Ideeën voor het paasontbijt op school

door Linda

Bij Pasen hoort natuurlijk het paasontbijt! En dit jaar gaan de kinderen en ik voor het eerst meemaken hoe het paasontbijt op school gaat. Nu heb ik me alvast wat ingelezen en wat leuke ideeën voor het paasontbijt op school bedacht. Kun je ook nog wel wat ideeën gebruiken, lees dan vooral verder!

Paasversiering knutselen

Versier de klas met zelf gemaakte paasversiering zoals paasslingers met van die leuke paashaasjes erop of een paaskrans voor aan de deur! Kinderen kunnen ook aan de gang met het vouwen van servetten in leuke paasvormen.

Eten voor het paasontbijt

Natuurlijk mag een gekookt eitje niet ontbreken tijden het paasontbijt. Deze kunnen de kinderen de dag van te voren beschilderen of beplakken met leuke paasstickertjes. Geef het paasontbijt een gezonde draai door ook vers fruit en groenten op de paastafel te zetten zoals druiven, tomaatjes, komkommer of aardbeien. Heb je een uitsteekvormpje dat met Pasen te maken heeft, dan kun je bijvoorbeeld uit een plak kaas een paashaas of paasei drukken. Staat ook heel leuk op de tafel!

Paasontbijt-paasbroodjes

Paasbrood bakken

Heb je zin om zelf wat te bakken, dan kun je leuke paasbroodjes bakken in de vorm van een paashaasje. Dit is niet zo moeilijk en staat heel mooi en feestelijk. Je kunt hier ook verschillende soorten broodjes van maken, volkoren, wit, bruin, spelt.

Pasencupcakes

Pasen cupcakes

Cupcakes zijn leuk om samen met kinderen te maken en te versieren. Maak voor speciale Paascupcakes, zoals ik dat eerder al eens heb gedaan met banketbakkersroom en paaseitjes. Dat ziet er zo leuk uit en is super lekker!

Drinken voor bij het paasontbijt

Verse sap zoals jus d’orange is lekker gezond voor bij het paasontbijt. Maar je kunt ook een verse smoothie, thee (niet te heet uiteraard), water of een pakje drinken neerzetten. Het pakje drinken zou je in een wit a4’tje kunnen verpakken, 2 lange witte oren erop lijmen en een konijnen gezichtje erop tekenen. Dat ziet er vast heel leuk en feestelijk uit!

Een vrolijke paastafel

Paasontbijt-paasstekers

Ben je niet zo’n ster in de keuken, dan kun je misschien voor versiering voor de paastafel zorgen. Denk hierbij aan servetten, kuikentjes, een mooi tafelkleed, prikkers met thema Pasen, enzovoorts.

Heeft jouw kind ook een paasontbijt of paaslunch op school en heb je nog een leuk andere ideeën dan de ideeën in dit lijstje? Laat het me vooral weten in een reactie onder dit blog!

Liefs,
Linda

Lees ook:

Misschien vind je deze blogs ook leuk:

Laat een reactie achter