Vegan aardbeientaart maken van Dr.Oetker

door Linda

Ik ben dol op aardbeien! Eerder maakte ik al de nieuwe vegan brownies van Dr.Oetker en er is nu dus ook een vegan aardbeientaart. Dit is een plantaardige versie van de aardbeien kwarktaart. Die moest ik dus proberen! Je maakt hem gemakkelijk, zonder oven. Ideaal wanneer je weinig tijd hebt en toch zin hebt in iets lekkers. In dit blog kun je lezen hoe je deze vegan aardbeientaart van Dr.Oetker kunt maken en wat ik er van vond.

Verpakking Dr.Oetker vegan aardbeientaart

Wat hebben we nodig?

Het enige dat je zelf nog toe moet voegen aan deze vegan bakmix is:
– 60 gr margarine (plantaardig in een wikkel), ik gebruikte Alpro koken, bakken en braden
– 100 ml water
– 750 gr plantaardige variatie op yoghurt (op basis van soya), ik gebruikte Alpro Mild & Creamy Nature
– Aardbeien of ander fruit om de taart mee te versieren
In de doos zit al de kant en klare mix en een bakpapiertje voor in je springvorm. Een mixer en een beslagkom heb je nog nodig om alles te mixen.

Benodigdheden aardbeientaart

Aan de slag!

  1. Leg het bakpapiertje in je springvorm. Smeer of spray de randen van de springvorm een beetje in met boter, dan kun je de taart er straks makkelijker uit halen.
  2. Smelt de margarine in een pannetje. Als het gesmolten is haal je het pannetje van het vuur en mix je het zakje met de bodemmix er doorheen.
  3. Verdeel het mengsel over de bodem met een lepel en druk het aan met de bolle kant van de lepel.

Dan beginnen we aan de taart!

  1. Mix de Alpro Mild & Creamy Nature met het water op de laagste stand tot een mooi glad mengsel.
  2. Voeg nu de taartmix toe en meng het op de laagste stand in ongeveer 30 seconden. Klop het daarna 2,5 minuut op de hoogste stand tot je een luchtig mengsel hebt.
  3. Schenk het taartmengsel in de springvorm.
  4. Laat nu de aardbeientaart minimaal 2,5 uur in de koelkast opstijven.
  5. Is de taart klaar? Dan kun je hem gaan versieren. Ik heb er zelf aardbeien, aalbesjes en blauwe besjes op gedaan.

Wat vond ik ervan?

Doordat ik de vloeibare margarine heb gebruikt, was mijn bodem niet heel stevig. Dat is dus geen aanrader. De volgende keer zal ik de vaste plantaardige boter weer gebruiken, dat gaat wel altijd goed. Verder smaakt de aardbeientaart hetzelfde als de ‘gewone’ aardbeienkwarktaart. Heerlijk! En dit keer was ik niet alleen om te proeven, mijn buren wilden deze taart ook wel even proeven. Ze vonden hem ook erg lekker, maar hadden dezelfde mening over de bodem als ik. Maar dat kun je dus eenvoudig oplossen door een andere boter te gebruiken. Je kunt deze taart decoreren met aardbeien of met ander fruit zoals de besjes die ik ook heb gebruikt. Dit maakt de taart wat frisser. Lekker!

Dr.Oetker vegan aardbeientaart

Heb jij deze vegan aardbeien taart al eens gemaakt? Wat vond je er van? Laat het me weten in een reactie onder dit blog!

Een pak Vegan Taart Aardbei van Dr. Oetker kun je vinden bij Albert Heijn voor € 3,99.

Heb je zin om nog meer te bakken? Kijk dan nog even hier voor nog meer recepten! En tag me vooral op Instagram als je deze taart ook hebt gemaakt!

Eet smakelijk!

Liefs,
Linda

Verder lezen?

Laat een reactie achter