga je erop uit of blijf je toch liever thuis? Dan zijn er natuurlijk ook nog genoeg leuke dingen te doen. Heb je nog een leuke tip voor een leuk uitje, laat het me dan hieronder weten in een reactie! Ik ben benieuwd!

Liefs,
Linda

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *