Vegan Brownies bakken met Dr.Oetker

door Linda

Vandaag ga ik vegan brownies bakken met de nieuwe bakmix van Dr.Oetker. Deze zag ik laatst voorbij komen, eigenlijk weet ik niet precies meer waar, en die wilde ik graag eens proberen. Ideaal voor een review dus! We bestellen wekelijks onze boodschappen bij Jumbo en ik ging in de app op zoek naar deze nieuwe vegan bakmix. En ze hadden hem! In dit blog ga ik aan de slag met het bakken van de nieuwe Vegan Brownies van Dr.Oetker. Ben je ook zo benieuwd? Lees dan snel verder!

Voorkant doos Vegan brownies Dr.Oetker

Wat hebben we nodig?

Het enige dat je zelf nog toe moet voegen aan deze vegan bakmix is:
– 50 gr margarine
– 100 ml water
In de doos zit al de mix en een bakvorm. Een mixer en een beslagkom heb je wel nog nodig om alles te mixen.

Achterkant doos Brownies van Dr.Oetker
Inhoud van het pak vegan brownies van Dr.Oetker

Aan de slag!

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden (elektrische oven).
  2. Vouw de bakvorm in elkaar (super simpel!)
  3. Pak nu de beslagkom erbij en klop de margarine zacht. Voeg er nu de browniemix en het water aan toe en meng alles op de laagste stand door elkaar. Mix nog 1 minuut op de hoogste stand en je bakmix is klaar!
  4. Verdeel het beslag over de bakvorm en schuif hem in de oven.
  5. Bak de vegan brownies in ongeveer 45 minuten gaar.
  6. Laat de brownies afkoelen in de bakvorm voordat je ze eruit haalt.
De bakmix voordat het de oven in gaat

Wat vond ik van deze Dr. Oetker bakmix?

Door de groene kleur van de verpakking ziet het er fris uit! Zoals de meeste bakmixen van Dr. Oetker hoef je niet veel zelf nog aan de mix toe te voegen. Heel handig als je snel even wat wilt bakken. Deze brownies zijn vegan omdat het 100% plantaardig is, er zit geen gelatine, zuivel of ei in. Voor de margarine kun je natuurlijk voor de plantaardige variant kiezen. Het is wel apart dat bij de ingrediënten wordt aangegeven dat er wel sporen van melk en ei in kan zitten. Qua smaak doen deze brownies voor mij niet onder aan de brownies die ik doorgaans maak (niet veganistisch). Wat mij betreft dus voor mij een prima alternatief.

Vegan brownies van Dr.Oetker

Een pak Vegan Brownies van Dr. Oetker kun je vinden bij Jumbo of Albert Heijn.

Heb je zin om nog meer te bakken? Kijk dan nog even hier voor nog meer recepten! En tag me vooral op Instagram als je deze vegan brownies ook hebt gebakken!

Eet smakelijk!

Liefs,
Linda

Verder lezen?

12 comments

Eliane 30 april 2021 - 12:51

Hier stond ik mee in mijn handen van de week. Gaat alsnog op de boodschappenlijst nu. Ziet er echt TE lekker en makkelijk uit.

Reply
Linda 30 april 2021 - 13:38

Hihi dat is toevallig! Ik zou het doen! Ze zijn echt lekker en zo gemaakt.

Reply
Mirjam Hart 25 april 2021 - 13:01

Wat is deze vegan brownies lekker he? En zo simpel om zelf te maken! Ik had er laatst twee gemaakt om mee te nemen naar een picknick. Ze waren zo op, dus ook hier een groot succes!

Reply
Melanie Hoogvliet 18 april 2021 - 09:16

Ik vind het fijn om te zien dat dit soort merken zich ook steeds meer op vegan en glutenvrije producten richten. Je baksel ziet er prima uit!

Reply
Henk 15 april 2021 - 20:19

Leuk dat er nu ook een vega variant is, gevaarlijke aan brownies is dat het bijna onmogelijk is om het bij 1 te laten 😀

Reply
Linda 16 april 2021 - 10:02

Leuk he! Haha zeker waar dat je het er niet bij 1 kunt laten 😉

Reply
Frederique 15 april 2021 - 17:18

Haha nou je hoeft echt praktisch niets te doen. Daar houd ik van haha. Bovendien houd ik van brownies!

Reply
Linda 16 april 2021 - 10:03

Klopt! Altijd fijn als je niet zoveel tijd hebt en wel zin in wat lekkers 🙂

Reply
Claire Richardson-van Vrijberghe de Coningh 16 april 2021 - 13:41

Dat ziet er heeeeeerlijk uit en wat een geweldig initiatief!! Al denkt mijn lijn daar vast anders over, haha. Dankjewel voor de tip, ik ga het binnenkort zeker een keer maken.

Reply
ingrid 15 april 2021 - 17:17

deze ga ik onthouden. klinkt lekker.

Reply
Rosalyn 15 april 2021 - 10:41

Leuk om deze positieve review te lezen, dan ga ik het ook eens proberen!

Reply
Linda 16 april 2021 - 10:03

Lief! Dank je wel! En je moet ze zeker eens proberen!

Reply

Laat een reactie achter