Bakken en recepten

Vegan Brownies bakken met Dr.Oetker

Vandaag ga ik vegan brownies bakken met de nieuwe bakmix van Dr.Oetker. Deze zag ik laatst voorbij komen, eigenlijk weet ik niet precies meer waar, en die wilde ik graag eens proberen. Ideaal voor een review dus! We bestellen wekelijks onze boodschappen bij Jumbo en ik ging in de app op zoek naar deze nieuwe vegan bakmix. En ze hadden hem! In dit blog ga ik aan de slag met het bakken van de nieuwe Vegan Brownies van Dr.Oetker. Ben je ook zo benieuwd? Lees dan snel verder!

Wat hebben we nodig?

Het enige dat je zelf nog toe moet voegen aan deze vegan bakmix is:
– 50 gr margarine
– 100 ml water
In de doos zit al de mix en een bakvorm. Een mixer en een beslagkom heb je nog nodig om alles te mixen.

Aan de slag!

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden (elektrische oven).
  2. Vouw de bakvorm in elkaar (super simpel!)
  3. Pak nu de beslagkom erbij en klop de margarine zacht. Voeg er nu de browniemix en het water aan toe en meng alles op de laagste stand door elkaar. Mix nog 1 minuut op de hoogste stand en je bakmix is klaar!
  4. Verdeel het beslag over de bakvorm en schuif hem in de oven.
  5. Bak de vegan brownies in ongeveer 45 minuten gaar.
  6. Laat de brownies afkoelen in de bakvorm voordat je ze eruit haalt.

Wat vond ik ervan?

Door de groene kleur van de verpakking ziet het er fris uit! Zoals de meeste bakmixen van Dr. Oetker hoef je niet veel zelf nog aan de mix toe te voegen. Heel handig als je snel even wat wilt bakken. Deze brownies zijn vegan omdat het 100% plantaardig is, er zit geen gelatine, zuivel of ei in. Voor de margarine kun je natuurlijk voor de plantaardige variant kiezen. Het is wel apart dat bij de ingrediënten wordt aangegeven dat er wel sporen van melk en ei in kan zitten. Qua smaak doen deze brownies voor mij niet onder aan de brownies die ik doorgaans maak (niet veganistisch). Wat mij betreft dus voor mij een prima alternatief.

Een pak Vegan Brownies van Dr. Oetker kun je vinden bij Jumbo of Albert Heijn.

Heb je zin om nog meer te bakken? Kijk dan nog even hier voor nog meer recepten! En tag me vooral op Instagram als je deze vegan brownies ook hebt gebakken!

Eet smakelijk!

Liefs,
Linda

12 Reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *