Top 6 buitenspeelgoed voor kleuters

door Linda

Het zonnetje schijnt! Tijd om de ramen en deuren weer open te gooien en te gaan genieten van de zonnestralen. Wij zijn graag buiten en de kinderen (peuter en kleuter) spelen ook heel graag buiten. Zelf kan ik er ook echt van genieten, van die buitenspelende kinderen. Snel naar buiten dus! In dit blog vind je onze top 6 buitenspeelgoed voor kleuters.

1. Stoepkrijt

Stoepkrijt

Ieder kind maak je blij met stoepkrijt! Zowel peuters als kleuters kunnen zich uren vermaken met tekenen en kleuren in de tuin. En mochten ze het voor elkaar krijgen op iets te kleuren dat niet de bedoeling is, dan kun je het eenvoudig met wat water weer weghalen. Stoepkrijt is en blijft hier een grote hit (en het is helemaal niet duur!). Wist je dat je stoepkrijt ook eenvoudig zelf kunt maken?

2. Tuingereedschap

Speelgoed tuingereedschap

Met tuingereedschap zoals een schep, bezem of kruiwagen(tje), kunnen kleuters zich ook goed vermaken. Ze kunnen gaten graven of meehelpen in de tuin. Plant samen bloembollen, heel leerzaam voor je kleuter! Met een emmer water erbij kunnen helemaal lang zoet zijn.

3. Zandbak

Schelpen zandbak

Een zandbak staat garant voor uren speelplezier voor een dreumes, peuter én kleuter! Met alleen het zand kan je kind zich uren vermaken, maar door er speelgoed aan toe te voegen zoals een emmertje of schep, wordt het plezier nog groter. Je kunt de welbekende schelpvormige zandbak nu al vinden bij de Action. Maar je kunt ook voor een mooie houten zandbak gaan die je bij de doe het zelf zaak kunt vinden.

4. Bal

Buitenspelen met de bal

Buitenspelen met een bal kunnen zelfs baby’s zich buiten vermaken. Overrollen is natuurlijk heel erg leuk! Guido (peuter) vind het vooral leuk om samen met Julia (kleuter) te voetballen of over te gooien. Er zijn ook veel andere spelletjes die je kunt doen met een bal, zoals stoepranden. Spelen met een bal is voor alle leeftijden goed voor de motoriek. Door een bal te vangen of mee te stuiteren wordt balvaardigheid en oog-hand coördinatie geoefend.

5. Watertafel

Watertafel

Spelen met water is voor kleuters hartstikke leuk! Hier kunnen ze uren zoet mee zijn. Daarom is een watertafel ideaal! Vooral in de zomer is dit fijn speelgoed om mee te spelen, maar ook een beetje af te koelen. In een eerder gastblog werd een super leuk buitenkeukentje gemaakt. Hierin kun je zowel water als zand doen waar peuters en kleuters mee kunnen spelen.

6. Springtouw

Lekker bewegen is leuk! Met een springtouw kan je kleuter lekker spelen, maar ook verschillende spelletjes doen. Heb je twee kinderen? dan kun je het springtouw aan de ene kant vast maken en aan de andere kant kan het kind het touw rond draaien. Het andere kind kan dan springen. Een springtouw is goedkoop buitenspeelgoed waar kleuters flink mee kunnen oefenen, maar ook lang zoet mee kunnen zijn.

Ik hoop dat ik je met dit blog heb kunnen inspireren met leuk en leerzaam speelgoed dat kinderen kunnen gebruiken bij het buitenspelen. Ben je nog op zoek naar leuke tuinspelletjes, dan weet Website4mama er nog wel een paar.

Weet jij nog speelgoed dat mist in deze top 6 van buitenspeelgoed voor kleuters? Laat het me weten in een reactie onder dit blog!

Liefs,
Linda

Verder lezen?

Laat een reactie achter