Activiteiten met het gezin tijdens de kerstdagen

door Linda

Wil je komende kerstdagen onvergetelijk maken? Dan is het slim om alvast wat leuke activiteiten of uitjes te plannen. Ben jij nog op zoek naar leuke kerst activiteit ideeën voor het hele gezin tijdens de kerst? Lees dan gauw verder. In dit artikel lees je alles over de leukste activiteiten voor het hele gezin tijdens de kerstdagen.

Kerstcadeaus uitpakken

Kerstcadeaus

Steeds meer mensen vieren niet alleen Sinterklaas, maar ook of alleen kerst met mooie cadeautjes onder de kerstboom. Met cadeautjes onder de kerstboom maak je de kerst natuurlijk extra feestelijk. Je kunt op kerstavond of op kerstochtend samen met het gezin kerstcadeaus openmaken. Zijn jouw kinderen al wat ouder? Dan kun je lootjes trekken en voor elkaar kerstcadeaus kopen.

Een boswandeling maken

Kerst is zo’n heerlijke slome feestdag dat in het teken staat van gezelligheid, cadeaus en lekker eten. Maak de kerstdagen wat actiever en gezelliger door met z’n allen een boswandeling te maken. Dit kan natuurlijk gezellig met het hele gezin en de familie die kerst met jullie gezin viert. Ook kan een boswandeling een perfecte activiteit zijn om de kinderen bezig te houden, terwijl mama of papa in alle rust een heerlijke kerstmaaltijd kan voorbereiden.

Warme chocolademelk

Zelf chocolademelk maken

De koude kerstdagen zijn perfect voor een warme kop chocomelk. Maak het dit jaar extra bijzonder door zelf chocolademelk te maken. Dit lijkt wellicht helemaal niet zo bijzonder, maar dat is maar net hoe je het zelf doet. Maak chocolademelk op basis van volle melk, cacao en suiker. Vervolgens kun je de chocolademelk een geheel eigen tintje geven. Voeg niet alleen lekker wat honing of kaneel toe aan de drank, maar je kunt de chocolademelk ook natuurlijk leuk met de kinderen versieren. Sla hiervoor kleine marshmallows, kaneelstokjes, koekjes, snoepjes en overige lekkernijen in om de chocolademelk mee te versieren.

Thuisbioscoop met een kerstfilm

Geniet met z’n allen van een gezellige kerstfilm door de woonkamer om te toveren tot jullie eigen thuisbioscoop! Maak een gezellige opstelling van banken of matrassen voor de TV. Dit is natuurlijk een perfecte activiteit voor een slome tweede kerstdag. Kies een paar nieuwe of klassieke kerstfilms uit en geniet van een middagje bioscoop in eigen huis.

Kerstkaarten maken

Zoek je nog een leuke en creatieve activiteit voor jouw kinderen? Maak dan samen kerstkaarten. Dit kun je natuurlijk het beste voor de kerstdagen doen, maar tijdens kerst is ook een leuke optie. Je kunt dan kaarten maken om vrienden en familie een gelukkig nieuwjaar te wensen. Zelfgemaakte kaarten van jouw kinderen zijn natuurlijk altijd extra leuk om te ontvangen.

Zoek je nog leuke bezigheden voor tijdens de kerstdagen of wil je kerst dit jaar extra bijzonder maken met jouw gezin? Maak dan gebruik van bovenstaande lijst en kies zelf welke traditie jij vanaf nu in ere wilt houden tijdens de kerst. Maak kerst extra bijzonder door het samen te vieren met jouw gezin en leuke activiteiten te ondernemen.

Liefs,
Linda

Dit blog is een samenwerking

Lees ook:

Misschien vind je deze blogs ook leuk:

Laat een reactie achter