LindaSchrijft
  • Persoonlijk
    • Weekoverzichten
    • Reviews
    • Handige lijstjes
  • Lifestyle
    • Huis & Tuin
    • Films & Series
    • Bakken en recepten
      • Alle recepten
      • Hapjes
      • Taarten
      • Recepten voor de feestdagen
        • Kerst recepten
        • Valentijn recepten
        • Pasen recepten
        • Moederdag recepten
        • Sinterklaas recepten
      • Vegan recepten
    • Knutselen
      • Feestdagen
        • Carnaval
        • Valentijn
        • Pasen
        • Moederdag
        • Vaderdag
        • Halloween
        • Sinterklaas
        • Kerst
        • Oud en Nieuw
      • Knutselen voor juf of meester
        • Juf, meester of leidster
      • Seizoenen
        • Lente
        • Zomer
        • Herfst
        • Winter
    • Traktatie ideeën
      • Gezonde traktaties
      • Avondvierdaagse traktaties
    • Uitjes
    • Opvoeden
      • Baby & Kind
      • Verzorging
        • Luiers
      • Speelgoed
        • Zelf speelgoed maken
  • Boeken
    • Favoriete boeken
    • Kinderboeken
  • Geld tips
    • Besparen
    • Sparen voor je kind
    • Spaarchallenges
  • Duurzaamheid
    • Duurzaam wonen
    • Duurzame knutsels
    • Duurzame producten
  • Contact / samenwerken
Home » Recept chocoladepindakaastaartje
Bakken en receptenAlle receptenHapjesMoederdag receptenTaarten

Recept chocoladepindakaastaartje

door Linda 17 november 2019
Geschreven door Linda 17 november 2019
3,7K

De mensen die onze familie goed kennen, kennen het chocoladepindakaastaartje maar al te goed. Tijdens verjaardagen komen ze regelmatig voorbij en als ze er niet zijn worden ze gemist. Maar wat ze niet kennen is het recept! Dat ga ik vandaag met jullie delen. Het is helemaal niet moeilijk en heel erg lekker!

Wat hebben we nodig:

Voor 1 chocoladepindakaastaart (vierkante schaal van 20×30) hebben we nodig:
150 gram margarine
1 pakje theebiscuit
3 repen van 100 gram chocolade
Half potje pindakaas
150 gram kokos
1 blikje gecondenseerde melk

Aan de slag!

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Verkruimel het biscuit in een keukenmachine en smelt daarna de boter in een pannetje.
  3. Is de boter gesmolten? Roer dan nu het verkruimelde biscuit er doorheen.
  4. Doe dit mengsel in een (liefst vierkante) vorm en druk het goed aan met de bolle kant van een lepel bijvoorbeeld.
  5. Strooi en verdeel de kokos er over en daarover schenk je de gecondenseerde melk.
  6. Zet de vorm in de oven en pas de oven aan naar 160 graden
  7. Laat het enigszins bruin worden in 25 minuten.
Chocoladepindakaastaartje net uit de oven
Hier komt hij net uit de oven en is dus niet helemaal bruin

8. Staat je vorm in de oven? Smelt dan nu de chocoladerepen in een pannetje, roer daar de pindakaas door totdat het helemaal met elkaar vermengd is.
9. Giet dit mengsel als laatste in de vorm. Even af laten koelen en dan in de koelkast goed koud laten worden. Meestal maak ik de taart de avond van tevoren zodat het goed koud is geworden en klaar om in stukjes gesneden te worden.

Chocoladepindakaastaartje koelt af
Hier zit het choco-pindakaasmengsel er net overheen

Nu kan het feest gaan beginnen! Houd er bij het snijden van de stukjes rekening mee dat ze heel machtig zijn, én heul lekker! Zo kun je nog meer mensen blij maken, of je hebt zelf een lekker voorraadje.

IMG 20200223 135132 085
Eet smakelijk!

Heb jij ook zo’n familierecept die op speciale dagen gemaakt wordt? Laat het me vooral in de reacties weten. Ik ben heel benieuwd!
Heb je zin om nog meer te bakken? Kijk dan even bij mijn andere recepten.

Liefs,
Linda

Enquetes invullen

WIL JE NIETS MISSEN?

Blijf op de hoogte van de nieuwste blogs, winacties en meer!

We spammen niet! Lees ons privacybeleid voor meer info.

Controleer je inbox of spammap om je inschrijving te bevestigen.

chocoladefamiliereceptfeestpindakaasRecepttaartverjaardag
0 comments 0 PinterestThreadsBlueskyEmail
Het gezicht achter LindaSchrijft

Leuk dat je er bent!
Welkom op LindaSchrijft, mijn mamablog waar ik schrijf over mijn ervaringen met opvoeden, geld en duurzaamheid. Ik hoop dat ik je met een van mijn vele blogs kan inspireren!
Veel leesplezier!

Afsluiting blog LindaSchrijft

Populaire blogs

  • 1

    Hier gaat De Zeven Zussen over (deel 1 tm 8)

  • 2

    De Fichero mini pocket printer van Action – Review

  • 3

    Review: Cetaphil hydraterende crème

BoekenBoeken

Geen blog missen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Enquetes invullen

WIL JE NIETS MISSEN?

Blijf op de hoogte van de nieuwste blogs, winacties en meer!

We spammen niet! Lees ons privacybeleid voor meer info.

Controleer je inbox of spammap om je inschrijving te bevestigen.

Disclaimer

Alle teksten en foto’s zijn eigendom van LindaSchrijft en mogen niet zonder toestemming worden gebruikt. Mocht ik afbeeldingen van andere bronnen gebruiken, dan zijn deze voorzien van bronvermelding. Meer informatie lees je in de disclaimer & privacy verklaring.

  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
  • Email
  • Tiktok
  • Threads

Copyright LindaSchrijft | 2025 | info@lindaschrijft.nl


Naar boven
Ik hou niet alleen van koekjes, ik verzamel ook digitale cookies. Lees meerOke
Privacy & Cookies

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Necessary
Altijd ingeschakeld
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
OPSLAAN & ACCEPTEREN
LindaSchrijft
  • Persoonlijk
    • Weekoverzichten
    • Reviews
    • Handige lijstjes
  • Lifestyle
    • Huis & Tuin
    • Films & Series
    • Bakken en recepten
      • Alle recepten
      • Hapjes
      • Taarten
      • Recepten voor de feestdagen
        • Kerst recepten
        • Valentijn recepten
        • Pasen recepten
        • Moederdag recepten
        • Sinterklaas recepten
      • Vegan recepten
    • Knutselen
      • Feestdagen
        • Carnaval
        • Valentijn
        • Pasen
        • Moederdag
        • Vaderdag
        • Halloween
        • Sinterklaas
        • Kerst
        • Oud en Nieuw
      • Knutselen voor juf of meester
        • Juf, meester of leidster
      • Seizoenen
        • Lente
        • Zomer
        • Herfst
        • Winter
    • Traktatie ideeën
      • Gezonde traktaties
      • Avondvierdaagse traktaties
    • Uitjes
    • Opvoeden
      • Baby & Kind
      • Verzorging
        • Luiers
      • Speelgoed
        • Zelf speelgoed maken
  • Boeken
    • Favoriete boeken
    • Kinderboeken
  • Geld tips
    • Besparen
    • Sparen voor je kind
    • Spaarchallenges
  • Duurzaamheid
    • Duurzaam wonen
    • Duurzame knutsels
    • Duurzame producten
  • Contact / samenwerken