Review: Cetaphil hydraterende crème

door Linda

In mijn zoektocht naar een fijne crème voor mijn gezicht, die ook nog eens geschikt is voor Acne Rosacea, kwam ik dit keer Cetaphil hydraterende crème tegen. De reviews op Bol waren lovend, dus mijn verwachtingen waren hoog. Nu ik het een paar weken gebruik, kan ik er een mooie review over schrijven. Is het echt zo’n fijne crème? Kreeg ik niet alsnog last van puistjes? Je leest alles over dit product in deze review.

Cetaphil hydraterende crème

Ingrediënten: Aqua, Glycerin, Petrolatum, Dicaprylyl Ether, Glyceryl Stearate, Dimethicone, Prunus Amygdalus Dulcis Oil, Cetyl Alcohol, Peg-30 Stearate, Acrylates/C10-30 Alkyl Acrylate Crosspolymer, Benzyl Alcohol, Dimethiconol, Disodium Edta, Glyceryl Acrylate / Acrylic Acid Copolymer, Methylparaben, Phenoxyethanol, Propylene Glycol, Propylparaben, Sodium Hydroxide, Tocopheryl Acetate.

Cetaphil® Hydraterende Crème kun je in je dagelijkse verzorging gebruiken. Het belooft voor een intense hydratatie te zorgen van de droge, gevoelige en beschadigde huid. Gebrek aan hydratatie zou leiden tot verstoring van deze vetlaag waardoor je dehydratatie, droogheid, afschilfering en irritatie krijgt. Cetaphil® Hydraterende Crème is geschikt voor het gezicht, lichaam en in het bijzonder voor de handen, ellebogen en knieën. Het trekt snel in, verstopt de poriën niet en bevat geen parfum.

Hoe gebruik je Cetaphil?

Je kunt de crème dagelijks aanbrengen of zo vaak als je denkt dat nodig is. Cetaphil raadt aan de huid eerst te reinigen met de Cetaphil Milde Huidreiniger. Door de crème aan te brengen wanneer de huid vochtig is, wordt het vocht beter vastgehouden wat ervoor zorgt dat de huid zacht en glad blijft.

Mijn ervaring met de Cetaphil Hydraterende Crème

Cetaphil belooft een hydraterende crème te zijn, ik zag op internet heel veel lovende reviews over deze crème. Ook van mensen met couperose én rosacea. Dus ik dacht, deze moet ik ook proberen. Mijn gezicht is heel erg droog en er zitten regelmatig schilfers op. Heel vervelend. Toen ik de Cetaphil binnen had, ging ik er meteen aan de slag. Het is een grote tube dus je kunt er lang mee doen (tenminste als je alleen je gezicht ermee insmeert). De crème is makkelijk uit te smeren. Maar mijn tip is wel om de crème dun aan te brengen. Toen ik wat teveel had gepakt en dit er nog bij smeerde, merkte ik dat toch mijn poriën weer verstopt raakten. Dun aanbrengen dus. Na 2x smeren zag ik al dat mijn gezicht minder droog werd. Toch ben ik nog wel wat voorzichtig, ik wil niet dat weer alle poriën verstopt raken. Wil je je huid meer hydrateren, dan is dit een top crème! Wil je het gebruiken voor je gezicht en heb je rosacea, dan zou ik het ook zeker uitproberen.

Ik hoop dat je iets aan deze review over de Cetaphil hydraterende crème hebt, mocht je deze aan willen schaffen. Heb je zin om nog meer reviews over verzorging van een gevoelige huid met rosacea te lezen? Dan kun je op mijn blog nog meer artikelen hierover vinden.

Heb je deze crème ook al eens gebruikt of gebruik je een andere fijne gezichtscrème voor je gevoelige gezicht? Laat me weten in een reactie onder het blog! Dan kan ik die ook eens testen.

Liefs,
Linda

Lees ook:

Misschien vind je deze blogs ook leuk:

Laat een reactie achter