We gaan weer eens aan de bak: 12 lekkere cupcakejes

door Linda

Vandaag eens een lekker blogje: ik ga weer aan de bak! Mijn bakspullen heb ik even afgestoft, het is een tijd geleden dat ik gebakken heb. Maar ik heb er weer zin in! Julia hielp me vandaag in de keuken. Kijken jullie mee? Hopelijk gaan jullie na het lezen van deze blog zelf ook aan de bak!

Een van mijn favoriete receptjes is die van cupcakes. Je kunt er namelijk alle kanten mee op en ze zijn simpel en snel te maken. Het is dus ook ideaal om te maken samen met kinderen, of als je snel wat wil maken voor last minute visite, of gewoon omdat je zin hebt in wat lekkers!

We gaan aan de slag!

Wat hebben we nodig?

  • 180 gram boter
  • 135 gram suiker
  • 8 gram vanillesuiker (zakje)
  • 4 eieren
  • 180 gram zelfrijzend bakmeel
  • snufje zout

Aan de slag!

Eigenlijk is het heel simpel:
In een kom mix je de boter, suiker en vanillesuiker romig. Daar voeg je de eieren één voor één aan toe. Blijf mixen tot de eieren goed zijn opgenomen.

Voeg het zout en zelfrijzend bakmeel beetje bij beetje toe en mix tot deze droge ingrediënten zijn opgenomen in het beslag.

Hierna kun je het beslag gaan verdelen over de vormpjes. Bak de cupcakes in 20 minuten op 175 graden gaar.

Beslag maken
Boter, suiker en vanillesuiker mixen
Beslag met eieren
Eieren er doorheen mixen
Beslag in vormpjes
Het beslag in de vormpjes doen is natuurlijk het leukst!

Klaar!

Wacht even tot de cakejes afgekoeld zijn. Dan kun je ze gaan decoreren (of lekker op gaan eten). Guido is intussen ook wakker geworden en is ons komen helpen.

Decoreren
Cakejes decoreren
Opeten
Lekker opeten!

Volgens mij zijn onze cupcakes prima gelukt! En ze smaken ook heerlijk, niet geheel onbelangrijk. Ga je zelf nu ook vaker de keuken in om te bakken? Bak je dan samen of met je kind(eren)? En wat bak je dan? Ik ben benieuwd naar jullie baksels!

Liefs,
Linda

PS. Mocht je een taartje willen bakken, bak dan ook eens mijn favoriet: het chocoladepindakaastaartje!

Verder lezen?

Laat een reactie achter