Dit zijn de interieurtrends van 2022

door Linda

Yes! 2022 is on! Nu vraag je je misschien af, wat doen we dit jaar met ons interieur? Wat zijn de interieur kleuren voor 2022, wat zijn de nieuwe woontrends? Nou in dit blog kun je ze vinden. Ik kan je in ieder geval alvast vertellen dat we terug gaan naar de natuur. Dit zijn de interieurtrends van 2022! Lees je mee?

De trendkleuren

In 2022 staat de natuur dus centraal. Dit zien we terug in de kleurentrends voor 2022. Eén van de trend kleuren is namelijk Olive Sprig van Histor. Dit is een mooie vergrijsde groentint die makkelijk te combineren is met natuurlijke materialen en authentieke elementen. Een andere trendkleur is Bright Skies van Flexa. Dit is een luchtige, lichtblauwe tint waarmee je ook de natuur naar binnen haalt.

Kleur van 2022: Olive Sprig

Door natuurlijke, lichte kleuren te combineren met zwart of bruin, krijgt je huis een rustige uitstraling. Wij hebben dit zelf ook toegepast in onze woning na de verbouwing. We hebben zelf voor bruine tinten gekozen in onze woonkamer en voor het strakke en moderne hebben we voor zwarte elementen gekozen zoals onze steellook deur. Deze deur is een echte eyecatcher geworden. En een steellook binnendeur is ook nog eens fijner voor je budget dan een echte stalen binnendeur. Voor een stalen binnendeur betaal je al snel € 2500,-, terwijl je al een steellook deur kunt hebben voor ongeveer € 300,- (afhankelijk van het merk en het ontwerp uiteraard).

Comfortabele en zachte meubels

Door naar de meubels! Welke moeten we dit jaar echt in huis hebben? We zijn nu natuurlijk veel meer thuis vanwege corona, dus we willen het graag gezellig maken in huis. En dat kun je het beste doen met lekker warme stoffen. Zo zien we, net als in 2021, weer veel velours terug op de meubels, maar ook bouclé stof (lekkere teddystof!). Dat maakt het extra fijn om op zo’n lekkere bank of stoel te kruipen wanneer je een lange dag gewerkt hebt. Toch?!

Heerlijke velours meubels: de trend van 2022
Een heerlijke velours bank is dé trend van 2022

Organische woonaccessoires

Organische woonaccessoires voor 2022

Naast de natuurlijke kleuren komen ook natuurlijke materialen terug in onze woonkamers. Dit is de Boutique Fantastique woonstijl. Denk hierbij bijvoorbeeld aan planten, maar dan op een net andere manier neergezet. Planten voor aan de wand, planten verwerkt in verlichting maar ook in mooi glaswerk. Naast de planten zien we accessoires in de natuurlijke tinten en organische vormen. Ook de (dieren)prints nemen we mee van afgelopen jaar. Zelf heb ik ook accessoires in natuurlijke tinten in huis gehaald. Deze passen helemaal bij ons nieuwe interieur!

Nu ben ik benieuwd: welke interieurtrend van 2022 komt er dit jaar terug in jouw huis? Laat het me weten in een reactie onder dit blog! Ben je benieuwd hoe je een kleine woning in kunt richten, lees dan nog even verder en voor de tuin trends en bloementrend van 2022, kun je hier verder lezen.

Liefs,
Linda

Lees ook:

Misschien vind je deze blogs ook leuk:

1 comments

Astrid 3 januari 2022 - 19:52

Hoi Linda,
Wij hebben vooral de combinatie hout en zwart terug in onze woonkamer. Telt het ook dat we sinds kort 1 van onze 3 konijnen binnen hebben(de natuur naar binnen brengen?🤣). Ik heb op mijn rommelkamertje nog een witte boom staan die ik ooit ergens van Facebook heb geplukt. En als de box weg is uit de woonkamer dan wil ik graag de boom weer beneden hebben staan. Vond dat altijd erg gezellig. Zelf hebben we een bruine kleur op 1 muur. Verder geen andere kleuren trends in ons huis. We moeten wel ooit onze slaapkamer verbouwen en hopelijk gaan we dat dit jaar doen!!

Reply

Laat een reactie achter