Vegan Muffins van Dr.Oetker – Review

door Linda

Laatst kwam ik weer een nieuwe Vegan bakmix tegen van Dr Oetker, de Vegan Muffins naturel. De vorige bakmixen Brownies en aardbeientaart had ik al eens getest en nu ik deze lekkere muffins zag, moesten deze natuurlijk ook in mijn winkelmandje. Samen met de kinderen ging ik in de vakantie aan de slag om deze vegan muffins te bakken. Zij vinden het super leuk om mee te helpen bakken, dus we gingen snel aan de slag. In dit blog lees je de review van de Vegan Muffins van Dr. Oetker.

Verpakking Dr Oetker Vegan Muffins naturel

Wat hebben we nodig?

Het enige dat je zelf nog toe moet voegen aan deze vegan bakmix is:
– 80 ml zonnebloemolie of olijfolie
– 175 ml water
In de doos kun je 8 muffinvormpjes en de muffinmix vinden. Rest je alleen nog het fixen van een mixer, een beslagkom en een lepel. Dan heb je wel alles om deze muffins te maken.

Achterkant verpakking Vegan muffins van Dr Oetker

Wat zijn de ingrediënten van deze muffinmix?

Omdat dit een vegan muffinmix is, ben ik wel benieuwd wat er nu precies in deze bakmix zit. In de doos, die een inhoud heeft van 350 gram, zit tarwebloem, suiker, rijsmiddelen (E341, E575, E500), dextrose, tarwevezels, tarwebloem, gemodificeerd aardappelzetmeel, aroma’s, zout, verdikkingsmiddel (xanthaangom), kleurstof (bèta-caroteen).

Inhoud van de doos Dr oetker Vegan Muffins
Inhoud van het pakket Vegan muffins

Aan de slag!

  1. Verwarm de oven voor op 190 graden voor een elektrische oven, 130 graden voor een hetelucht oven.
  2. Zet de muffinvormpjes op de bakplaat. Zelf zet ik de vormpjes altijd in een cupcake bakvorm. Zo blijven je cakejes netjes overeind.
  3. De muffinmix mag nu samen met de olie en het water in de beslagkom.
  4. Mix nu op de laagste stand voor 1 minuut tot je een glad beslag hebt.
  5. Verdeel nu de mix over de muffinvormpjes. Deze hoeven niet helemaal vol, maar ongeveer een kwart.
  6. Bak nu de vegan muffins in ongeveer 20 tot 25 minuten gaar.
  7. Laat muffins afkoelen in de bakvorm voordat je ze serveert of zelf op gaat eten.

Wat vond ik van deze nieuwe vegan muffinmix?

Ook deze bakmix zit weer in een groene doos. Hierdoor kun je de vegan bakmixen makkelijk in het schap vinden tussen de andere bakspullen. En zoals bij de meeste bakmixen van Dr. Oetker hoef je niet zoveel meer extra erbij te kopen. In dit geval heb je alleen nog wat zonnebloemolie of olijfolie en water nodig. Dat vind ik echt een van de voordelen van deze bakmixen. De zonnebloemolie had ik nog in huis dus die kon ik zo in de beslagkom doen, samen met het water en de bakmix zelf. Bij het mixen vond ik het mengsel wel wat slap, maar de muffins werden wel mooi groot in de bakvormpjes. Bij het opeten zag je dan ook wel dat de muffins niet luchtig waren. Ondanks dat de muffins vegan zijn en ik dus eigenlijk een wat andere smaak verwachtte, waren ze wel best lekker. Maar of ik ze nog een keer ga maken betwijfel ik..

Een lekkere vegan muffin van Dr oetker

Een pak Vegan Muffins naturel van Dr. Oetker kun je vinden bij Jumbo of Albert Heijn.

Heb je zin om meer vegan recepten uit te proberen? Kijk dan nog even hier voor nog meer recepten! En tag me vooral op Instagram als je deze makkelijke muffins ook hebt gebakken!

Eet smakelijk!

Liefs,
Linda

Verder lezen?

Laat een reactie achter