Een origineel cadeautje voor je kind, zo vind je het!

door Linda

Het kopen van een origineel cadeautje voor je kind kan een echte uitdaging zijn! Wat geef je een kind dat eigenlijk alles al heeft? Nu Julia bijna jarig is, moet ik zelf ook weer even goed gaan nadenken over een leuk traktatie, taart en cadeautjes. Ik ging daarom op zoek naar leuke, maar originele cadeautjes en deel ik in dit blog graag wat cadeau inspiratie voor kinderen. Lees je mee?

Jarig kindje met een cadeautje en balonnen

Duurzame cadeautjes

Naast dat ik op zoek ben naar een origineel cadeautje, vind ik het fijn als een kindercadeautje duurzaam is. Je kunt dan denken aan bijvoorbeeld houten speelgoed, speelgoed gemaakt van gerecycled materiaal of speelgoed dat op een andere manier nog weer te hergebruiken is of juist recyclebaar is. Voorbeelden van duurzame cadeautjes voor kinderen kun je hieronder vinden.

Zelf bouwwerken maken

Voor kleine bouwers is Kapla natuurlijk heel leuk speelgoed. De bouwblokjes zijn gemaakt van eco dennenhout. Maar ook de Magna-Tiles zijn populair speelgoed om mee te bouwen. Met deze magnetische, gekleurde stukken kunnen kinderen vanaf 3 jaar hele gave bouwwerken maken. Het speelgoed is gemaakt van duurzaam kunststof, wat betekent dat ze lang meegaan en gemakkelijk te onderhouden zijn. Ideaal!

Klimmen en schommelen

Haal de speeltuin naar binnen met duurzaam houten speelgoed zoals een houten klimrek of het Wobbel balansbord. Kinderen kunnen met dit speelgoed volop hun fantasie loslaten! De Wobbel stimuleert balans en evenwicht en is goed voor de creativiteit. Daarnaast is de Wobbel gemaakt van duurzaam geproduceerd hout en ecologisch vilt.

Stapelstenen zijn ook een top cadeau om te geven! Ze zijn multifunctioneel en prikkelen de verbeelding van je kind. Het stimuleert de creativiteit, motoriek en sociale vaardigheden. De stenen multifunctioneel en prikkelen de verbeelding van je kind.

Rollenspel speelgoed

Een van de populairste rollenspel speelgoed is toch wel het (buiten)keukentje. Welk kind vind het nu niet leuk om papa of mama na te doen met het koken en bakken van lekkere dingen in de keuken? Heeft je kind al een keukentje, dan is er ook volop houten accessoires voor te koop. En een keukentje hoef je niet perse nieuw te kopen, maak er zelf één of koop er een tweedehands en geef deze een nieuw likje verf of personaliseer hem met de naam van je kind erop. Super leuk!

Kindje met een keukenservies

Geef een beleving cadeau

Een beleving cadeau geven is een super leuk idee! Zeker wanneer het kind waarvoor je een origineel cadeautje zoekt, eigenlijk alles al heeft. Ideaal voor wat 1-op1 tijd! Hieronder kun je een paar leuke voorbeelden vinden.

Spelen in een (binnen)speeltuin

Urenlang spelen in een speeltuin of binnenspeeltuin zoals Monkey Town is voor een kind natuurlijk heerlijk! Bij verschillende speeltuinen kun je strippenkaarten kopen. Daarmee kun je meerdere bezoekjes brengen aan de (binnen)speeltuin.

Lekker zwemmen

Met een zwembad abonnement kan je kind lekker gaan zwemmen. Goed voor een een-op-een momentje samen als je als ouder dit cadeau geeft. En extra leuk als er dan ook eens een vriendje of vriendinnetje mee gaat.

Dagje pretpark of dierentuin

Samen aapjes kijken in de dierentuin of je ogen uit kijken en lekker spelen in een pretpark? Geef een dagje weg aan je kind en hij of zij heeft de dag van zijn leven. Lekker samen met papa of mama of ga met het hele gezin. Regent het de dag dat je wilt gaan, of heb je even geen hele dag de tijd, dan kun je je kind natuurlijk ook blij maken met een uitje naar de bioscoop!

Ik hoop dat ik je met dit blog heb kunnen inspireren voor een leuk en origineel cadeautje voor je kind. En heb je nog een ander origineel cadeau idee, laat het me dan gerust weten in een reactie onder dit blog!

Liefs,
Linda

Misschien vind je deze blogs ook leuk:

Laat een reactie achter