Kinderboek: De zware rugzak

door Linda

Op uitnodiging van uitgeverij Van Driel Publishing doe ik deze week mee met een heuse blogtour! Hoe te gek is dat! Ik neem het stok je over van Els van het blog Dingen die fijn zijn en zal in dit blog schrijven over het kinderboek De zware rugzak. Dit boek is geschreven door de Engelse kleuterjuf Sarah Surgey en gaat over een meisje dat haar opa verliest. Ben je benieuwd naar het boek? Lees dan snel verder!

De zware rugzak

De zware rugzak

Het kinderboek De zware rugzak is geschreven door Sarah Surgey en prachtig geïllustreerd door Larisa Ivankovic. Het gaat over een klein meisje, Enid, dat net haar opa heeft verloren. Tijdens een wandeling komt ze verschillende mensen tegen die haar helpen haar gevoelens een plekje te geven en haar grote gele rugzak minder zwaar voor haar te maken.

In dit verhaal komen de vijf fases van rouw voorbij: ontkenning, woede, onderhandeling, verdriet en aanvaarding. Kinderen kunnen rouwen om een geliefd persoon, een huisdier of zelfs om het veranderen van school of buurt. Al die emoties kunnen zich opstapelen in het hoofd van een kind en voelen als een enorm gewicht. Door dit verhaal leren kinderen dat ze dingen waar ze moeite mee hebben kunnen delen, waardoor het voor hen minder zwaar zal worden.

De zware rugzak is online verkrijgbaar voor € 9,99.

Schrijfster Sarah Surgey

Schrijfster Sarah Surgey woont in het zuidwesten van Engeland samen met haar echtgenoot Mark en hun vier dochters. Ze is kleuterjuf en werkte in het Verenigd Koninkrijk en Frankrijk, deed vrijwilligerswerk voor een liefdadigheidsinstelling die zich inzet voor geestelijke gezondheid van kinderen en studeert nu taal en taalwetenschappen. Nadat ze al eens voor meerdere tijdschriften schreef heeft Sarah nu een nieuwe liefde: kinderboeken schrijven.

Vervolg blogtour

Blogtour

De volgende blogger in deze blogtour is Anja van het blog Tips voor mama.

Heb jij toevallig dit kinderboek al gelezen? Of heb je nog een tip welk boek of prentenboek ook goed is bij verwerking van verlies? Laat het me weten in een reactie onder dit blog!

Wil je verder lezen en ben je benieuwd naar het prentenboek van het jaar 2021 en De Nationale Voorleesdagen? Dan kun je hier nog even verder lezen.

Liefs,
Linda

Dit blog gaat over een product dat ik heb gekregen. Echter beïnvloed het mijn mening niet!
In deze blogpost staan affiliate linkjes. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden.

Verder lezen?

Laat een reactie achter