Een lekker paasbrood bakken

door Linda

Met Pasen in aantocht wilde ik eens proberen om een paasbrood te maken. Op Pinterest zie je van die hele mooie broden, waaronder het broodje dat ik in dit blog laat zien, en die wilde ik eens uitproberen. Ik moet zeggen dat het aardig gelukt is, het is een leuk paasbroodje geworden die prima tijdens het paasontbijt gegeten kan worden. Wil je ook een lekker paasbrood bakken, dan geef ik je in dit blog het recept en laat ik zien hoe je ze precies maakt.

Wat hebben we nodig?

Voor ongeveer 6 paasbroodjes heb je nodig:
– 500 gr bloem
– 10 gr zout
– 20 gr boter op kamertemperatuur
– Zakje gist (7 gram)
– 300 ml lauwwarm water

Aan de slag!

  1. Meng alle ingrediënten door elkaar tot een mooi deeg. Dit kun je met de hand doen of met een mixer met deeghaken.
  2. Kneed het deeg nog 10 minuten zodat het brood straks goed kan rijzen en het brood luchtig wordt.
  3. Maak een bal van het deel en leg deze in een met olie ingevette kom en dek deze af met een natte theedoek. Laat het brood nu op een warme en tochtvrije plek rijzen voor 1 uur.
  4. Nu kun je het brood gaan bewerken. Pak een stuk brood en rol deze tot een streng. Nu breng je de twee uiteinden naar elkaar toe en draai je de ene kant om de andere kant. Van een klein stukje deeg maak je een balletje waar je het staartje mee kunt maken.
  5. Leg de broodjes alvast op een met bakpapier beklede bakplaat en laat ze nog 1 uur afgedekt rijzen op een warme en tochtvrije plek. Verwarm de oven voor op 220 graden.
  6. Bak de broodjes in ongeveer 15 minuten gaar.
  7. Laat de broodjes wat afkoelen en dan kun je ze lekker tijdens het paasontbijt opeten.

Klaar!

Heb je zin om nog meer te bakken? Kijk dan nog even hier voor nog meer lekkere recepten! Wil je nog meer paasrecepten, dan kun je nog even bij Thuisleven verder lezen.

Heb je dit paasbrood gemaakt, tag me vooral op Instagram als je ook een lekker paasbrood hebt gebakken!

Eet smakelijk!

Liefs,
Linda

Verder lezen?

10 comments

Amelie van Writings by Amelie 3 april 2021 - 13:53

Ziet er een lekker broodje uit! Grappig dat iedereen aan het bakken gaat rond Pasen.

Reply
Frederique 23 maart 2021 - 16:55

Zo leuk, dat doet me erg denken aan toen ik kind was. We vierden Pasen groots met de familie en mijn tante bakte elk jaar van die broodjes in de vorm van konijntjes en hanen/kippen (met een ei in het midden). Ik vond het zo lekker en keek er altijd naar uit. Nu wonen we allemaal op andere plekken in de wereld en is Pasen maar klein met mijn en de kids.

Reply
Nicole Orriëns 23 maart 2021 - 11:29

Dankjewel voor het recept. Qua ingrediënten lijkt deze mij goed te doen. Hier kan ik wel wat mee : )

Reply
Linda 23 maart 2021 - 15:34

Wat leuk! Ik ben benieuwd! Hij is makkelijk te maken inderdaad 🙂

Reply
Claire Richardson-van Vrijberghe de Coningh 23 maart 2021 - 10:43

Wat een geweldig leuk en fijn recept! Mooie ingrediënten ook. Ik ga ‘m opslaan zodat we het ook kunnen maken met Pasen.

Reply
Linda 23 maart 2021 - 15:35

Leuk! Ik ben benieuwd!

Reply
Felice Veenman 23 maart 2021 - 09:57

wat een lekker idde: zelf paasbroodjes bakken, door mijn broodbak machine ben ik wat lui geworden als het gaat om zelf brood bakken

Reply
Linda 23 maart 2021 - 15:35

Ze zijn heel lekker! En makkelijk te maken. Snap het wel, een broodbakmachine is ook heel fijn, maar deze broodjes heb je ook zo gemaakt 🙂

Reply
Lindaschrijfthetop 23 maart 2021 - 09:10

Heerlijk zelf paasbroodjes bakken. Mijn meiden maken op zondag altijd croissantjes. Zelf gemaakt smaakt toch net iets lekkerder

Reply
Linda 23 maart 2021 - 15:36

Oeh, heerlijk van die vers gebakken croissants!

Reply

Laat een reactie achter