Het lekkerste babka recept met Nutella!

door Linda

Een babka is een gevlochten, zoet brood of een zoete cake die vaak wordt gemaakt met chocola en noten. Ik maak vandaag een variant op deze babka, namelijk een met nutella! Je kunt dit zoete brood heel makkelijk en snel maken met maar 2 ingrediënten: croissantdeeg en nutella. Ideaal voor tijdens feestdagen zoals Pasen en Pinksteren, want deze babka ziet er heel kunstig uit! Maar ook mooi en lekker voor een uitgebreide zondagse brunch of high tea!

Waar komt de babka vandaan?

De Babka, of bobka is een zoet baksel dat je kunt vergelijken met het Frans briochebrood of Nederlandse suikerbrood qua structuur. Wist je dat de babka oorspronkelijk werd gemaakt door Oost-Europese joden? Het authentieke deegrecept bestaat uit suiker, gist, melk eieren en flink wat boter. Maar vandaag maken we een snelle variant van dit gevlochten brood en met maar twee ingrediënten: croissantdeeg en chocoladepasta.

Wat hebben we nodig?

Ingrediënten babka: croissantdeeg en nutella

Om deze babka te bakken, hebben we het volgende nodig:
– 2 rollen croissantdeeg
– 1 pot Nutella

Aan de slag!

Verwarm allereerst de oven voor op 180˚C graden. Je begint heel eenvoudig met het uitrollen van de twee rollen croissantdeeg. Deze rol je allebei helemaal uit en leg je in de lengte naast elkaar. Nu moeten alle voor geperforeerde gaatjes dicht worden gedrukt of geknepen. Anders komt de Nutella door de gaatjes heen en dat willen we natuurlijk niet. Dit kun je makkelijk zelf met je handen doen. Je krijgt nu 1 grote lap croissantdeeg.

De twee delen croissantdeeg aan elkaar maken

Als je dat gedaan hebt bestrijk je de hele lap met een lekkere laag Nutella. Maar niet te dik, een dunne laag is voldoende.

Croissantdeeg besmeren met chocoladepasta

Je rolt het deeg nu in de lengte op zodat je een hele lange rol krijgt. Pak een scherp mes en snij nu de rol nu doormidden, maar zorg dat het uiteinde nog aan elkaar blijft zitten.

Croissantdeeg doormidden snijden

Vlecht nu de twee strengen om en om en maak de uiteinden weer aan elkaar vast. Leg hem nu voorzichtig in een rond bakblik. Bijvoorbeeld een taartvorm of een tulbandvorm.

Babka na het vlechten

Bak het brood in ongeveer 30-40 minuten goudbruin en gaar (de baktijd wijkt af van de tijd op de verpakking van het croissantdeeg omdat je er natuurlijk een totaal ander recept van maakt). Je kunt het zo serveren of je kunt er een icing bij maken en dat eroverheen sprenkelen. Dat maakt hem nóg mooier een feestelijker!

Babka in bakblik
Babka, klaar om te serveren

Maak je babka nog mooier door er icing overheen te doen. Dit kun je maken met:
– 150 gram poedersuiker
– 1-2 eetlepels citroensap
Meng de poedersuiker met het citroensap tot het een egaal papje is. Dit kun je over de babka heen sprenkelen.

Kende jij de babka al? Of heb jij al eens een babka gemaakt? Ik hoop dat je dit lekkerste babka recept met Nutella ook eens gaat proberen. Tag je me op Facebook of instagram als je gemaakt hebt? Vind ik leuk!

Wil je nog meer feestelijke recepten lezen? Kijk hier dan nog even verder!

Eet smakelijk!

Liefs,
Linda

Verder lezen?

Laat een reactie achter