Review: Lake Resort Beekse Bergen camping

door Linda

Zoals je misschien eerder wel op mijn blog gelezen hebt, zijn we deze zomer naar de camping van Beekse Bergen geweest. We gingen voor het eerst met een vouwwagen die we eerder dit jaar hadden gekocht. In dit blog kun je lezen wat er op de camping te doen was, welke faciliteiten er waren, welke uitjes je in de buurt van Hilvarenbeek kunt doen en natuurlijk hoe wij het kamperen op Lake Resort Beekse Bergen hebben ervaren.

Onze vouwwagen op het veldje

Lake Resort Beekse Bergen

Lake Resort Beekse Bergen is onderdeel van Beekse Bergen op deze plek kun je kamperen met je eigen tent, caravan of camper, maar je kunt ook een van de safaritenten of huisjes huren. Het Lake Resort ligt in Hilvarenbeek, Noord-Brabant. Beekse Bergen omschrijft het vakantiepark als volgt op de site:

Bij Lake Resort Beekse Bergen geniet je van het ultieme outdoor leven. Overnacht in Afrikaanse sferen met uitzicht over het Victoriameer. Verken het meer met een kano of sup, relax in Etsi Pool en bezoek het naastgelegen Safaripark voor het ultieme safarigevoel. Of doe juist even helemaal niets. Dit is jouw vakantie!

  • Overnacht in een omgeving met bos, water en strand
  • Ontdek Ganvie Village, geïnspireerd op Afrikaanse (vissers)dorpen
  • Onbeperkt toegang tot Safaripark en Speelland
  • Volop outdoor, water- en speelactiviteiten voor alle leeftijden
  • Keuze uit verschillende accommodaties en kampeermogelijkheden
  • Huisdieren zijn welkom op Lake Resort

Het verschil tussen het Safari Resort en het Lake Resort

Er zijn eigenlijk 2 parken waar je kunt verblijven: het Safari Resort en het Lake Resort. Bij het Safari Resort kun je niet kamperen, maar wel een safaritent of huisje huren. Het Safari Resort grenst direct aan Beekse Bergen, waardoor je dus uitzicht hebt op verschillende dieren. Daarnaast heb je dus ook het Lake Resort wat aan het Victoriameer grenst. Hier kun je een huisje of safaritent huren of kamperen met een tent, vouwwagen, caravan of camper.

Over de camping

Je kunt bij het reserveren kiezen voor verschillende type veldjes: Back2Basic, standaard, comfort en luxe kampeerplekken. Boek je Back2Basic, dan heb je geen standaard kampeerplaats op een open veld, maar kun je zelf een plek voor je tent kiezen. Bij een standaard kampeerplek is je kampeerplek ongeveer 100m² en heb je een elektra-aansluiting van 10 ampère (2300 W). Je kunt deze niet reserveren voor een camper of caravan langer dan 7,75m. Op een comfort kampeerplek, dan heb je een plek van 100 vierkante meter, 10 ampère elektra en een aansluiting voor tv. Op een Luxe kampeerplaats hebben ook een 10 ampère (2300 W) stroompunt, een aansluiting op CAI (televisie) en een eigen watertappunt. Bij alle plekken is er gratis WiFi waar geen code voor nodig is (je moet inloggen bij KPN).

Julia en ik bij de receptie van de camping
Julia en ik bij de receptie

Faciliteiten op het vakantiepark

Centraal op de camping ligt Ganvie Village waar je de receptie, het zwembad (Etsi Pool) en Restaurant Labadi kunt vinden. Ook het animatieteam is hier binnen en buiten vaak te vinden. Buiten de Ganvie Village heb je een SPAR supermarktje waar je de laatste boodschappen en een warm broodje voor het ontbijt kunt halen, een snackbar en een wasserette. Achter het Ganvie Village ligt het Victoriameer en een strandje waar je kunt liggen en de kinderen kunnen spelen. Hier vind je ook de boot die je op gezette tijden naar Speelland kan brengen (zo heb je gratis toegang). Bij Ganvie Village aan de voorkant vind je ook een van de haltes van het treintje waarmee je naar Beekse Bergen en naar Speelland kunt.

Samen bij de boot

Wat is er in de omgeving te doen?

Uiteraard kun je naar het safaripark Beekse Bergen zelf gaan, waar je de dieren op verschillende manieren kunt zien (met de boot, autosafari of wandelend). Daarnaast kun je met je kinderen naar Speelland. Dit ligt ook om de hoek van Beekse Bergen. Vanaf het Lake Resort kun je gratis met de boot of met het treintje er naartoe. Je kunt ook naar de Loonse en Drunense Duinen, daar hebben wij heerlijk gewandeld (niet geschikt voor een kinderwagen) door het bos en de duinen. We hebben daar bloeiende heide gezien en de duinen zijn erg mooi. Samen met de kinderen hebben we er sporen van dieren gezocht en naar vogels gekeken. Een aanrader om te wandelen! Wil je een stad bezoeken, dan kun je naar Tilburg. Dit ligt op een kilometer of 8 van Hilvarenbeek. Wij zijn er alleen geweest om naar de Albert Heijn XL te gaan (echt een topper), daar zit ook een Action trouwens 🙂 De Efteling zou je vanaf de Beekse Bergen ook kunnen bezoeken. Dit is een klein half uurtje rijden. Wij zijn zelf nog op zoek gegaan naar een ander zwembad in de buurt aangezien de hele camping zowat in het zwembad zat en je dus over de hoofden kon lopen. Ik vond bij Landal Het Vennenbos een mooi subtropisch zwembad waarvoor we een dagpas hebben gekocht. Daar hebben we de hele dag lekker gezwommen.

De tijden voor het treintje

Wat vonden wij van de Beekse Bergen camping?

We waren best laat met het boeken van een kampeerplek dit jaar. Heel veel campings zaten al vol, dus toen ik zag dat er nog plek was bij Beekse Bergen en daar een zwembad bij zat, hebben we geboekt. Wij stonden op een comfort plek waar we 10 ampère stroom hadden en een tv aansluiting. Die laatste heb je in deze tijd niet echt meer nodig, maar goed. We stonden op veld 22, de Rode Vari (aapsoort). Met een waterpunt aan het begin van het veld. Het veld was omringt met bomen, wat heel fijn is voor de schaduw. Alleen was het jammer dat wij midden op het veld stonden met onze vouwwagen, de hele dag zon hadden en het bloedheet was. Daardoor zetten we ’s ochtends toen het een beetje koel was de vouwwagen open en voordat de zon op de vouwwagen scheen, waren we weg. Tot de avond en de zon zo goed als weg was. Anders was het niet te doen.

Ik vond het, zeker met het warme weer, heel fijn dat het waterpunt aan het begin van het veldje stond. Het water kwam uit de grond en was heerlijk koel. Echt wat we nodig hadden tijdens de warme dagen.

Qua ligging van ons veldje, lag het tussen 2 sanitaire blokken in. Helaas waren beiden daardoor te ver lopen voor de kinderen om op tijd bij de wc te zijn. Ik had gelukkig een potje meegenomen en dat vonden de kinderen heel fijn. Voor de grote boodschap renden we wel naar de toiletten in het sanitairgebouw, maar is het dus wel eens voorgekomen dat we net te laat waren.. de hygiëne in een van de sanitaire blokken was regelmatig slecht. Er werd 2 keer per dag schoongemaakt, maar tussendoor kwam ik er eigenlijk liever niet, want dan was het echt vies. Denk aan poep op de wc bril en vieze douches. Dan liep ik liever een stukje verder naar het andere blok waar het doorgaans schoner was.

Wij hebben tijdens deze vakantie heel veel geleerd over het kamperen met een vouwwagen en wat we wel en niet willen. Zo vonden wij deze camping te groot en gaan de volgende keer dus kijken voor een kleinere camping. Ook gaan we erop letten dat er iets bij het veldje te doen is zoals een speeltuintje oid. Nu was ik blij dat ik wat speelgoed mee had, want verder was er niets. Bij het reserveren van een kampeerplek gaan we letten op hoe de zon staat, zodat we niet meer de hele dag vol in de zon staan. Dat was geen succes met 2 kleine kinderen.

Heb jij al eens vakantie gevierd bij Beekse Bergen? Zou je er na het lezen van deze review nog meer over willen weten? Of heb je nog tips voor een andere camping of vakantiepark die leuk is voor een gezin met kleine kinderen? Laat het me dan vooral weten in een reactie onder dit blog!

Liefs, Linda

Lees ook:

Misschien vind je deze blogs ook leuk:

Laat een reactie achter