Spelen met kleuren met Voice of colour van Histor

door Linda

Onlangs ben ik, Tanja van Mint17, door Linda benaderd om een gastblog te schrijven met betrekking tot interieur. Super leuk, maar interieur bestaat uit zoveel aspecten, dus waar ga ik beginnen? Ik heb bedacht om jullie mee te nemen in het nieuwe kleursysteem van Histor, ‘Voice of colour’. Het is namelijk heel safe om je huis wit te schilderen, maar kleur mag weer! Kleur is een sfeerbepalende factor in het interieur en doet dus veel met je gemoedstoestand. Laten we dan ook eens kijken naar welke sfeer een kleur oproept.

Oase van rust

Wil jij een oase van rust in huis creëren? Dan kan blauw weleens de juiste kleur voor jou zijn. Naast dat blauw een rustgevende kleur is geeft hij de ruimte ook een frisse uitstraling. En ja, blauw is een koele tint. Dus wil je de ruimte wat warmte meegeven? Dan doen natuurlijke materialen het altijd goed. Denk aan wol en hout. Maar ook met okergeel- en cognacaccenten geef je de woonkamer warmte mee.

Natuurlijk en positief

Naast blauw vinden we groen op de kleurencirkel. Een kleur die staat voor ontspanning maar eveneens energiek is. Het is een kleur die veel wordt toegepast in het interieur. Niet zo gek ook wanneer je je bedenkt dat thuis een comfortabele plek mag zijn waar je tot rust kunt komen. Tevens hebben we, tijdens de pandemie, ontzettende de behoefte gekregen om de natuur in huis te halen. Niet voor niets heeft Histor dan ook de mooie vergrijsde groentint ‘Olive Sprig’ verkozen tot kleur van het jaar 2022. Groen is natuurlijk super goed te combineren met natuurlijke materialen en authentieke elementen. Daarnaast combineert de kleur ook goed met gebogen vormen.

Histor kleur van het jaar 2022: Olive Sprig

Warmte en vrolijkheid

Ben je op zoek naar een warme tint? Dan springt okergeel daar natuurlijk uit! Het is een warme, positieve kleur. Deze tint kun je goed toepassen als accent kleur in het interieur. Bijvoorbeeld in accessoires of om een bepaald aspect in het interieur uit te lichten. Let the sun shine!

Intiem en warm

Durf jij te gaan voor rood? Een krachtige hartstochtelijke kleur die staat voor warmte en intimiteit. Het is een zeer levendige kleur en laat je over gaan tot actie. Wanneer je gevoelig bent voor stress kun je deze kleur dus beter achterwege laten in je woonkamer. Voor een werkkamer kan deze kleur bijvoorbeeld juist wel goed geschikt zijn. Of voeg hem toe als accentkleur in je interieur, doseren is key in deze.

Ben jij er na bovenstaande informatie uit in welke kleurreeks jij jouw favoriete combi wil gaan maken? Lees dan snel mee hoe het kleursysteem ‘Voice of colour’ jou kan helpen voor de juiste balans. Want met dit systeem is het voor iedereen mogelijk om een harmonieus kleurenpalet samen te stellen.

Het kleursysteem bevat meer dan 2.000 kleuren die door kleurexperts zorgvuldig zijn uitgekozen. De Voice of colour helpt je in de zoektocht om de juiste kleuren te kiezen voor bijvoorbeeld de slaap-, werk-, of woonkamer. Ze willen je inspireren, de juiste stijl voor een project te vinden en makkelijk kleurcombinaties te maken. Hierbij maken ze ook gebruik van het 60-30-10 principe. Door deze tool kunnen kleurkeuzes gemakkelijker gemaakt worden met als resultaat een perfect kleurpallet voor elk interieur.

Spelen met kleuren met Voice of colour van Histor
De Voice of colour kleurenwaaier

Hoe werkt 60-30-10?

Wanneer we kijken naar een woonkamer kan de regel als volgt worden toegepast. We starten met de hoofdkleur van 60%, dit is de kleur die de sfeer bepaald en komt terug op het grootste deel van de wanden. Daarna gaan we door naar de nuance kleur die voor 30% terug te vinden is op een kleinere muur en in bijvoorbeeld meubels. De overige 10%, de accentkleur, laat je terug komen in accessoires en textiel.

Ton sur Ton

Ga je voor een harmonieus geheel dan wordt er geadviseerd om voor kleuren uit dezelfde kleurenstrip te gaan. Waarbij de eerste vier kleuren toegepast kunnen worden als hoofdkleur. De twee daarop volgende kleuren zijn perfecte nuance kleuren en de laatste kleur in de reeks is een mooie accent kleur.

Zeg het met kleur

Wil je een wat uitdagender interieur met meer kleur? Dat kan! Het principe wat zojuist hierboven beschreven is blijft hetzelfde, echter kies je de kleuren uit de diverse kleurenstrips.

Extra vagant

Durf jij voor een gewaagd interieur te gaan? Keer het principe dan om! Je kiest dan één van de laatste vier tinten voor een basis, 60%. Om vervolgens uit de daarop volgende twee tinten een nuance kleur te kiezen en een accent aan het interieur te geven met de eerste tint van de kleurstrip. En ook hierbij kun je gaan voor ton-sur-ton of een variatie aan kleuren.

Kind kan de was doen toch? Vind je het toch best spannend om kleur toe te gaan passen, wees gerust, ik kan je er altijd bij helpen!

Heb je na het lezen van dit gastblog over spelen met kleuren met Voice of colour van Histor, zin om nog meer te lezen over huis en tuin? Lees dan nog over waar je op moet letten wanneer je een speelhoek in gaat richten of hoe je het (her)inrichten van je tuin kunt aanpakken.

Verder lezen?

6 comments

www.Glamview.nl 2 november 2021 - 13:14

Een hele mooie kleur. Ik vind het zo leuk om ergens in terug te zien.

Reply
Mitchel 28 oktober 2021 - 19:06

Goede regel om 60-30-10 aan te houden in het interieur. Klinkt eigenlijk heel logisch! Ik heb zo’n kleine kamer dat de buren wit zijn 🙂

Reply
Tessa 28 oktober 2021 - 18:59

Interessant concept 60-30-10. Dat heb ik ook soort van toegepast in mijn keuzes voor verf

Reply
Frederique 28 oktober 2021 - 15:23

Leuk om te lezen. Ik heb zowat elke kleur muur gehad over de jaren heen, van appelgroen tot fuschia roze, oranje, blauw, en geel. Ik houd van kleur!

Reply
Lindaschrijfthetop 26 oktober 2021 - 16:06

Ik vind het een mooie kleur , de woonkamer is bij ons net van het groen af. Maar voor een vakantiehuisje vind ik het erg leuk.

Reply
Gemma 26 oktober 2021 - 13:32

Groen; het blijft een mooie en veelzijdige kleur! Mooi om te zien 😁

Reply

Laat een reactie achter