Paaskoekjes bakken doe je zo!

door Linda

Samen met de kinderen dook ik vandaag de keuken in om paaskoekjes te bakken. Het is natuurlijk al bijna Pasen, tijd om leuke Paas baksels te gaan maken. In dit blog deel ik het recept voor paaskoekjes met je zodat je ze ook zelf of samen met je kinderen kunt bakken. Lees je mee?

Ingrediënten paaskoekjes

Welke ingrediënten hebben we nodig?

We hebben het volgende nodig:
– 225 gram boter
– 150 gram witte of lichtbruine basterdsuiker
– 8 gram vanillesuiker (=1 zakje)
– 1 eidooier
– 280 gram bloem
– Snufje zout
– Eventueel versiering zoals glazuur en

Natuurlijk hebben we ook bakspullen nodig, namelijk:
– Een mengkom
– Een mixer
– Vershoudfolie en bakpapier
– Deegroller
– Uitsteekvormen zoals een paasei en een paashaas. Ik kocht die van mij bij de Hema. Je kunt ze hier bestellen.

Aan de slag

1. We beginnen met het maken van het koekjesdeeg. Hiervoor mixen we de boter (die op kamertemperatuur is) met de suiker en vanillesuiker tot het een geheel is zonder stukjes.
2. Nu kan de eidooier erbij tot deze helemaal is opgenomen.
3. Begin met het mixen van de boter met de suiker en vanillesuiker tot het een romig geheel is. Doe er dan de eidooier bij en mix totdat deze is opgenomen.
4. Voeg nu de bloem en het snufje zout aan het mengsel toe. Kneed het nu tot een stevig koekjesdeeg.
5. Leg het koekjesdeeg nu als een bal in het vershoudfolie en laat het minimaal een uur in de koelkast rusten.

Paashaas en paasei uitgestoken

Bakken maar!

6. Heeft het koekjesdeeg een uur gerust, dan kun je de oven gaan voorverwarmen op 180 graden.
7. Haal het deeg uit de koelkast en rol het uit. Nu kunnen de kinderen met de uitsteekvormpjes aan de slag. Leg de paaseieren en paashazen op een met bakpapier beklede bakplaat.
8. Bak de paaskoekjes in ongeveer 16 minuten op 180 graden goudbruin.
9. Als de paaskoekjes een goudbruin randje hebben zijn ze klaar. Je kunt de koekjes beter nog even een paar minuten laten afkoelen op de bakplaat voordat je ze op een bord of rooster legt.

Paaskoekjes klaar om te bakken

Heb je zin om nog meer te bakken of zoek je nog meer leuke recepten voor Pasen? Ik bakte nog een lekker paasbroodje (helemaal niet moeilijk!) en een babka, een heerlijk, zoet, gevlochten brood. Willen je kinderen aan de slag met paasknutsels, dan kun je hier meer inspiratie vinden.

Liefs,
Linda

Dit blog bevat een affiliate linkje, waardoor ik een klein percentage krijg wanneer je wat koopt. Kost jou niets extra’s, ik kan er het blog mee onderhouden.

Misschien vind je deze blogs ook leuk:

Laat een reactie achter