Bakken en recepten

Lekkere kerstkoekjes maken

Nu veel van ons thuis zijn met de kinderen en de kerstdagen eraan komen, is het leuk om samen lekkere kerstkoekjes te gaan bakken! Dit recept is heel makkelijk zelf te maken en ideaal om tijdens de kerstvakantie samen met je kind(eren) te maken!

Benodigdheden kerstkoekjes
Benodigdheden

Wat hebben we nodig?

Voor 20 kerstkoekjes hebben we het volgende nodig:
– 225 gram boter
– 150 gram witte of lichtbruine basterdsuiker
– 8 gram vanillesuiker (=1 zakje)
– 1 eidooier
– 280 gram bloem
– Snufje zout
– Spikkels of andere versiering

Kerstkoekjes versieren
Kerstkoekjes versieren

Aan de slag!

  1. Begin met het mixen van de boter met de suiker en vanillesuiker tot je een romig geheel hebt. Doe dan de eidooier erbij en mix deze door het beslag tot het helemaal is opgenomen.
  2. Als laatste voeg je bloem en zout toe en kneed je het (met de hand) tot een stevig koekdeeg.
  3. Wikkel het koekjesdeeg in vershoudfolie en leg het minimaal een uur in de koelkast om te laten rusten.
  4. Verwarm de oven voor op 180 graden. Haal het deeg uit de koelkast en draai er balletjes van. Leg deze op een met bakpapier beklede bakplaat. Druk de balletjes een beetje plat met je handpalm en druk hierin een kerstvormpje. Haal het vormpje eruit en versier het met spikkels of andere eetbare versiering. Mijn kerstvormpjes heb ik bij de Action gehaald.
  5. Klaar? Bak de kerstkoekjes in ongeveer 16 minuten op 180 graden goudbruin.
Kerstkoekjes
Lekkere versierde kerstkoekjes

Klaar!

Als de koekjes een goudbruin randje hebben zijn ze klaar. Laat de kerstkoekjes een paar minuten afkoelen op de bakplaat voordat je ze op een bord of rooster legt om volledig af te koelen.
Zin om nog meer te bakken? Kijk dan nog even hier voor nog meer recepten!

Ga je deze lekkere kerstkoekjes ook maken? Laat het me vooral weten in een reactie hieronder!

Liefs,
Linda

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *