Top 3 favoriete billencrèmes

door Linda

We hebben intussen al heel wat potjes en tubes billencrèmes versleten. Tijd voor een top 3 van onze favoriete billencrèmes. De zalven en crèmes zijn handig bij luieruitslag en rode- en schrale billen. Maar wij hebben ook billencrème- en zalven gebruikt in de strijd tegen de waterpokken. In dit blog lees je onze bevindingen en nog wat extra tips.

Drs. Leenarts Babybillen zalf

Drs Leenarts billenzalf

Drs Leenarts Babybillen zalf beschermt, verzorgt en verzacht de tere babyhuid. Deze parfumvrije billenzalf bevat 25% zinkoxide, dat is meer dan elke andere billencrème.

Onze ervaring
Toen Guido zijn billen vanwege zijn doorkomende kiezen helemaal open lagen, werd ons Drs Leenarts Babybillen zalf aangeraden. Deze zalf smeert fijn, is niet te dik. Het heeft geholpen de billen weer te helen. We gebruikten naast deze zalf ook talkpoeder.

Bepanthen Baby Zalf

Bepanthen Baby Zalf

Deze fijne baby zalf bevat een hoge concentratie dexpanthenol en ondersteunt het natuurlijke huidherstel. Door de speciale samenstelling vormt de zalf een beschermend laagje op de huid. De zalf bevat geen kleurstoffen, conserveermiddelen, parfum of parabenen. Het is ook te gebruiken voor tepelverzorging wanneer je borstvoeding geeft.

Onze ervaring
We hebben deze zalf standaard in onze luiertas zitten. Eigenlijk alleen omdat we hem cadeau hebben gekregen. We gebruiken het zelden. Toen Julia klein was hebben we het wel gebruikt, maar we vonden het wat lastig uit te smeren en het gaf niet zo snel resultaat.

Sudocrem

Sudocrem billencrème

Welke baby heeft er geen last van roodheid of irritatie aan de billetjes? De huid van baby’s is erg kwetsbaar, vandaar de beschermende en verzachtende werking van Sudocrem bij roodheid en irritatie.

Onze ervaring
Onze nummer 1 billencrème! En het is niet alleen gebleken goed te zijn tegen roodheid en schrale billen, maar we hebben het ook gebruikt toen de kinderen allebei onder de waterpokken zaten. Eigenlijk gebruiken we het voor van alles en nog wat en staat er op allebei de kinderkamers een grote pot, zitten er potjes in de luiertas én hebben we er al heel wat van versleten.

Ik hoop dat je wat hebt aan onze top 3 favoriete billencrèmes, of heb jij een favoriete billencrème in huis die ik echt nog eens moet proberen? Of juist andere ervaringen met een van deze zalfjes, laat het me dan vooral weten in een reactie onder dit blog.

Liefs,
Linda

Verder lezen?

Laat een reactie achter