Ik heb een Lash Lift laten doen!

door Linda

Aangezien ik een huidaandoening heb, gebruik ik (bijna) geen make-up. Maar nu er een nieuwe schoonheidsspecialiste in de buurt zit die onder andere gespecialiseerd is in de Lash Lift, wilde ik dit graag gaan proberen. Nu de feestdagen eraan komen, leek dit me hét perfecte moment om mijn wimpers aan te pakken.

Lash lift voor de feestdagen

Wat is een Lash Lift precies?

Een Lash Lift is een soort permanentje voor je wimpers waardoor ze mooi krullen. Het maakt gebruik van de vorm van je natuurlijke wimpers. Door een behandeling met eyepads en lotions geef je je wimpers een mooie vorm naar boven en een realistische krul.

Ik heb ervoor gekozen om de Lash Lift te laten doen in combinatie met een wimperverf behandeling omdat ik niet vaak mascara gebruik, maar het natuurlijk wel mooi vind. Én fijn dat ik verder niet aan make-up hoef te denken voor het kerstdiner! Dat scheelt tijd en gedoe. Heul fijn!

De schoonheidsspecialiste begon allereerst met het bepalen van het krulformaat. Met een soort kaartje bekeek ze hoe lang mijn wimpers waren en hoe de krul dan zou moeten komen. Ik bleek een maat S te hebben. Qua kledingmaat zou dat heel fijn zijn, qua krul is dat een beetje jammer, want dat betekent dat je wimpers niet heel erg lang zijn. Maar goed, alles is meer dan wat het nu is dus gaan met die banaan!

Hoe verliep de behandeling?

De schoonheidsspecialiste plakte mijn onderste ooghaartjes af (dat is al een raar gevoel!) en ik kreeg harde eyepads op mijn ogen. Daarna ging ze mijn wimpers reinigen en kamde ze om ze mooi netjes op de eyepad te plakken zodat ze die vorm aan konden nemen. Daarna werd er een perming-oplossing op gedaan dat werkt als een verzachtingsmiddel, het verzacht de hechting van het haar, zodat het vervormbaar is. Afhankelijk van het haartype blijft de perming-lotion 6 tot 12 minuten staan. Vervolgens werd een uithardingsoplossing en lotion aangebracht. De uithardingsoplossing verhardt alles weer en herstructureert de hechting. De uithardingsoplossing werd gevolgd door een verzorgende lotion, die keratine en natrium-PCA bevat, om vocht terug in de wimpers te brengen.

Lash lift voor en na:

Voor de Lash Lift behandeling
Net voor de behandeling
Na de Lash Lift behandeling
Na de behandeling

Hoelang duurt de behandeling?

Een lash lift duurt ongeveer een uur van begin tot einde. Maar ik heb ook de wimperverfbehandeling er achteraan gedaan, dus ik lag 1,5 uur met mijn ogen dicht! Dat is toch wel een uitdaging zeg! Je wilt een fijn gesprek hebben met de specialiste, maar bent zo gewend om degene waarmee je praat even aan te kijken! Lastig zeg! Gelukkig begreep de schoonheidsspecialiste me maar al te goed en heeft ze in stilte gewerkt. Niet echt gezellig, maar voor mij wel beter vol te houden.

Hoe lang is een Lash Lift zichtbaar?

Over het algemeen is het effect van lashlifting ongeveer 6-8 weken zichtbaar. De schoonheidsspecialiste denkt dat het bij mij 6 weken zichtbaar zal zijn omdat ik wat stuggere wimper haartjes heb. Ik ben heel benieuwd, maar met de feestdagen zie ik er in ieder geval mooi uit.

Wat kost een Lash Lift?

Ik heb zelf € 40,- betaald voor de lash lift, maar ik denk dat dit kan verschillen per schoonheidssalon. Je kunt dit bedrag wel als schatting gebruiken. Je zult dus rond de 40 euro kwijt zijn voor een lash lift. Het verven van mijn wimpers kostte me € 10,-. Ik kreeg wat korting omdat ik zowel de lash lift als het verven in één behandeling liet doen. Dat vond ik best meevallen, aangezien de behandeling zelf best lang duurt.

Wat vond ik er van?

Ik heb de lash lift behandeling zelf als erg prettig ervaren. Wel vond ik het een echte uitdaging om mijn ogen zo lang dicht te houden, meer omdat je ook een praatje wilt maken met de schoonheidsspecialiste. Op een gegeven moment vroeg ze of we maar even niet zouden praten, dat het dan makkelijker zou zijn om ze ook echt goed dicht te houden. En dat was het! Toen ze klaar was en ik mijn ogen open mocht doen, vond ik mijn ogen veel opener. Doordat ik ook mijn wimpers heb laten verven, was het in één keer een mooi plaatje. Ik ben dan ook heel blij met het resultaat! Het was de tijd zeker waard.

Ben benieuwd hoe lang het zo mooi blijft, maar één ding is zeker, met de feestdagen geen heb ik geen make-up nodig! Wil je weten welke verzorgingsproducten ik gebruik voor mijn rosacea? Lees dan vooral nog even verder op mijn blog.

Annelies deed een laserbehandeling bij Dermapuur. Wil je weten hoe dat in zijn werk gaat én wat ze ervan vond? Je leest het op haar blog.

Liefs,
Linda

Misschien vind je deze blogs ook leuk:

Laat een reactie achter