Bakken en recepten

Familierecept: Chocoladepindakaastaartje

De mensen die onze familie goed kennen, kennen het chocoladepindakaastaartje maar al te goed. Tijdens verjaardagen komen ze regelmatig voorbij en als ze er niet zijn worden ze gemist. Maar wat ze niet kennen is het recept! Dat ga ik vandaag met jullie delen. Het is helemaal niet moeilijk en heel erg lekker!

Wat hebben we nodig:

Voor 1 chocoladepindakaastaart (vierkante schaal van 20×30) hebben we nodig:
150 gram margarine
1 pakje theebiscuit
3 repen van 100 gram chocolade
Half potje pindakaas
150 gram kokos
1 blikje gecondenseerde melk

Aan de slag!

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Verkruimel het biscuit in een keukenmachine en smelt daarna de boter in een pannetje.
  3. Is de boter gesmolten? Roer dan nu het verkruimelde biscuit er doorheen.
  4. Doe dit mengsel in een (liefst vierkante) vorm en druk het goed aan met de bolle kant van een lepel bijvoorbeeld.
  5. Strooi en verdeel de kokos er over en daarover schenk je de gecondenseerde melk.
  6. Zet de vorm in de oven en pas de oven aan naar 160 graden
  7. Laat het enigszins bruin worden in 25 minuten.
Chocoladepindakaastaartje net uit de oven
Hier komt hij net uit de oven en is dus niet helemaal bruin

8. Staat je vorm in de oven? Smelt dan nu de chocoladerepen in een pannetje, roer daar de pindakaas door totdat het helemaal met elkaar vermengd is.
9. Giet dit mengsel als laatste in de vorm. Even af laten koelen en dan in de koelkast goed koud laten worden. Meestal maak ik de taart de avond van tevoren zodat het goed koud is geworden en klaar om in stukjes gesneden te worden.

Chocoladepindakaastaartje koelt af
Hier zit het choco-pindakaasmengsel er net overheen

Nu kan het feest gaan beginnen! Houd er bij het snijden van de stukjes rekening mee dat ze heel machtig zijn, én heul lekker! Zo kun je nog meer mensen blij maken, of je hebt zelf een lekker voorraadje.

Eet smakelijk!

Heb jij ook zo’n familierecept die op speciale dagen gemaakt wordt? Laat het me vooral in de reacties weten. Ik ben heel benieuwd!
Heb je zin om nog meer te bakken? Kijk dan even bij mijn andere recepten.

Liefs,
Linda

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *