Bakken en recepten

Familierecept: Chocoladepindakaastaartje

De mensen die onze familie goed kennen, kennen het chocoladepindakaastaartje maar al te goed. Tijdens verjaardagen komen ze regelmatig voorbij. Maar wat ze niet kennen is het recept! Dat ga ik vandaag met jullie delen! Het is helemaal niet moeilijk en heel erg lekker!

Wat hebben we nodig:

150 gram margarine
1 pakje theebiscuit
3 repen van 100 gram chocolade
Half potje pindakaas
150 gram kokos
1 blikje gecondenseerde melk

Aan de slag!

Verwarm de oven voor op 180 graden. Verkruimel het biscuit en smelt daarna de boter in een pannetje. Het verkruimelde biscuit roer je door de gesmolten boter. Doe dit mengsel in een (liefst vierkante) vorm en druk het goed aan met de bolle kant van een lepel bijvoorbeeld. Strooi er de kokos over en daarover de gecondenseerde melk. Zet de vorm in de oven en pas de oven aan naar 160 graden en laat het enigszins bruin worden in 25 minuten.

Chocoladepindakaastaartje net uit de oven
Hier komt hij net uit de oven en is dus niet helemaal bruin

Staat je vorm in de oven? Smelt dan de chocoladerepen in een pannetje, roer daar de pindakaas door en giet dit mengsel als laatste in de vorm. Even af laten koelen en dan in de koelkast goed koud laten worden.

Chocoladepindakaastaartje koelt af
Hier zit het choco-pindakaasmengsel er net overheen

Is de taart goed koud geworden? Dan kan het feest gaan beginnen! Snijd de taart in kleine stukjes. Ze zijn heel machtig, en heul lekker! Zo kun je nog meer mensen blij maken, of je hebt zelf een lekker voorraadje.

Eet smakelijk!

Heb jij ook zo’n familierecept die op speciale dagen gemaakt wordt? Laat het me vooral in de reacties weten. Ik ben heel benieuwd!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *