3x een Valentijnskaart knutselen met peuters en kleuters

door Linda

Valentijnsdag komt er alweer aan, en wat is er leuker dan een valentijnskaartje krijgen? Dus ik ging aan de slag met de kinderen met het maken van leuke valentijnskaartjes. Het zijn 3 kaartjes geworden die zowel peuters als kleuters kunnen maken. Niet alleen je partner kun je verrassen met een van deze leuke zelfgemaakte kaartjes, maar ook opa, oma of een van de leidsters kun je een kaartje geven. Wie ga jij verrassen voor Valentijn?

1. Valentijnskaart met papieren hartjes

Als basis had ik kartonnen kaartjes, gekocht bij de Action. Pak nu rood knutselpapier erbij. Dit vouw je zelf of je kleuter dubbel. Knip er nu één groot hart uit en een aantal kleinere hartjes. Deze plakt je kind op het kaartje met kinderlijm. Even laten drogen en dit Valentijnskaartje is klaar! Je kunt dit kaartje maken met zowel peuters als kleuters. Kleuters kunnen voor dit kaartje wel meer zelf al doen zoals het vouwen, knippen en plakken. Voor de motoriek is het goed om te oefenen met het zelf knippen van de hartjes.

2. Valentijnskaart met gestippelde hartjes

Ook voor dit gestippelde Valentijnskaartje gebruikte ik als basis een kartonnen kaartje, gekocht bij de Action. Voor dit Valentijnskaartje heb je verder ook rode (kinder)verf nodig, een papiertje en dubbelzijdig tape. Knip eerst een groot hart uit het papiertje en plak deze vast op het kaartje. Je kind kan nu met de rode verf aan de slag. Eerst een aantal stippels rond het hart zodat de vorm van het hart op het kaartje komt. Dan lekker verder stippelen met een kwart of met een wattenstaafje. Hiermee krijg je een mooie gestippeld Valentijnskaartje! Is hij af, dan kun je het papiertje van het hart voorzichtig er af halen en de verf laten drogen.

3. Valentijnskaart met gestempelde hartjes

Voor dit gestempelde Valentijnskaartje heb je een wc rol nodig, rode (kinder)verf en een kartonnen wenskaartje. Vouw eerst de wc rol tot je de vorm van een hartje krijgt. Duw de beide kanten naar elkaar toe om de punt van het hart te krijgen. Dan duw je aan de bovenkant de wc rol naar binnen. Zo krijg je de vorm van een hart. Je kind kan nu de wc rol in de rode verf doen en daarmee op het kaartje stempelen. Op deze manier kun je vele hele leuk knutsels maken, die super leuk zijn om te krijgen! Dit Valentijnskaartje kun je zowel met een peuter als een kleuter maken.

Hopelijk heb ik je kunnen inspireren met dit blog! Ga je ook aan de slag met het knutselen van een van deze leuke Valentijnskaarten? Laat het me dan weten in een reactie onder dit blog of tag me op Facebook of Instagram. Ik ben benieuwd!

Heb je zin om nog meer te knutselen? Ik heb nog veel meer leuke knutsel ideeën op mijn blog staan.

Liefs,
Linda

Verder lezen?

2 comments

Nienke 17 januari 2022 - 20:23

Ahh heel erg leuk! Ik ga van de week maar eens zitten met Eefje voor die tweede of derde!

Reply
Linda 17 januari 2022 - 20:25

Leuk!! Ik ben benieuwd!

Reply

Laat een reactie achter