Pasen: de leukste knutsels voor peuters en kleuters

door Linda

Zondag 9 april 2023 is het alweer Pasen! Daarom ging ik alvast met de kinderen aan de slag met knutselen. We maakten een mandje met paaseieren, een paaskip en natuurlijk mocht een leuke paashaas niet ontbreken. Deze hebben we nu gezellig in de woonkamer hangen en is het huis dus al een beetje in Paassfeer. Heb je ook zin om paas knutsels te maken met je peuter of kleuter? Dan kun je zo met deze ideeën aan de slag. Zo maak je er ook dit jaar een leuk en gezellig Paasweekend van!

Mandje met paaseieren

Paasmandje

Wat is Pasen zonder een mandje met paaseieren? Dus we gingen aan de slag! En deze paas knutsel was voor Julia (kleuter) een goede knip- en teken oefening! Ik had een paasei als voorbeeld en die kon ze overtrekken op ander gekleurd papier. Daarna kan je kleuter het ei zelf uitknippen. Guido (peuter) heeft de eieren zelf opgeplakt en versierd.

Wat heb je nodig voor dit mandje met paaseieren:
– Gekleurd papier
– Papieren bordjes
– Stiften
– Lijm

Het papieren bordje knip je door de helft, of je kleuter kan dit zelf doen. Knip dan een voorbeeld paasei. Deze kan een kleuter dus overtrekken op andere gekleurde papiertjes en zelf uitknippen. Voor Guido (peuter) heb ik ze zelf uitgeknipt zodat hij ze zelf op kon plakken. Daarna de paaseieren versieren en opplakken. Het mandje kunnen ze ook nog gezellig kleuren.

Lees ook: Lekkere paasbroodjes bakken voor het paasontbijt

Een vrolijke paaskip

Deze vrolijke paaskip is gemaakt van een half papieren bordje en is leuk om te maken voor zowel een peuter en / of kleuter. Ik gebruikte een wit bordje zodat de kinderen er nog op konden kleuren (verven kan natuurlijk ook!).

Wat heb je nodig voor deze paaskip:
– Gekleurd papier
– Wiebeloogjes
– Lijm
– Stiften

Knip een papieren bordje door de helft. Dit kan een kleuter prima zelf doen. Dan kies je uit het gekleurde papier mooie kleuren voor de poten, snavel, kam, staart en vleugel. Deze knip je uit en plakt je kleuter of peuter zelf op de juiste plekken. Zit alles gelijmd? Dan kunnen ze aan de slag met de stiften.

Paashaas van wc rol

Paashaas

Dit paashaasje maak je met een wc rol, wat lijm en papier. Julia vond het erg leuk om te maken. Het is wel meer een knutsel die geschikt is om te maken voor een kleuter. Guido (peuter) vond het te lang duren om te maken en is hier nog niet vaardig genoeg voor. Julia kon met het maken van deze paashaas mooi oefenen met knippen en plakken.

Wat heb je precies nodig voor deze paashaas:
– WC rol
– Gekleurd papier
– Lijm
– Lint oid voor de snorharen
– Als je het in huis hebt: oogjes, maar deze kun je ook van papier of met een stift maken.
– Stift voor het tekenen van de neus en de poten

Kies een mooi kleur papier uit waarvan je je paashaas wilt gaan maken. Doe wat lijm om het papier en rol de wc rol daar omheen. Als het papiertje net wat te lang is, vouw je het naar binnen. Dan knip je de oren, het hoofd en de poten uit. Hierop teken je de tenen en op het hoofd de neus. Plak ze nu op je wc rol. De ogen kun je er nu opplakken. Knip dan de snorharen op maat en kies een ander kleurtje papier uit om op de neus te plakken, met de snorharen eronder zodat deze goed vast komen te zitten. Knip dan nog een rondje voor de staart en plak deze tussen de oren, zo lijkt het net op je paashaas op zijn voorpoten staat!

Heb je zin om met je kinderen nog meer te knutselen, maak dan zeker ook eens dit vrolijke bosje bloemen! Ga je aan de slag met een van de knutsels voor Pasen, laat het me dan zeker weten in een reactie onder dit blog. Vind ik leuk!

Liefs,
Linda

Misschien vind je deze blogs ook leuk:

5 comments

Felice Veenman 30 maart 2021 - 07:57

ach dat paas kipje ! wat super schattig en inderdaad heel goed te doen voor een peuter

Reply
Claire Richardson-van Vrijberghe de Coningh 29 maart 2021 - 13:49

Wat een onwijs leuke ideeën! Ik kan niet wachten tot dat we kunnen gaan knutselen met Lana. Ik sla je blog artikel dan ook direct op. Volgend jaar is ze rond deze tijd bijna 2 jaar. Dan moet er wel een eerste Paasknutsel in zitten.

Reply
Linda 29 maart 2021 - 15:20

Ah leuk dat je hem bewaard! Ben benieuwd volgend jaar naar Lana haar creaties!

Reply
ingrid 29 maart 2021 - 13:46

wat een leuke knutsels. Onze jongste is dol op knustelen

Reply
Lindaschrijfthetop 29 maart 2021 - 10:40

Ik vind de paashaas erg leuk. Vroeger als creche juf maakte ik ook gevlochten mandjes. Niet makkelijk voor elk kind. Maar met zelf geverfde eieren erin.

Reply

Laat een reactie achter