Top 5 favoriete kerstfilms

door Linda

Jaaaa! De kerstdagen zijn in zicht! En wat is er heerlijker dan met dekentje en een lekker bakkie thee op de bank te ploffen, kaarsje aan en een kerstfilm te kijken?! In dit blog deel ik mijn top 5 favoriete kerstfilms. Ben je benieuwd of heb je nog inspiratie nodig voor een leuke kerstfilm voor vanavond, lees dan vooral verder!

The Holiday

The Holiday! Volgens mij heb ik deze kerstfilm al een keer of 20 gezien. En hij blijft heerlijk! Iris (Kate Winslet) en Amanda (Cameron Diaz) zijn twee totaal verschillende vrouwen met totaal verschillende levens. De een woont in een romantische Engelse cottage, de andere in een chique buurt in Hollywood. Ze hebben maar een ding gemeen: hun eeuwige pech met mannen.

Via een woningruilsite ontmoeten ze elkaar en besluiten ze voor de feestdagen van huis te ruilen. Beiden vinden ze wat ze nooit hadden verwacht ooit nog te vinden: een nieuwe liefde.

The Holiday Calendar

De getalenteerde fotografe Abby zit vast in een uitzichtloze baan. Tot ze een antieke adventkalender erft die mogelijk de toekomst voorspelt en haar de weg wijst naar de liefde.

Christmas with a View

Ook een leuke én originele kerstfilm vond ik Christmas with a View. Deze film gaat over een restaurant manager die probeert zelf een restaurant te beginnen, maar dit wil niet erg lukken. Tot er een het restaurant dat ze managed een nieuwe eigenaar krijgt.

A Christmas Prince

A Christmas Prince vond ik een leuke, voorspelbare film. Precies zoals sprookjes zijn 😉 Hiervan is ook nog een tweede en een derde deel verschenen. Die vond ik ook nog wel aardig. Het eerste deel gaat over een jonge, beginnende journaliste die voor kerst naar het buitenland wordt gestuurd om een primeur over een knappe prins te schrijven die binnenkort koning wordt.

The Princess Switch

The Princess Switch vond ik een leuke film, net weer even anders dan de standaard kerstfilm. Het gaat over de jonge banketbakker Stacy De Novo die een eigen snoepwinkel in Chicago runt met haar medewerker en beste vriend Kevin. Kevin besluit om hen in te schrijven voor een bakwedstrijd in het Koninkrijk Belgravia. Tijdens de opnamens komt Stacy iemand tegen die heel erg op haar lijkt. Zij is Lady Margaret, hertogin en toekomstige bruid van prins Edward. De toekomstige prinses en Stacy ruilen twee dagen van rol en keren dan terug naar hun leven voor de bruiloft en de competitie.

Naarmate de dagen verstrijken past Stacy zich aan het hofleven aan en begint verliefd te worden en de formele prins Edward te veranderen, terwijl Margaret verliefd wordt op Kevin en begrijpt dat ze houdt van het gewone leven.

Er is sinds afgelopen maand ook deel 2 op Netflix te zien. Deze vond ik echter tegenvallen en zou ik niet nog een keer kijken. The Princess Switch deel 1 daarentegen zou ik nog wel een keer willen zien.

Heb je nog leuke tips voor een kerstfilm die ik echt nog moet zien? Of die zelfs tussen mijn top 5 favoriete kerstfilms zou moeten staan? Laat het me dan even weten! Ik zal binnenkort ook nog even een lijstje maken met de nieuwste kerstfilms. Mijn review over de kerstfilm The Holidate kun je hier alvast vinden.

Veel kijkplezier!

Liefs,
Linda

Misschien vind je deze blogs ook leuk:

Laat een reactie achter