Je badkamer verbouwen: zo pak je het aan!

door Linda

Voordat we aan de uitbouw van ons huis begonnen, hadden we al de badkamer aangepakt. We hadden lekkage en moesten er dus echt wat aan doen. Dit hebben we gedaan in een paar handige stappen. Ben je ook van plan om je badkamer te verbouwen? Dan kun je in dit blog lezen hoe je dit aan kunt pakken. Zo maak je een realistisch plan voor jouw ideale badkamer. Lees je mee?

Stap 1: met welk budget ga je aan de slag?

De gemiddelde kosten om een badkamer te verbouwen liggen tussen de 5.000 en 10.000 euro. Het is goed om van te voren een lijstje te maken met wat je wilt (en kunt) besteden aan de verschillende onderdelen. Ga je voor op maat gemaakte meubels dan ben je uiteraard meer kwijt dan wanneer je een badkamermeubel van Ikea koopt. Wat het verbouwen van een badkamer kost, heb je dus grotendeels zelf in de hand. Je kunt het zo (te) gek maken als je zelf wilt.

Stap 2: handige indeling maken

Heb je een budget bepaald? Ga dan kijken wat er mogelijk is met je badkamer en welke wensen je hebt. Heb je een grote of een kleine badkamer? Waar zitten de leidingen en zijn dat ook de plekken waar je je douche, bad, toilet enzovoorts wilt hebben of moeten er leidingen omgelegd gaan worden? Wil je een badkamermeubel met twee fonteintjes of is er plek voor één? Komt er een toiletmeubel in de badkamer of heb je een apart toilet?

Stap 3: inspiratie voor je badkamer opdoen

Na het doorlopen van de voorgaande stappen weet je nu wat je budget is en wat de mogelijkheden zijn voor de verbouwing van jouw badkamer. Nu is het tijd voor wat inspiratie! Op Pinterest kun je heel veel inspiratie vinden en samen met je partner een moodboard maken. Super handig, want zo heb je gelijk alle ideeën bij elkaar. Ga je voor een moderne, landelijke badkamer met warme, natuurlijke tinten of voor een strakke badkamer? En welke accessoires moeten daar dan in terug komen? Wil je planten in je badkamer of juist niet? En welke wandbekleding ga je gebruiken? Ga je werken met standaard tegels of met andere materialen zoals hout en stoffen? Er is zoveel mogelijk tegenwoordig!

Stap 4: zelf je badkamer verbouwen of laten doen?

Ga je zelf aan de slag met het verbouwen van je badkamer of wil je dit laten doen? Ben je handig en heb je kennis van zaken of heb je vrienden die kennis van zaken hebben, dan is dit natuurlijk de goedkoopste optie. Ben je niet zo handig, dan is het aan te raden om het te laten doen. Zeker wanneer je onderdelen in je badkamer wilt verplaatsen zoals je douche of wc. Dan moeten er leidingen omgelegd worden en dit kun je beter aan een professional overlaten. Je zult dan wel duurder uit zijn. Andere kant hiervan is dat je waarschijnlijk wel sneller weer kunt genieten van je badkamer.

Heb jij ook plannen om je badkamer te gaan verbouwen en heb je leuke plannen? Laat het me vooral weten in een reactie onder dit blog. Vind ik leuk! En wil je nog even verder lezen wat er nog meer mogelijk is op het gebied van huis en tuin, kijk dan nog even hier.

Liefs,
Linda

Dit blog is een samenwerking

Misschien vind je deze blogs ook leuk:

Laat een reactie achter