De leukste coronaproof uitjes tijdens de kerstvakantie

door Linda

Wat te doen tijdens de kerstdagen? De kerstvakantie is natuurlijk een fijn vooruitzicht, maar wat kun je nu eigenlijk doen in deze corona tijd? Ik ging voor je op onderzoek uit en dit zijn de leukste coronaproof uitjes tijdens de kerstvakantie waar je veilig naar toe kunt en die vooral leuk zijn voor kinderen. Veel plezier!

World of Dinos

World of Dinos

Van 18 december 2021 tot en met 23 januari 2022 vind je de grootst reizende Dino Expo van Europa in de Kromhouthal in Amsterdam: World of Dinos. De voormalige scheepswerf is omgebouwd tot een ‘jurassic parc’ met vijftig grote dinosaurussen. Deze expositie is leuk voor de hele familie en met name voor kinderen in de leeftijd van 4 tot en met 12 jaar. Door middel van een speurtocht leren ze veel over de dinosaurussen zelf en hun leefgewoonten. Alle dinosaurussen bewegen, grommen en zijn mooi belicht.

In dit blog kun je lezen hoe je kaartjes kunt winnen voor World of Dinos.

Kasteel De Haar in kerstsfeer

Kasteel De Haar in kerstsfeer
Kerst in Kasteel de Haar

Van 7 tot en met 2 januari 2022 is Kasteel de Haar en het omliggende park helemaal in kerstsfeer. Beleef het echte kerstgevoel dankzij de mooie gedecoreerde kerstbomen, met guirlandes versierde balustrades, kaarsen en lichtjes die je tegemoet schitteren en sfeervolle kerststukken. In het kasteel staat zelfs een 8 meter hoge kerstboom!
Van 25 december tot 9 januari 2022 kun je ook met je kinderen op speurtocht gaan. De keukenhulp Jean-Luc heeft het geheime recept van de Chester Cake verstopt. Deze cake is heel bijzonder dus het moet snel terug gevonden worden.
De kinderspeurtocht ‘Het gestolen recept’ is tijdens de feestdagen gratis verkrijgbaar tijdens een kasteelbezoek. De activiteit is voor kinderen vanaf 6 jaar.
Klik hier voor meer informatie.

Winter in het Archeon

Tijdens de kerstvakantie van 2021 is er volop vermaak en vertier in het Archeon. Het hele park is in kerstsfeer en je kunt verschillende bijzondere ambachten ontdekken. Het park is feestelijk verlicht en op verschillende plaatsen zijn warme vuurplaatsen gemaakt.

Het Archeon is zaterdag en zondag open en tijdens de kerstvakantie dagelijks geopend van 11.00 – 17.00 uur.
Gesloten op 31 december en 1 januari 2021.

Winter Efteling

De Efteling kennen we allemaal, maar ’s winters krijgt het park een volledige make-over. Met de vele lichtjes, besneeuwde dennenbomen en sfeervolle pleinen is het park nog sprookjesachtiger. De buitenachtbanen zijn geopend zolang het weer het toelaat. Alle binnenattracties zijn wel geopend.
15 november 2021 t/m 6 februari 2022

Winter Efteling
Wie kent Hollebolle Gijs niet?

Kerstcircus AHOY

Kerstcircus Ahoy

Kerstcircus Ahoy is een klassiek circus voor jong en oud met spectaculaire en verrassende acts! Helaas zijn er in 2021 geen kerstshows, je kunt wel al reserveren voor volgend jaar.

25 december 2022 t/m 1 januari 2023

Weet jij nog leuke uitjes die je tijdens de kerstvakantie coronaproof kunt doen? Laat het me weten in een reactie onder dit blog! En, mocht het weer wat tegenvallen, dan kun je altijd nog een gezellig spelletje doen met je kinderen.

Veel plezier allemaal!

Liefs,
Linda

Misschien vind je deze blogs ook leuk:

Laat een reactie achter