Nutteloze dingen die op je baby uitzetlijst staan

door Linda

Ben je toevallig zwanger van je eerste kindje? Dan komt er veel op je af! Want heb je allemaal nodig als je een baby krijgt? Er zijn talloze kraamlijsten en baby checklists online te vinden. Zo heb ik toen ik zwanger was van Julia natuurlijk ook een baby uitzetlijst opgezocht en vrijwel alles gekocht of geleend wat erop stond, want je wilt toch alles voor je baby hé?! Maar hier heb ik lang niet alles van gebruikt. Zonde natuurlijk! In deze blog lees je wat ik aangeschaft heb, maar totaal niet heb gebruikt. Doe er je voordeel mee 😉

Gezin

Verschillende baby uitzetlijsten

Er zijn verschillende lijsten online te vinden voor je babyuitzet, de een is langer dan de ander. Sommige dingen zijn wel handig om in huis te hebben, maar zijn geen echte musthave. Je kunt het allemaal zo duur maken als je zelf wil. Koop je alles nieuw, kun je het van iemand overnemen of ga je een uitzet huren? Dat scheelt natuurlijk allemaal qua kosten.

Wat heb ik uiteindelijk niet gebruikt?

Aangezien ik best veel van de uitzetlijst heb gekocht of geleend, zaten er zeker producten bij die ik totaal niet heb gebruikt. Dit wil natuurlijk niet zeggen dat dat voor jouw baby ook zal gelden!

Wat ik niet heb gebruikt:
Een luieremmer: deze zijn hartstikke duur in aanschaf en er moeten vaak ook speciale afvalzakken in. En voor het tegengaan van de lucht die van de luiers komt, hoef jet het ook niet te doen want het komt er uiteindelijk toch wel doorheen. Hier hebben we dus geen dure luieremmer gekocht. Wij hebben gewoon een leuke en goedkope prullenbak gekocht, hierin een geurzakje gedaan (sowieso een aanrader) en als het echt niet meer kon hebben we gewoon een nieuwe goedkope prullenbak gekocht.
Navelbandjes: echt geen idee hoe deze gebruikt zouden moeten worden, maar ze stonden op mijn uitzetlijst en we hebben ze nooit gebruikt..
Baby wattenstaafjes: de doos met babywattenstaafjes staat nog ongeopend in de commode..
Flessenwarmer: ik was blij dat ik deze kon lenen van mijn zus. Maar… nooit gebruikt.
Kam en borstel: mijn kinderen hadden bij de geboorte zo weinig haar, daar viel weinig aan te kammen of borstelen.
Borstkolf: deze zou ik niet aanschaffen voordat de baby geboren is. Wie weet lukt het niet met borstvoeding en ga je direct over op de fles. Het is een grote uitgave en niet altijd nodig, je weet van tevoren niet hoe het allemaal gaat lopen. Mocht je er wel alvast een in huis willen hebben, denk er dan eens aan om er 1 te huren! Dan zit je niet aan een dure kolf vast en kun je hem zo weer terug brengen als je er klaar mee bent.

Waar heb ik juist nog meer van gekocht?

Waar ik juist nog veel meer van gekocht heb toen Julia eenmaal was geboren waren: hydrofiele luiers! En deze zijn niet te gebruiken als luier (heel verwarrend, i know) maar kun je voor zoveel dingen gebruiken! Om je baby af te drogen na een badje of douche, om op je verschoonkussen te leggen zodat je niet direct je verschoonkussenhoes hoeft te verschonen als er wat naast is gegaan bij het verschonen, om in het bedje te leggen onder het hoofdje voor als je kindje moet spugen zodat je niet het hele bedje af hoeft te halen, maar gewoon een schone hydrofiel te pakken. En ga zo maar door 😉

Hydrofiele luiers

Mocht je borstvoeding gaan geven, dan kan ik je aanraden om ook wat spuugdoekjes aan te schaffen. Trouwens zijn ze ook handig als je de fles geeft en je baby nog op je schouder laat boeren. Al gebruikte ik tijdens de borstvoedingsperiode meer spuugdoekjes dan toen ze de fles kregen.

Denk ook alvast even na over welke flesvoeding je zou willen geven en haal hier alvast 1 pak van in huis. Mocht het niet lukken met de borstvoeding, dan heb je in ieder geval al melk in huis. Geen stress dat je geen melk in huis hebt.

Ik hoop dat je wat aan mijn tips hebt gehad. Mocht je nog een suggestie of opmerking hierover hebben, laat het me dan weten in een reactie!

Liefs,
Linda

Verder lezen?

Laat een reactie achter