Bakken en recepten

Een lekker paasbrood bakken

Met Pasen in aantocht wilde ik eens proberen om een paasbrood te maken. Op Pinterest zie je van die hele mooie broden, waaronder het broodje dat ik in dit blog laat zien, en die wilde ik eens uitproberen. Ik moet zeggen dat het aardig gelukt is, het is een leuk paasbroodje geworden die prima tijdens het paasontbijt gegeten kan worden. Wil je ook een lekker paasbrood bakken, dan geef ik je in dit blog het recept en laat ik zien hoe je ze precies maakt.

Wat hebben we nodig?

Voor ongeveer 6 paasbroodjes heb je nodig:
– 500 gr bloem
– 10 gr zout
– 20 gr boter op kamertemperatuur
– Zakje gist (7 gram)
– 300 ml lauwwarm water

Aan de slag!

  1. Meng alle ingrediënten door elkaar tot een mooi deeg. Dit kun je met de hand doen of met een mixer met deeghaken.
  2. Kneed het deeg nog 10 minuten zodat het brood straks goed kan rijzen en het brood luchtig wordt.
  3. Maak een bal van het deel en leg deze in een met olie ingevette kom en dek deze af met een natte theedoek. Laat het brood nu op een warme en tochtvrije plek rijzen voor 1 uur.
  4. Nu kun je het brood gaan bewerken. Pak een stuk brood en rol deze tot een streng. Nu breng je de twee uiteinden naar elkaar toe en draai je de ene kant om de andere kant. Van een klein stukje deeg maak je een balletje waar je het staartje mee kunt maken.
  5. Leg de broodjes alvast op een met bakpapier beklede bakplaat en laat ze nog 1 uur afgedekt rijzen op een warme en tochtvrije plek. Verwarm de oven voor op 220 graden.
  6. Bak de broodjes in ongeveer 15 minuten gaar.
  7. Laat de broodjes wat afkoelen en dan kun je ze lekker tijdens het paasontbijt opeten.

Klaar!

Heb je zin om nog meer te bakken? Kijk dan nog even hier voor nog meer recepten! En tag me vooral op Instagram als je ook een lekker paasbrood hebt gebakken!

Eet smakelijk!

Liefs,
Linda

10 Reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *