Waar let je op bij het kopen van een keuken?

door Linda

We zijn op dit moment zelf hard op zoek naar de perfecte keuken voor wanneer we gaan verbouwen. Maar waar let je op bij het kopen van een keuken? Het is geen pakje boter dat je even in de supermarkt koopt natuurlijk. Om er langere tijd van te kunnen genieten is het belangrijk dat je over een aantal zaken goed nadenkt. Zoals welke functies moet mijn keuken hebben en wat is mijn budget? In dit blog help ik je graag op weg naar jouw droomkeuken! Lees je mee?

Keuken inspiratie

1. Inspiratie op doen

Welke stijl keuken vind je mooi? Houd je van landelijk of modern? Doe wat inspiratie op door naar wat keukenwinkels te gaan, in woontijdschriften te bladeren, op Pinterest te kijken en misschien bij mensen thuis te kijken wat je mooi en handig vind. Op Pinterest kun je foto’s bewaren op je eigen ‘bord’, jouw keuken moodboard. In dit bord sla je alles op wat je mooi vind. Deze kun je trouwens ook delen met je partner. Zo kunnen jullie alle ideeën samenvoegen.

2. Functie van de keuken

Nu je ideeën over de stijl van de keuken hebt, kun je bedenken hoe jouw droomkeuken er verder uit ziet. Maak een lijstje van wat er allemaal in jouw keuken moet zitten. Welke functies moeten erin zitten? Denk hierbij aan alles wat maar in een keuken kan: een oven, type waterkraan, koelkast met of zonder vriezer, vaatwasser, enzovoorts.

3. Budget bepalen

Bepaal voor jezelf welk budget je wilt en kunt uitgeven aan de keuken. Houd je wensenlijstje naast je budget en maak aan de hand daarvan keuzes. Zit je boven je budget? Bepaal dan of je in plaats van die Quooker een ander merk warmwaterkraan wilt of toch voor een waterkoker kiest. Zo streep je dingen weg of kies je voor een ander merk zodat je wel binnen je budget uit komt en nog steeds tevreden bent met je nieuwe keuken.

Keuken kopen

4. Keuken bestellen

Bepaal hoe je je keuken precies wilt hebben en wat de mogelijkheden zijn: een kookeiland, schiereiland of een rechte keuken. Een kookeiland is trouwens duurder dan een rechte keuken en een schiereiland zit daar tussenin. Heb je alles op een rijtje? Ga dan naar een keukenwinkel of zoek een timmerman en laat de keuken tekenen. Bedenk waar je alles wilt in je keuken: waar komt de oven en wil je je besteklade onder je gasfornuis, waar komt je vaatwasser, enzovoorts. Geef je wensenlijstje door aan de verkoper. Nadat de tekening gemaakt is krijg je een offerte. Teken deze niet meteen, want dan zit je eraan vast! Bekijk de opties voor jouw keuken. Wellicht is er in een andere winkel wel een ander aanbod die aantrekkelijker is. Wij hebben uiteindelijk 4 opties bekeken. Twee bij een keukenzaak, een bij Ikea (als optie B ivm Corona en onderdelen die lastig te krijgen waren), en een bij een timmerman die keukens op maat maakt.

Heb je zelf onlangs ook een keuken gekocht of uitgezocht en heb je nog tips die hier niet in staan? Laat het me weten in een reactie hieronder! Wil je tips hoe je je eetkamer in kunt richten, lees dan nog even verder.

Liefs,
Linda

Verder lezen?

1 comments

Saskia 12 maart 2021 - 16:36

Die droomkeuken, die heb ik ook ooit eens beschreven in een blog. Zal alleen nooit gaan passen. Ik heb maar drie of vier meter tot mijn beschikking en daarmee moet ik het doen.
Maar wie weet, kan op die kleine ruitme toch nog iets moois gerealiseerd worden….

Reply

Laat een reactie achter