All inclusive attractiepark De Waarbeek in Hengelo

door Linda

Attractiepark De Waarbeek is een kleinschalig pretpark in het Twentse Hengelo. Het is een all inclusive attractiepark: dit betekent dat eten en drinken ook inbegrepen is! Zo kun je voor een leuke prijs een dagje uit met kinderen. Gastblogger Lieke bezocht De Waarbeek twee keer met kinderen (leeftijd 0 – 8 jaar) en deelt haar ervaring.

De Waarbeek

De Waarbeek is vooral een leuk park voor kleine kinderen, je kunt het ook zien als een hele grote kermis. Het park bestaat al bijna 100 jaar en sommige attracties zijn al 90 jaar oud, zoals de ‘rodelbaan’ achtbaan. Natuurlijk zijn de attracties in de loop van de jaren geüpdatet. Ook zit alles goed in de verf, het park ziet er netjes en schoon uit. Fijn is dat het park overzichtelijk is. Oudere kinderen, vanaf een jaar of 8 kunnen hier prima zelf rondlopen als je samen een centraal punt afspreekt.

Attracties Waarbeek

De attracties van De Waarbeek zijn vooral erg leuk voor kleine kinderen. Kinderen vanaf 90cm mogen al in veel attracties samen of onder begeleiding. Dit maakt het al een heel leuk park voor kinderen vanaf een jaar of 2. Vanaf 90cm mogen kinderen bijvoorbeeld alleen in de Mini Cars (mini botsauto’s) en in de Venture River (kleine bootjes). Samen met een volwassene mogen kinderen vanaf 90cm ook al in de achtbaan. Wat opvalt, is dat bij elke attractie de minimumlengtes goed worden gecontroleerd. Fijn, zo weet je zeker dat het veilig is! Er zijn ook verschillende leuke speeltuintjes in het park, voor kleine en grote kinderen.  De attracties bij De Waarbeek zijn leuk voor kinderen tot een jaar of 12.

In 2022 zijn er maar liefst vier nieuwe attracties bijgekomen:

  1. Achtbaan Rupsje Mae (Vanaf 90cm met begeleiding, vanaf 120cm zonder begeleiding)
  2. Theordorus de Vampier, een kleine vrije val toren (Vanaf 90cm met begeleiding, vanaf 105cm zonder begeleiding)
  3. Rocking Roger, een piratenschip (Vanaf 90cm met begeleiding, vanaf 105cm zonder begeleiding)
  4. Haunted House: Huyze Pelle, een spookhuis (Tot 100cm met begeleiding, vanaf 100cm zonder begeleiding)

Eten en drinken bij de Waarbeek

Bijzonder aan De Waarbeek is de all inclusive formule. Net zoals in een all inclusive hotel, kun je bij De Waarbeek de hele dag door onbeperkt eten en drinken pakken. Denk aan snacks zoals patat, frikandellen, kroketten en kaassoufflés. Ook zijn er belegde bolletjes en soep. Qua drinken kun je de hele dag onbeperkt koffie, thee en ranja pakken. En natuurlijk ontbreken de waterijsjes niet. Zelf vond ik het fijn dat ze ook fruit hadden, zoals appels. Wel zo lekker voor de gezonde afwisseling, als je de hele dag al onbeperkt snacks haalt.

Tijdens etenstijden is het wel erg druk als je eten wilt halen. Op een drukke dag moet je soms lang in de rij staan. Probeer daarom slim om te gaan met etenstijden: eet bijvoorbeeld op tijd een broodje en haal wat later in de middag patat met wat lekkers erbij.

De Waarbeek in Hengelo: een aanrader met kleine kinderen!

De Waarbeek in Hengelo is een heel leuk familiepretpark voor kleine kinderen. Je kunt je hier prima de hele dag vermaken en het is fijn dat alles inbegrepen is. Duur is het park niet: als je een online een kaartje haalt, betaal je €16,50 voor een hele dag inclusief eten en drinken. Soms zijn er ook goede aanbiedingen op bijvoorbeeld Tripper.

Ben je enthousiast over dit all inclusief concept, lees dan zeker ook het blog over Drouwenerzand.

Lees ook: Pretpark het land van Jan Klaassen
Lees ook: Keukenhof: is dat ook leuk voor kinderen?
Lees ook: Dit zijn de 5 leukste kabouterpaden in Zuid-Holland

Misschien vind je deze blogs ook leuk:

Laat een reactie achter