Keukenhof: is dat ook een leuk uitje voor kinderen?

door Linda

Keukenhof heeft haar deuren dit voorjaar weer geopend! Omdat ik zelf in de Bollenstreek woon, er stage heb gelopen en er vooral vroeger bijna elk jaar wel kwam, kon een blog over deze bloemententoonstelling natuurlijk niet ontbreken op LindaSchrijft. Want is Keukenhof naast de mooie bloemen ook een leuk uitje voor kinderen? In dit blog lees je wat er voor kinderen te doen is en welke activiteiten er de komende tijd speciaal voor kinderen op Keukenhof zijn. Lees je mee?

In Keukenhof tussen de narcissen
Mijn moeder en ik na een lange wandeling door Keukenhof

Over Keukenhof

Eerst even over hoe het Keukenhof eigenlijk begon. Het Keukenhof is ontworpen door tuinarchitect W. van der Lee in 1949 op initiatief van de toenmalige burgemeester van Lisse, W.J.H. Lambooy, en een tiental vooraanstaande bloembollenkwekers. Van der Lee maakte de eerste tekeningen voor de bloembollententoonstelling in de Keukenhof. Hij werd na de opening in 1950 aangesteld als directeur. Inmiddels worden de bloembollen geleverd door 100 bloembollenkwekers en exporteurs en worden er elk jaar 7 miljoen gepland. De bloemententoonstelling is alleen in het voorjaar geopend, gedurende 8 weken. Het heeft als missie het internationale en zelfstandige showvenster zijn van de Nederlandse sierteelt- en plantensector en met de nadruk op bloemenbollen.

Knuffelen in de dierenweide

Je zult dus waarschijnlijk in eerste instantie aan bloembollen denken wanneer je aan Keukenhof denkt. Maar er is ook genoeg te doen voor kinderen. Zo is er bijvoorbeeld een kinderboerderij waar geiten, kippen, konijnen en pauwen te vinden zijn en waar kinderen ook bij mogen komen om ze te aaien. Leuk voor peuters, kleuters, maar ook grotere kinderen.

Doolhof

Er is een doolhof met een uitkijk in het midden. Leuk om even met het gezin doorheen te lopen.

Speeltuin

Toen het park voor het laatst open was, ben ik met Julia naar Keukenhof geweest en zag dat er een mooie nieuwe speeltuin aangelegd was. Er staan heel veel toestellen waaronder een kabelbaan. Voor de kleinere kinderen is er een Nijntje-speeltuin met glijbanen en kleinere speeltoestellen.

Speeltuin Keukenhof
Spelen in de Nijntje speeltuin

Speurtocht

Bij de informatiebalie bij de ingang kun je een speurtocht ophalen. Deze staat vol weetjes, opdrachten en breinbrekers over de tulp. Heb je de speurtocht gedaan, dan kun je bij de informatiebalie een cadeautje ophalen.

Kinderactiviteiten op Keukenhof

Gedurende de opening van Keukenhof worden ook verschillende activiteiten georganiseerd. Zo is er op 20 april een Nijntje middag en kunnen kinderen knuffelen met Nijntje zelf. Fien en Teun komen in de meivakantie naar Keukenhof (2 mei – 6 mei) voor een meet en greet, een parcours en meer.

Ikzelf in Keukenhof

Wat vonden wij van Keukenhof?

Dat wij er al jaren komen, wil denk ik wel iets zeggen. Het is een prachtig park waar je zeker wel een dag rond kunt lopen. Ook zijn er in de paviljoens wisselende tentoonstellingen, van lelies tot gerbera’s. Dus ook als het regent kun je genieten van mooie bloemen. Tijdens feestdagen zoals Pasen en Pinksteren zijn er ook altijd verschillende activiteiten in het park. Onze ervaring met Keukenhof is dus goed, mijn moeder heeft al jaren een Lentepas (seizoenspas) en wandelt daarmee dagelijks door het park heen. Doordat er veel verbouwd is, is er ook meer te doen voor kinderen. Zoals de grote speeltuin en de dierenweide. Ook qua voorzieningen is het goed geregeld, er zijn voldoende rolstoelen, wc’s en gelegenheden om wat te eten of te drinken. Soms staan er ook foodtrucks op het park. Het enige minpunt vind ik de entreeprijzen en de prijzen op het park. Maar hier staat wel tegenover dat je er een hele dag zoet kunt zijn. Dus zoek je een leuk uitje voor gezin en je kinderen, dan is Keukenhof zeker leuk om eens naartoe te gaan!

Tip: plan je bezoek Keukenhof niet tijdens het Bloemencorso, 23 april, dan is het altijd heel erg druk!

Keukenhof vijver

Keukenhof 2023

Adres: Stationsweg 166A, 2161 AM Lisse
Open: Keukenhof is in 2023 geopend van donderdag 23 maart tot en met zondag 14 mei.
Tickets: Voor volwassene kost een toegangskaartje € 18,50, voor kinderen van 4 tot en met 17 jaar € 9,-. Kaartjes koop je online en in een tijdslot (zie coronamaatregelen). Er is ook een lentepas te koop waarmee je de hele periode onbeperkt kunt bezoeken. Deze lentepas kost €45,- voor volwassenen en €17,50 voor kinderen van 4 tm 17 jaar.
Bereikbaarheid: Er is 1 hoofdingang waar ook een groot parkeerterrein is (parkeerkaart kost € 6,- voor een dag). Er zijn oplaadpunten voor elektrische auto’s bij de hoofdingang, maar het park is ook met het OV goed bereikbaar.
Openingstijden: Van 8:00 – 19:30 uur.
Horeca: Er zijn verschillende horecagelegenheden waar gegeten en gedronken kan worden. Vaak kun je hier ook een toilet vinden.
Verder: Honden mogen ook mee, maar alleen aangelijnd en 1 per persoon.
Meer informatie: op de website van Keukenhof.

Ben jij al eens naar Keukenhof geweest? Dan ben ik heel benieuwd wat je van het bloemenpark vond! Laat het me weten in een reactie onder dit blog. Heb je zin om nog meer te lezen over uitjes met kinderen, lees hier dan nog even verder.

Liefs,
Linda

Lees ook:

Misschien vind je deze blogs ook leuk:

Laat een reactie achter