Weekplog: we vieren de verjaardagen van Bas en Julia en nog meer mijlpalen!

door Linda

Wauw, wat een week was dit! We vierden de verjaardagen van Bas en Julia, Julia maakte kennis met haar klasgenoten, mocht trakteren bij de opvang en ik heb nog super leuk nieuws! Kijk je snel mee?

Zaterdag

Afgelopen zaterdag stond zo’n beetje in het teken van Bas zijn verjaardag. We hebben s ’s ochtends met zijn allen voor hem gezongen en ’s avonds zouden er een aantal vrienden en vriendinnen langs komen. We besloten het buiten te vieren, want het was heerlijk weer en dan kon Bas de vuurkorf aansteken. Het werd een hele gezellige avond!

Feestje

Zondag

Ik stapte ’s ochtends met de kinderen op de fiets en fietste naar de kinderboerderij. Dat is altijd een feest! Niet alleen vinden de kinderen de dieren geweldig, maar ook omdat ze echt kunnen genieten van de natuur.

Julia en Guido

We hebben een stukje kabouterpad gelopen en liepen daarna eens een andere route. We kwamen uit bij de weide van de koeien. Prachtig!

Uitzicht
Spelen in de weide

Toen we aan het eind van de ochtend terug kwamen was Bas wakker en hebben we een lekkere lunch gemaakt. In de middag hebben we lekker in de tuin gezeten en naar de F1 wedstrijd gekeken. Gelukkig kon Max de wedstrijd nu uitrijden en bereikte hij het podium. Leuk om weer eens te zien!

Kraamvisite

’s Avonds mochten we op kraamvisite bij Lize. Wat een mooi meisje is het!

Maandag

De verjaardag van Bas! We zijn wel gewoon gaan werken, maar de dag had wel een feestelijk tintje. Ik ben ’s avond begonnen in ‘De dag van de doden’ van Nicci French terwijl Bas even verderop in de wijk op een veldje met een vriend ging basketballen. Het was een lekkere relaxte avond.

Dinsdag

De dinsdag was weer een werkdag. De kinderen hebben fijn bij de gastouder gespeeld. Ik ben vanuit werk nog even wat kleine cadeautjes gaan halen bij de Action omdat Julia woensdag ’s middags pas haar grote cadeau (een groene fiets) zou krijgen. Deze cadeautjes konden we dan woensdagochtend alvast geven, dat geeft toch het echte verjaardagsgevoel! ’s Avonds heb ik de cadeautjes ingepakt. Klaar voor de jarige.

Cadeautjes

Woensdag

Het is feest! Julia was al op tijd wakker en kroop bij ons in bed. Even later werd Guido ook wakker. Ik haalde hem uit bed en legde hem ook bij ons in bed. We zongen voor Julia, ze vond het geweldig. Daarna hebben we allemaal een cadeautje gegeven. Mooi om te zien dat ze (nog) zo blij kunnen zijn met kleine dingen. Ze is helemaal gek van een stuiterbal met glitters en lichtjes die ze heeft gekregen.

Nadat we papa hadden uitgezwaaid die naar werk ging, hebben we een lekker rondje gewandeld door de wijk. Even spelen in de speeltuintjes en gewoon even eruit.

Buitenspelen

Eind van de ochtend werd Julia op school verwacht. Ze mocht in de klas waar ze na de vakantie zal komen, in de kring gaan zitten. Haar klasgenootjes waren er ook. Dus ze heeft de gezichten nu alvast een keer gezien en de namen alvast gehoord. Ze maakte ook kennis met de 2 juffen die haar les zullen gaan geven. Julia ging stoer in de kring zitten, ik zat achter haar en ze wilde graag mijn hand vast blijven houden dus ze vond het wel spannend. Helemaal niet gek natuurlijk.

Na school kwam Bas thuis, hij had de middag vrij genomen, en wat lag er in de achterbak van de auto? Julia haar nieuwe fiets! Prachtig vond ze hem. Ze wilde er gelijk op proberen te fietsen.

Nieuwe fiets

De opa en oma van Bas kwamen, nadat ze op kraamvisite waren geweest bij Lize, ook langs voor Julia haar verjaardag. Daarna kwamen mijn ouders ook nog even een bakkie doen. Het was een geslaagde verjaardag!

Donderdag

Na het werk heb ik weer een leuk blogje geschreven over de nutteloze dingen die vaak op een kraamlijst staan. Heb je deze nog niet gelezen? Dan kun je hem hier alsnog even lezen 😉
Julia zou vrijdag bij de gastouder gaan trakteren, dus ik ben ook aan de slag gegaan met de traktaties.

Traktaties

Vrijdag

Julia vond het geweldig dat ze vandaag in het zonnetje stond bij de gastouder. Ze mocht haar traktaties uitdelen, de kinderen zongen voor haar en ze kreeg cadeautjes. ’s Avonds bij het naar bed brengen zei ze tegen me: “Mama, geen verhaaltje meer, daar ben ik te moe voor”. Ze heeft zich dus goed vermaakt.

Julia jarig

Nadat de kinderen op bed lagen, uiteraard was er ook weer één bij die op wilde blijven.. ben ik aan de chocoladepindakaastaart begonnen voor de visite die zaterdag en zondag zou komen. Geen verjaardag zonder deze taart natuurlijk!

Chocoladepindakaastaart

Wauw, het is echt een lange weekplog geworden, maar wel een hele gezellige volgens mij! Hebben jullie nog leuke plannen voor komende week? Laat het me vooral hieronder weten in een reactie. Vind ik leuk!

Liefs,
Linda

PS. Morgen ga ik mijn eerste echte winactie op Instagram doen! Hou mijn account hiervoor in de gaten. Het is een hele leuke en goed gevulde goodiebag die je kunt winnen! Gaaf he?!

Verder lezen?

Laat een reactie achter