Tips bij doorkomende tanden

door Linda

Guido had de laatste tijd last van zijn doorkomende tanden.. Hij zit nu in de fase dat de kiezen door komen en daar kunnen ze zich echt niet lekker van voelen. Hij bijt op alles, kwijlt erg en vooral ’s nachts heeft hij pijn. Gelukkig heeft hij veel steun aan zijn knuffel ‘Aapie’. Heeft jouw baby ook last van doorkomende tanden? Ik geef je graag een paar tips die de pijn kunnen verzachten.

Happy Horse Aap

Troost

Aapie is Guido zijn steun en toeverlaat. Hij gaat overal mee naartoe en heeft fijne armen en benen die Guido ‘misbruikt’ om stevig op te kauwen. Hierdoor zet hij druk op de doorkomende tanden waardoor de pijn minder wordt.

Tips bij doorkomende tanden

Voor het slapen gaan krijgt hij een paracetamol zetpil zodat de pijn wordt verzacht. De luiers vliegen er tijdens deze fases ook altijd doorheen, veel zure luiers en zere billen. Fijne crème om dan te gebruiken is Sudocreme. Gewoon te krijgen bij de Kruidvat, Etos of thuisbezorgd door Bol. Hij heeft eens hele kapotte billen gehad. Zo zielig! Dan mogen we zijn billen bij het verschonen ook niet aanraken. Talkpoeder is dan ook een oplossing. Even over de billen strooien en een beetje in de luier.

Doorkomende tanden

Het masseren van het tandvlees (wat Guido eigenlijk met Aapie doet), kan de pijn ook verzachten. Er is speciaal bijtspeelgoed die je ook in de koelkast kunt leggen zodat het de pijn en druk vermindert. Je kunt er ook wat tandgel op smeren, wij gebruiken de tandgel van VSM.

Schema doorkomende tanden

Leeftijd
4 tot 7 maanden

8 tot 12 maanden

9 tot 16 maanden


13 tot 19 maanden

16 tot 22 maanden

20 tot 33 maanden

Rond de 3 jaar

Welke tanden?
De eerste tanden komen door (meestal de 2 ondertandjes)
De 2 voortanden kunnen nu doorkomen

De tanden naast de onder-of boventanden kunnen nu doorkomen

De eerste kiezen kunnen nu door komen

De 4 hoektanden komen door

De 4 kiezen achter de voorste kiezen komen door

Het melkgebit is compleet! Finally!

Hebben jullie nog tips om de pijn van doorkomende tanden te verzachten? Ik hoor ze graag!

Liefs,
Linda

Verder lezen?

Laat een reactie achter