De Nationale Voorleesdagen 2021

door Linda

Van 20 tot en met 30 januari 2021 zijn het weer De Nationale Voorleesdagen. Het voorlezen van boeken is belangrijk voor peuters en kleuters zodat ze hun woordenschat vergroten en spelling en tekstbegrip verbeteren. Het prentenboek ‘Coco kan het!’ is Prentenboek van het jaar geworden en staat centraal tijdens de voorleesdagen.

De Nationale Voorleesdagen

De Nationale Voorleesdagen bestaan sinds 2004 en is een project van Stichting Lezen, georganiseerd door de Stichting CPNB. Het vindt dit jaar voor de 18de keer plaats. Het doel van deze jaarlijkse campagne is het stimuleren van voorlezen van kinderen (0-6 jaar) die zelf nog niet kunnen lezen of net het lezen hebben geleerd. Door De Nationale Voorleesdagen wil men de voordelen van het (voor)lezen benadrukken, waaronder het positieve effect op woordenschat, spelling en tekstbegrip. Dit jaar vinden De Nationale Voorleesdagen plaats van 20 tot en met 30 januari 2021.

Prentenboek van het jaar 2021: Coco kan het!

Prentenboek van het jaar 2021 is geworden ‘Coco kan het!’, geschreven en geïllustreerd door Loes Riphagen. Dit prentenboek staat tijdens De Nationale Voorleesdagen centraal. Naast dit boek heeft het comité van jeugdbibliothecarissen voor de Prentenboek Top 10 negen andere prentenboeken gekozen uit het aanbod van 2019.

Het Prentenboek van het Jaar 2021 verschijnt in een speciale mini-editie. Deze mini-editie is vanaf 20 januari tot en met 30 januari 2021 verkrijgbaar bij onder andere Bruna voor € 12,99.

Waar gaat het boek over?
Vandaag is een grote dag. Alle babyvogels gaan voor het eerst vliegen. Alleen Coco durft niet. Wat als ze valt? Of als een kat haar grijpt? Maar als het wél lukt, kan ze samen met haar vriendjes mooie vormen vliegen. Is Coco klaar om haar vleugels uit te slaan?

Schrijfster Loes Riphagen

Loes Riphagen debuteerde in 2008 met haar boek ‘Slaapkamernachtdieren’. In 2013 werd het boek ‘ZZZ’ het Prentenboek van de Kinderboekenweek. Loes wordt alom geprezen voor haar prachtige illustraties en gevoel voor detail. Haar laatste boeken hebben meerdere prijzen gewonnen.

#ikleesthuis

Voorlezen zorgt ook tijdens Corona voor een fijn en intiem moment tussen ouder en kind en stimuleert tevens de taalvaardigheid. Daarom heeft Manon Sikkel, schrijfster en Kinderboekenambassadeur, de hashtag #ikleesthuis in het leven geroepen.

Heb je nog een tip welk boek of prentenboek die we echt moeten lezen? Laat het me weten in een reactie onder dit blog!

Liefs,
Linda

In deze blogpost staan affiliate linkjes. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden.

Verder lezen?

Laat een reactie achter