Wat zit er in onze luiertas?

door Linda

Wanneer je met je kindje op stap gaat is het altijd handig om een luiertas bij je te hebben. Je weet immers nooit wat er kan gebeuren. Een poepluier, een smeltend ijsje.. met deze tas ben je op het meeste goed voorbereid. Maar hij is ook handig (lees essentieel) wanneer je kind naar de opvang gaat. Wat zit er in onze luiertas? Hieronder vind je een handig lijstje.

1. Luiers

Luiers

Natuurlijk zitten er luiers in je luiertas. De ene baby of kind gebruikt er wat meer op een dag dan de ander. Guido is nu 2 jaar en overdag gebruikt hij 4 tot 5 luiers op een dag. Het is wel handig om wat extra mee te nemen voor het geval dat er een poepluier tussendoor komt of iets dergelijks. Als hij naar de opvang gaat van half 8 tot 17 uur, heb ik er 5 of 6 luiers in zitten.
(Mocht je nog tips nodig hebben over luiers? Lees dan ook even mijn vorige blog!)

2. Billendoekjes

Billendoekjes

Billendoekjes zijn essentieel in je luiertas. Zit je zonder, dan heb je eigenlijk wel een probleem..
Ze zijn er in alle vormen en maten. Wij hebben de billendoekjes van Zwitsal gebruikt en die van Neutral. Maar deze zijn best prijzig. Nu gebruiken we het huismerk van de Kruidvat en deze is net zo goed als Neutral of Zwitsal.

3. Luierzakjes

Luierzakjes

Luierzakjes met een geurtje zijn fijn, zoals deze van de Albert Heijn. Wel zo fijn om de gebruikte luier even in een zakje te doen en dan pas weg te gooien.

4. Toilettasje

Toilettasje

We hebben altijd een simpel toilettasje mee. Hierin zit:
– Sudocrème voor de billen
– Een thermometer
– Een paar zetpillen
– Neusspray (bij verkoudheid)
– Haar elastiekjes/ speldjes
– Desinfecterende mini handgel (voor jezelf wanneer je de luier hebt verschoont)

5. Extra kleding

Babykleding

Een extra setje kleding is heel handig, want je baby of kind kan aardig poepen. Ik moest regelmatig alle kleren vervangen omdat het boven de luier uit was gekomen.. een romper, een shirt, een broek en extra sokken zijn dus handig om ook mee te nemen.

6. Verschoningsmatje + hydrofiele doek

Verschoningsmatje

Ook handig in je luiertas is een verschoningsmatje waar je nog een hydrofiele doek overheen kunt leggen. Wel zo hygiënisch als je naar plekken gaat met openbare toiletten bijvoorbeeld.

7. Zonnebrand

Zonnebrand

Zonnebrand is vooral in de lente en zomer handig om in je tas mee te nemen. Ook wanneer het bewolkt is kun je verbranden en daarnaast zijn kinderen nog niet veel gewend dus is het aan te raden ze gewoon in te smeren met een hoge factor (50). Neem een mini mee in je tas, dan hoef je geen hele fles mee te slepen!

8. Snack en drinkbeker

Drinkbeker

Afhankelijk van waar we naartoe gaan heb ik ook vaak een snackje (rijstwafel, slurpfruit) en een drinkbeker met water bij me. Wie weet ben je wat langer onderweg en krijgt je kindje dorst of trek. Dan heb je altijd wat bij je.

Guido gaat nog steeds naar de gastouder met een luiertas. Wanneer hij helemaal zindelijk is zal hij net als Julia over gaan naar een rugtas. Dan heeft hij de luiers, billendoekjes en luierzakjes niet meer nodig. Hooguit één luier om in te slapen tussen de middag. Een extra onderbroek zal er dan wel nog in zitten, maar verder extra kleding hoeft er dan ook niet meer in. Het toilettasje en de zonnebrand zal er wel in blijven.

Heb je misschien nog tips voor producten of dingen die echt in de luiertas moeten? Laat het me weten! Je helpt er ook andere (aanstaande) moeders mee op weg!

Liefs,
Linda

Misschien vind je deze blogs ook leuk:

Laat een reactie achter