Herfst: een egel knutselen met peuters

door Linda

Herfst! Tijd om weer wat leuke, herfstige knutsels te maken met mijn kinderen. Guido (3 jaar), kwam afgelopen week al thuis van de gastouder met een mooie egel van klei. Hierin had hij wat satéprikkers gestoken als stekels van de egel. Ook had hij hem zelf bruin geverfd en wiebelogen gegeven. Maar er zijn nog meer manieren om een mooie egel te knutselen. Lees je mee?

Wat hebben we nodig om deze egel te knutselen?

  • Wit, bruin en een andere mooie kleur (knutsel)papier
  • Kleurpotloden
  • Lijm
  • Schaar

Om deze egel te maken heb je dus eigenlijk niet zoveel spullen nodig. Veel zal je al wel in huis hebben. En mocht je toch iets niet hebben, dan kun je het makkelijk vervangen door iets anders. Heb je bijvoorbeeld geen bruin papier, dan kun je wit papier bruin kleuren (of je kind kan dat doen natuurlijk) of heb je geen lijm in huis, dan kun je ook plakband gebruiken. Het gaat er natuurlijk om dat je samen wat leuks maakt in het thema herfst en dat je kind er iets van kan leren en het leuk vind om samen bezig te zijn.

Hoe knutselen we de egel?

Allereerst teken je de egel op het witte papier. Je peuter kan nu de egel inkleuren. Knip hem daarna uit en laat je kind hem op een mooi kleur papier plakken. Uit het bruine knutselpapier knip je strookjes van ongeveer 3 tot 5 centimeter. Deze kan je kind nu ook op de egel plakken. Ben je naar het bos geweest en heb je bladeren meegenomen? Dan kun je ook de stroken bruin knutselpapier vervangen door bladeren! Dit geeft ook een heel leuk effect aan de egel.

Hopelijk heb ik je kunnen inspireren met dit blog! Ga je ook aan de slag met het knutselen van deze egel? Dan zou ik het heel leuk vinden als je dit met me deelt. Dat kan onder aan dit blog in een reactie, maar natuurlijk ook op Facebook of Instagram. Ik ben benieuwd!

Heb je zin om nog meer herfst knutsels te maken? In het volgende blog deel ik veel verschillende herfst knutsel ideeën.

Liefs,
Linda

Misschien vind je deze blogs ook leuk:

2 comments

Astrid 23 december 2021 - 17:22

Hoi Linda, Ontzettend schattige egels die gaan we komende herfst maken👍. Dit kan ik wel maken, samen met Cilla dan😊

Reply
Soraya 30 november 2021 - 20:36

Leuk! Ik ben zelf niet zo goed in knutselen. Duidelijke omschrijving!

Reply

Laat een reactie achter