Ik heb een Lash Lift laten doen!

door Linda

Aangezien ik een huidaandoening heb, gebruik ik (bijna) geen make-up. Maar nu er een nieuwe schoonheidsspecialiste in de buurt zit die onder andere gespecialiseerd is in de Lash Lift, wilde ik dit graag gaan proberen. Nu de feestdagen eraan komen, leek dit me hét perfecte moment.

Wat is een Lash Lift precies?

Een Lash Lift is een soort permanentje voor je wimpers waardoor ze mooi krullen. Het maakt gebruik van de vorm van je natuurlijke wimpers. Door een behandeling met eyepads en lotions geef je je wimpers een mooie vorm naar boven en een realistische krul.

Ik heb ervoor gekozen om de Lash Lift te laten doen in combinatie met een wimperverf behandeling omdat ik niet vaak mascara gebruik, maar het natuurlijk wel mooi vind. Én fijn dat ik verder niet aan make-up hoef te denken voor het kerstdiner! Heul fijn!

Als eerst werd het krulformaat voor mijn wimpers bepaald. Ik bleek een S te hebben. Qua kledingmaat zou dat heel fijn zijn, qua krul is dat een beetje jammer. Maar goed, alles is meer dan wat het nu is dus gaan met die banaan!

Hoe verliep de behandeling?

De specialiste plakte mijn onderste ooghaartjes af (dat is al een raar gevoel!) en ik kreeg harde eyepads op mijn ogen. Daarna ging ze mijn wimpers reinigen en kamde ze om ze mooi netjes op de eyepad te plakken zodat ze hun vorm aan konden nemen. Daarna werd er een perming-oplossing op gedaan dat werkt als een verzachtingsmiddel, het verzacht de hechting van het haar, zodat het vervormbaar is. Afhankelijk van het haartype blijft de perming-lotion 6 tot 12 minuten staan. Vervolgens werd een uithardingsoplossing en lotion aangebracht. De uithardingsoplossing verhardt alles weer en herstructureert de hechting. De uithardingsoplossing werd gevolgd door een verzorgende lotion, die keratine en natrium-PCA bevat, om vocht terug in de wimpers te brengen.

Lash lift voor en na:

Voor de Lash Lift behandeling
Net voor de behandeling
Na de Lash Lift behandeling
Na de behandeling

Hoelang duurt de behandeling?

De Lash Lift duurt ongeveer een uur van begin tot einde. Maar ik heb ook de wimperverfbehandeling er achteraan gedaan, dus ik lag 1,5 uur met mijn ogen dicht! Dat is toch wel een uitdaging zeg! Je wilt een fijn gesprek hebben met de specialiste, maar bent zo gewend om degene waarmee je praat even aan te kijken! Lastig zeg! Gelukkig begreep de schoonheidsspecialiste me maar al te goed en heeft ze in stilte gewerkt. Niet echt gezellig, maar voor mij wel beter vol te houden.

Hoe lang is een LashLift zichtbaar?

Over het algemeen is het effect van lashlifting ongeveer 6-8 weken zichtbaar. De schoonheidsspecialiste denkt dat het bij mij 6 weken zichtbaar zal zijn omdat ik wat stuggere wimperhaartjes heb.

Wat kost een Lash Lift?

Voor de Lash Lift heb ik € 40,- betaald en voor het verven van mijn wimpers € 10,-. Ik kreeg wat korting omdat ik het beide liet doen.

Wat vond ik van de behandeling?

Ik vond het een echte uitdaging om mijn ogen zo lang dicht te houden, maar ben heel blij met het resultaat! De schoonheidsspecialiste was heel erg aardig en begreep mij goed. Dat was fijn!

Ben benieuwd hoe lang het zo mooi blijft, maar één ding is zeker, met de feestdagen geen heb ik geen make-up nodig!

Annelies deed een laserbehandeling bij Dermapuur. Wil je weten hoe dat in zijn werk gaat én wat ze ervan vond? Je leest het op haar blog.

Liefs,
Linda

Verder lezen?

Laat een reactie achter