Genieten van de hitserie All Creatures Great and Small

door Linda

Ken jij de serie All Creatures Great and Small al? Deze is op 13 april in première gegaan op BBC First. Het is een heerlijke Engelse serie die zich afspeelt in 1937 en gaat over de belevenissen van een pas afgestudeerde dierenarts die naar Yorkshire verhuist. Ontspan elke week met deze serie die vol zit met goede Britse humor, romantische scenes, mooie en schattige dieren, prachtige decors en acteurs in typisch Engelse kleding. In dit blog lees je alles over de serie en ik ben benieuwd of jij straks ook gaat genieten van de hitserie All Creatures Great and Small!

All Creatures Great and Small

Je kon in mijn weekoverzicht al lezen dat BBC First bij me langs was geweest. Ik kreeg persoonlijk een lekker pakketje overhandigd voor tijdens het kijken van de première van All Creatures Great and Small. Super leuk!

James Herriot

Over All Creatures Great and Small

Maar waar gaat de serie nu eigenlijk over? All Creatures Great and Small is dus een Engelse historische dramaserie die zich afspeelt in 1937 (hallo prachtige kleding en klassieke auto’s!) en gaat over de belevenissen van de jonge, net afgestudeerde, dierenarts James Herriot. Het ziet er in eerste instantie naar uit dat hij zijn carrière in de haven van Glasgow komt zal beginnen bij gebrek aan vacatures. Maar dan krijgt hij een uitnodiging voor een sollicitatiegesprek voor de vacature van dierenarts in het dorp Yorkshire Dales. Hij krijgt de baan en verhuist. Al snel ontdekt hij dat je bij het behandelen van dieren ook te maken krijgt met de veeleisende baasjes. James verblijft in Skeldale House en maakt kennis met zijn nieuwe huisgenoten; zijn chaotische baas Siegfried Farnon, zijn losbandige broer Tristan en mevrouw Hall, die alles in goede banen probeert te leiden. Als James bij een boerderij langs gaat om een kalf te helpen laat hij zijn oog vallen op de eigenaresse Helen Alderson, en vindt hij een nieuwe reden om in de Dales te blijven.

Hieronder vind je de officiële Engelse trailer. De Nederlandse versie kun je hier bekijken.

Gebaseerd op de bestsellers van James Herriot

All Creatures Great and Small is een remake van de serie ‘James Herriot’ die in de jaren 80 niet alleen een gigantisch succes was in het buitenland, maar ook in Nederland. Het verhaal is gebaseerd op de boeken van James Herriot, een pseudoniem voor Alf Wright. Deze boeken gaan allemaal over de belevenissen van een jonge dierenarts in Yorkshire.

Ga je ook kijken?

Ik had, voordat de première op 13 april werd uitgezonden, het geluk dat ik de eerste aflevering alvast mocht zien en ik snap wel dat het vroeger zo’n succes was. Het is heerlijk ontspannen kijken, grappig en er zit romantiek in. De belevenissen van James zijn leuk om te zien en daarnaast zie je weer eens hoe mooi Engeland is: wat een prachtige shots zitten er van het landschap in! En ook de kleding van de acteurs is typisch Engels en dan heb ik het nog niet gehad over de oldtimers. Echt een aanrader!

De hitserie All Creatures Great and Small is vanaf 13 april wekelijks om 21:00 uur te zien op BBC First. Wil je de eerste aflevering nog even zien, dan kun je deze vanavond om 20 uur op Ziggo terug kijken of via KPN, XS4ALL en T-Mobile on demand. Lees hier op welk kanaal je BBC First bij jou kunt vinden.

Ga je ook genieten van de hitserie All Creatures Great and Small? Of heb je de eerste aflevering al gezien? Laat het me weten in een reactie onder dit blog! Vind ik leuk!

Liefs,
Linda

Deze blogpost is gesponsord. Hierdoor kan ik mijn blog blijven onderhouden.

Misschien vind je deze blogs ook leuk:

13 comments

Rosalyn 26 april 2021 - 09:44

Leuke tip! Ik kende deze serie nog niet, maar Engelse historische series zijn bij mij altijd welkom, al was het alleen maar vanwege de setting 🙂

Reply
Elisa van flitterfever.com 25 april 2021 - 20:03

Ik ga zeker kijken! Werk in de wereld van dierenatsen en altijd gek op Britse series!

Reply
Jadis 25 april 2021 - 19:33

Wat leuk, ik ken dit nog helemaal niet maar tips zijn altijd welkom

Reply
Gemma 24 april 2021 - 12:56

Als ik dit zo lees, moet ik serie ook maar eens gaan kijken!

Reply
Nicole Orriëns 21 april 2021 - 09:08

Nee, maar ik wil die zeker wel gaan kijken. Hij lijkt me heel gezellig en sfeervol. Vroeger keek ik ook wel eens naar James Herriot.

Reply
Melanie Hoogvliet 21 april 2021 - 08:43

dit lijkt me een geweldige serie die precies in mijn straatje past!

Reply
Joyce Joshua 20 april 2021 - 16:26

Klinkt goed. Ik ga er eens een aflvering aan wagen!

Reply
Nathalie H 20 april 2021 - 11:49

Gewldig dit soort films en series. Ik hou ervan. Zet het op mijn lijstje!

Reply
ingrid 20 april 2021 - 11:41

dat klinkt leuk. ik ga ook eens kijken

Reply
Jess 26 april 2021 - 11:48

Ik kende het nog niet. Bedankt voor de tip!

Reply
Claire Richardson-van Vrijberghe de Coningh 20 april 2021 - 09:51

Wat leuk! Ik kende de serie nog niet. Maar we zijn hier allemaal BBC fan. Hoewel het niet mijn genre is, heb je mij wel nieuwsgierig gemaakt..

Reply
Linda 20 april 2021 - 10:20

Ben benieuwd wat je ervan vind Claire, als je gaat kijken!

Reply
Lindaschrijfthetop 20 april 2021 - 09:49

Ik kijk niet zoveel serie’s maar ik kan wel genieten van het landschap in t.v programma’s.

Reply

Laat een reactie achter