Gastblog: Rosacea behandelen met deze 5 top producten

door Linda

Rosacea is een huidaandoening die herkend wordt door rode wangen en soms onrustige huid met onzuiverheden. Het is een aandoening die erg gevoelig is voor seizoensveranderingen, maar ook voeding speelt een grote rol. Heb je rosacea, dan is het belangrijk om milde huidverzorging te gebruiken die je huid kalmeert en verzorgt. Laten we snel kijken welke 5 top producten jou kunnen helpen om rosacea te behandelen.

Wat is rosacea?

Rosacea gezichtsverzorging

Je herkent rosacea aan de volgende kenmerken:

 • Opeens een rood gezicht
 • Steeds een rood gezicht
 • Er zijn steeds kleine bloedvaatjes te zien, ook wel couperose genoemd
 • Bultjes
 • Puistjes
 • Huidverdikking, vooral rondom de neus en komt vaker voor bij mannen
 • Droge huid

Daarnaast ontstaan er soms nog andere klachten, zoals: oedeem, pijn en een verharde huid.

Welke ingrediënten zijn nuttig bij het behandelen van rosacea?

Bij deze huidaandoening ligt de focus op het kalmeren van de huid, het in balans houden van de huid en vooral ook het hydrateren van de huid. Er zijn een aantal ingrediënten die perfect werken voor rosacea:
Hyaluronzuur. Dit is een echte hydratatiebooster op een heel zachte manier. 
Allantoïne. Een milde exfoliant die dode huidcellen van je verwijdert, maar ook vochtverlies voorkomt.
Bètaglucaan. Een perfect ingrediënt bij roodheid en puistjes. De basis komt van suikers uit gist of haver dit zorgt ervoor dat het de huid kan hydrateren, het vocht ook kan vasthouden en de huid tot rust kan laten komen.
Havermoutextract. Een sterke antioxidant die je huid tegelijkertijd goed kan kalmeren.

Verder is het belangrijk om irriterende stoffen te vermijden. Denk hierbij aan parfum, eenvoudige alcoholsoorten (alcohol denat, ethanol etc) en etherische oliën.

Top 5 producten voor het behandelen van rosacea

 1. Dr. Jetske Ultee, repair crème. Deze repair crème bevat glycerine om de huid te hydrateren, shea butter & panthenol om de huid te verzachten, havermoutextract om de huid te kalmeren en te beschermen en ten slotte nog squalane om het vocht beter vast te houden. De crème kan goed ingezet worden als dag & nachtcrème.
 2. IS-Clinical, hydra-cool serum. Het hydra-cool serum is een echte hydratatie booster door o.a. 25% hyaluronzuur. Daarnaast is er een hoge dosis aan antioxidanten toegevoegd om de huid te beschermen. Ook bevat het de medische vorm van centella asiatica, wat ervoor zorgt dat je huid ook kalmeert.
 3. IS-Clinical, pro-heal serum. Het pro-heal serum bevat een hoog percentage aan vitamine C, 15%, wat ontzettend goed is om de huid te beschermen, hydrateren en roodheden tegen te gaan. Daarnaast bevat het ook zink om ontstekingen tegen te gaan. Maar ook vitamine E, retinol (vitamine A) & arbutin. 
 4. Paula’s Choice, omega+ complex serum. Persoonlijk één van mijn favoriete serums. Dit serum is enorm kalmerend en verzachtend door o.a. havermoutextract, ceramiden, kariteboter, sheabutter en hyaluronzuur. 
 5. Tebiskin, UV Sooth. UV Sooth is een dagcrème met SPF, een hoge beschermingsgraad. Het doel van deze crème is om de roodheden te verminderen door o.a. retinol en de huid te kalmeren en verzachten door urea.

Dit gastblog is geschreven door Naomi van Skincarebynaomi. Dank je wel Naomi!

Aangezien ik zelf ook Rosacea heb, heb ik ook een aantal huidverzorgingsproducten uitgeprobeerd. Op mijn blog kun je hier meer over lezen.

Liefs,
Linda

Verder lezen?

Laat een reactie achter