Handige lijstjes,  Verzorging

Pampers luierbroekjes: handig of niet?

Pampers luierbroekjes: je ziet ze wel in het luierschap liggen, maar hoe werken deze nu precies, vanaf welke leeftijd zijn deze luiers handig? Zijn ze überhaupt handig? En wat kosten deze Pampers Pants in vergelijking tot de ‘gewone’ luiers? Ik deel graag mijn ervaringen met je! Benieuwd? Let’s go!

Baby met luier

Het is dat ik er een keer toevallig tegenaan liep tijdens mijn zoektocht door het luiers schap in de supermarkt. Ik had een kleine Julia in de wandelwagen (een heel poosje terug dus) en had luiers nodig. Ik zag de luierbroekjes in het schap liggen en dacht: dat is handig! Julia was toen een maand of 4 en was druk bezig met het leren omrollen en kon niet meer stil liggen op het verschoonkussen. Sindsdien heb ik altijd wel een pak Pampers luierbroekjes (Pampers Nappy Pants) in de kasten liggen. Deze gebruikten we naast de gewone Pampers luiers.

Om- en aankleden

Toen Julia ouder werd en naar overlevingszwemles ging waren deze luierbroekjes ook erg handig. Ze was toen 2,5 jaar en omkleden was een vervelende klus. Of het verschoonmatje was al bezet door een ander kindje en altijd de strijd met een gewone luier om hem goed dicht te krijgen. Toen nam ik het luierbroekje mee om na het zwemmen aan te doen, ideaal, ze stapte er zo in. Nu met Guido doe ik het net zo!

Zindelijkheid

Pampers luierbroekjes zijn ook ideaal wanneer je kindje rond een jaar of 3 er aan toe is om zindelijk te worden. Tijdens de zindelijkheidstraining lijkt het luierbroekje natuurlijk al op een onderbroekje die je kindje zelf makkelijk aan en naar beneden kan trekken. En wanneer er toch een ongelukje gebeurd, is niet gelijk alles nat.

Kosten Pampers luierbroekjes

Luierbroekjes zijn over het algemeen wel wat duurder dan ‘gewone’ luiers. Op dit moment kosten Pampers Baby Dry maat 4 kosten bijvoorbeeld per pak € 8,99 met 26 stuks en Pampers Nappy Pants maat 4 kosten € 10,99 per pak met 24 stuks. De Pampers Baby Dry zijn dus per luier € 0,35 en de Pampers Nappy Pants € 0,46 per luierbroekje.

Wat vond ik ervan?

Zoals je hierboven eigenlijk al kunt lezen, vind ik luierbroekjes ideaal wanneer je je kindje ergens om moet kleden waar geen verschoonmatjes zijn of waar het lastig is om even te verschonen, wanneer je kindje heel bewegelijk is op het verschoonmatje en een luier verschonen een echte uitdaging is én ze zijn handig bij zindelijkheidstraining. Er zijn trouwens nog meer (huis)merken die luierbroekjes hebben, maar ik ben wel echt fan van Pampers dus ik blijf bij dit merk 😉

Gebruik jij ook luierbroekjes? Wat vind je ervan en welk merk gebruik jij? Laat het me weten in een reactie onder dit blog! Vind ik leuk!

Ben je benieuwd naar de luiertest die ik met Guido heb gedaan? Lees dan nog even het blog De luiertest.

Liefs,
Linda

9 Reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *