Spinazie kerstboom van bladerdeeg

door Linda

Heb je nog een last minute idee nodig voor een kersthapje of bijgerecht voor bij het kerstdiner of kerstborrel? Maak dan deze lekkere spinazie kerstboom van bladerdeeg. Heel makkelijk en zo klaar! Je kunt deze kerstboom zowel warm als koud eten. Echt een plaatje!

Spinazie Kerstboom van bladerdeeg

Wat hebben we nodig?

Voor 1 spinazie kerstboom van bladerdeeg voor 6 personen hebben we het volgende nodig:

  • 200 g witte kaas / feta
  • 1 rol bladerdeeg
  • 125 ml zure room
  • 250 g verse spinazie, water eruit geperst
  • 1 el olijfolie
  • 2 uien
  • zout en peper
  • 1 ei

Aan de slag!

Bladerdeeg uitrollen
  1. Voor de vulling: Verhit de olijfolie in een grote pan en voeg de ui toe en bak deze tot ze zacht zijn. Voeg de spinazie toe tot de blaadjes geslonken zijn. Laat de spinazie zoveel mogelijk uitlekken.
  2. Roer de zure room, witte kaas, gebakken spinazie, ui en een beetje peper en zout door elkaar.
  3. Maak het deeg plat met een deegroller, het deeg moet ongeveer 1 cm dik worden. Knip twee grote driehoeken van dezelfde grootte met een kleine rechthoek onderaan, in de vorm van een kerstboom. Heb je deeg over? Dan kun je hier een kerstster van maken voor bovenop de kerstboom en een paar sterren ter decoratie.
  4. Verdeel het spinaziemengsel over de kerstbomen, maar laat een rand van 1 cm vrij.
  5. Snijd met een scherp mes de takken 2 cm uit elkaar en til elke tak voorzichtig tegelijk op en draai deze. Herhaal dit met alle takken. Voeg de sterren toe om te versieren.
  6. Bestrijk het deeg met het ei en schuif de kerstboom in een voorverwarmde oven op 200 graden. In 30 – 40 minuten is de kerstboom klaar.

Klaar!

Laat de spinazie kerstboom van bladerdeeg even afkoelen. Echt een mooi baksel voor bij de borrel of op de kersttafel.

Heb je zin om nog meer lekkere kersthapjes te maken? Hier kun je nog recepten voor kerstkoekjes of voor het kerstdiner vinden.

Eet smakelijk en vooral: Fijne Feestdagen!

Liefs,
Linda

Verder lezen?

2 comments

Anique 25 december 2020 - 15:02

Ziet er heerlijk uit!

Reply
Raïssa 25 december 2020 - 13:41

Wat een super leuk idee zeg! Ziet er mooi uit

Reply

Laat een reactie achter