Bakken en recepten

Een babka maken voor Pinksteren!

Een wat? Een babka! Het is een zoet brood of een zoete cake die vaak wordt gemaakt met chocola en noten. Ik maak vandaag een variant op de chocolade babka, een met chocoladepasta. Het is heel makkelijk en snel te maken en hiermee steel je gegarandeerd de show met Pinksteren, een uitgebreide zondagse brunch of high tea!

Wat hebben we nodig?

Voor dit brood hebben we nodig:
– 2 rollen croissantdeeg
– 1 pot Nutella

Aan de slag!

Verwarm de oven voor op 180˚C. Je begint heel eenvoudig met de twee rollen croissantdeeg. Deze rol je allebei helemaal uit en leg je in de lengte naast elkaar. Nu moeten alle voorgeperforeerde gaatjes dicht worden gedrukt of geknepen. Anders komt de Nutella door de gaatjes heen en dat willen we natuurlijk niet.

Als je dat gedaan hebt bestrijk je de hele lap met een lekkere laag Nutella. Maar niet te dik, een dunne laag is voldoende.

Je rolt het deeg nu in de lengte op zodat je een lange rol hebt. Pak een scherp mes en snij nu de rol doormidden, maar zorg dat het uiteinde nog aan elkaar blijft zitten.

Vlecht nu de twee uiteinden in elkaar en leg hem in een rond bakblik.

Bak het brood in ongeveer 30-40 minuten goudbruin en gaar (de baktijd wijkt af van de tijd op de verpakking omdat je er natuurlijk een totaal ander recept van maakt). Je kunt het zo serveren of je kunt er een icing bijmaken en dat eroverheen sprenkelen.

Icing kun je maken met:
– 150 gram poedersuiker
– 1-2 eetlepels citroensap
Meng de poedersuiker met het citroensap tot het een egaal papje is. Dit kun je over de babka heen sprenkelen.

Hebben jullie al eens een babka gemaakt? Zo niet, dan moet je het echt eens proberen.

Eet smakelijk in ieder geval!

Liefs,
Linda

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *